שלום חברים,
חינגת התגובות ממש מלבבת, רק נדמה לי שחסרה תגובה נוספת של דנה כדי שתהיה מושלמת.
ליאור - אני מסכים בהחלט שלעתים תגובותיי מנוסחות בציניות עדינה, בטח לא ארסיות ופוגעניות. תקן אותי אם אני טועה, אבל מי כיבד לאחרונה את לימבו בשלל ברכות ומי כיבד אותי
רק הבוקר בשלל אמרות שפל.
לעצם העניין, אתה הרי מנהל פורום ניהול סיכונים ופסיכולוגית שוק ההון. האם זה שאני יוצא ו/או מזהיר ו/או מתריע מפני תעלולי/שקרי/נזקי שוק ההון עושה אותי לאויב האתר.
יתרה מזאת, אני הייתי מצפה ממך כמנהל פורום הקרוב לעניין, שתתערב ותתריע כי השקעה בבחינת "צל"ש או טר"ש" ו/או השקעה בבחינת "לקחתי הלוואה וקניתי נוחי ד" ו/או "אני לא מאמין
שנוחי לא ישלם" ועוד -הן לא השקעות אלא בבחינת הימורים בלבד.
שים לב, גם לפני דקות מעטות ראיתי מישהו בפורום שכותב - בהצלחה למהמרים !!!
אורי בלס ואייל - כל מילה מיותרת.
טיבי ידידי – כן, אני בהחלט חושב שהמצב הכלכלי היום לא פחות קשה בלשון המעטה.
ההסבר שלי פשוט – אם ב-2008 המשבר פרץ עקב חובות אדירים בבנקים/חברות/אחר (להלן: הקפיטליזם החזירי) שאילץ את החילוצים הענקיים מכספי הציבור (להלן: הסוציאליזם המושמץ),
הרי היום המדינות/ממשלות הן אלו העמוסות בחובות בלתי אפשריים. מי יציל אותן ?? הבנתי – כסף מהאויר.
שים לב לקוריוז בשבוע שעבר – קצת הצהרות על צמצום הרכישות של הפד, תגובה אלימה במקצת בשווקים וחיש קט נשלחו 3 תותחים מהפד להצהיר שהכל בסדר ואפילו אולי נגדיל את הרכישות.
נו...ומה יהיה בסיבוב הבא ? ישלחו 5 תותחים מחברי הפד ?
ואם המצב כל כך טוב – בואבאמת נתחיל לחזור לשפיות. אני אהיה לאר'ג איתך, לא צמצום של 20 מ' ברכישות החודשיות, בוא נסתפק בצמצום של 5 מ' בלבד.
שים לב לאתמול – מספרים לנו על נתון מעולה בארה"ב של ה-ISM שגרר עליות ומשחרר הצהרות אופטימיות למכביר. נו....לפני כחודשיים-שלושה המדד היה ב-54, נפל ל-49 (מצויין, ממשיכים בהדפסות)
ואתמול הוא עלה ל-51. בדיחה.
ידידי, האם יתכן שבמדינה עם כ-27% אבטלה, נסחרת האג"ח ל-10 שנים שלה בסביבות תשואה של כ-4% עד 4.5% ?? מה זה ? זאת כלכלה חופשית ומשוכללת ?
בקשר לשאר דבריך – אני מעולם לא המלצתי דבר באתר מלבד ההמלצה לשקול באהדה רבה את האפשרות הרלוונטית של ישיבה על הגדר בימים מטורפים כאלה.
זה שאתה חוזר על דבריך שוב ושוב ומטעה לא אומר שהם נכונים. תבדוק את מה שכתבתי ותראה.
בקשר לאמרות השפל שלך כלפי – מתחת לכבודי להתייחס. אמתין בסבלנות (וכנראה לשווא) לראות את תגובת מנהל הפורום הנכבד ליאור לדבריך.
בברכה,
אודי