x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

Hybrid View

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    פורסם התזרים הצפוי למחזיקי אגח 4 במידה וחבס תקבל את ההצעה לרכוש את מניות NSI ב - 5.5 יורו למניה - 133 מש"ח - זה בסביבות 40 אג לאגח
    לדעתי זו עסקה מצויינת במחיר האג"ח הנוכחי כיוון שהיא משקפת החזר מהיר של רוב הערך הסחיר של האג"ח ומורידה משמעותית את הסיכון של מה שלא יסולק באמצעותה.

לגבי חבס סטאר:
    מדובר ב74% מההחזקה של חבס ב NSI וזה מחזיר בערך 40 אגורות.
    יש לנו עוד 26% מההחזקה שצריכה להחזיר עוד בערך 12 אגורות.

80 מליון שקלים בקרקעות ודברים שאני לא יכול להעריך בדיוק כמה שווים, וצריך לחפור שם בדוחות כדי להבין כמה הלוואות יש על הנכסים האלה אם בכלל. אז נניח במצב האופטימי עוד 20 אגורות, ובפסימי 0.

כמו כן יש עוד 50 מליון שקלים בחבס עצמה שיתחלקו גם עם הסידרה הארוכה.
    סה"כ לדעתי במחיר הנוכחי של ~ 50 אגורות צפוי רווח הון אולי לא מטורף אבל גם אי הוודאות אינה גדולה יחסית ומרבית התמורה מתקבלת באופן מהיר יחסית.

אני אישית כניראה אצליח להיות מופסד על ההשקעה בחבס, אבל במחיר הנוכחי לדעתי אפשר לצפות לרווח הון של בין 0 ל 20 אגורות, ולכן סך הכל זו עסקה לא רעה.
    מי שמאמין ב NSI תמיד יכול לקחת את הכסף ולקנות ישירות מניות כמו שטיבי המליץ.

היי יחיאל אשמח לראות את חישובך,
    אני הגעתי לאזור ה50 אג' לאגח 4 ואזור ה23 אג' לאגח 12
    שתי הסדרות נשחטות כרגע והיו תחת ממתן תנודה
    קניתי עכשיו ב12 אג בסד' 12
    אצרף את החישוב שלי שאוכל להתפנות לזה

רק כהערה כללית, למי שזוכר - "המשערכים" ו"מעריכי השווי" למיניהם של חברות אחזקה נהגו להוסיף פרמיית שליטה לשווי שוק מניות.

כולם קיבלו זאת כתורה מסיני.

במקרה של מניות NSI המוחזקות בידי חבס, שאין ספק שאילו מניות שליטה, אף אחד לא מזכיר את הביטוי פרמיית שליטה.

יודעים מדוע? כי אף אחד לא נשכר לבצע "אומדן שווי" שישיא את השווי המחושב ככל שאפשר לשרות אינטרסים כאלו ואחרים.

המסחר בניירות של חבס הופסק לפי הודעת הבורסה.
    לא ברור אם ומתי יחודש ("אם לא יתקיימו תנאים לחידוש מסחר בניירות הערך של החברה עד לישיבת דירקטריון הבורסה ביום 17.10.2013, ידון הדירקטריון, בישיבתו הנ"ל, בהמשך השהיית המסחר")

ברמה התיאורטית כן, ולא רק חברות ריט
    כל חברה יכולה לבצע גם הנפקות פרטיות
    ולמעשה מידי יום מתבצעות הנפקות פרטיות בדר"כ הם פשוט לא מדללות כל כך אז זה בשוליים
    בכל מקרה מחיר ההנפקה צריך להיות ריאלי על מנת שההנהלה והדירקטוריון לא יהיה חשוף לתביעות,

NSI טוענים שבצעו בדיקות וגילו כי אם יעשו הנפקת זכויות יהיה להם קשה יותר לגייס סכום כל כך גדול והמנייה הייתה יורדת יותר מאחר שכל המניות היו נזילות וסוחרי נוסטרו היו מרסקים את המנייה
    NSI ביצעה מכרז מול המוסדיים בהולנד כאשר המחיר ההתחלתי היה בכלל 3.2 אירו
    דרך אגב חלק מהתנאים של רוב המזרימים היה שהיו"ר יהיה הולנדי ולא תהיה מעורבות ישראלית בחברה...

למפרקים נודע על ההנפקה כ-4 ימים לפני ההנפקה אך הם הוחתמו על הסכם סודיות ולכן לא יכלו לפעול בלוח הזמנים הקצר הזה
    בחבס השאיר כרית של 15 מ' אירו בדיוק בשביל הנפקה שכזאת אך תוכנית הפעולה אמרה כי יהיה מאצ'ינג של בנק הממן ( רבו בנק )
    אך בנק לא הסכים לתת אפילו אירו כאמור

מה המפרקםי הולכים לעשות כעת
    הוא לקזז את הסכום של ה15 מ' אירו ששוכב בפקדון מסכום ההלואה על מנת להוריד בעלויות
    להשלים את ההפרדה עם יעקב שחר
    ולהמשיך לנסות למצות צעדיים משפטיים מול קרן דואט

המחיר הקריטי לעמידה בתנאי ההלואה נכון לכיום הוא מחיר של 4.5 אירו מתחת לזה אין לחברה אמצעים לכסות את המארג'ין קול

|נראה לי שמחיר NSI דוהר במהירות ל 4.5 אירו ...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות