למבו, סליחה שאני מתפרץ - אבל אם אפשר שתחדד את האתגר שלך:
מה זה "4 חברות גדולות מקומיות שמייצרות משהו שצמחו פה לאחרונה"?
האם "מייצרות משהו" זה גם תוכנה? או שלשיטתך רק ברזלים ובטון זה מייצרות משהו?
אם אתה לא כולל תוכנה, אשמח לשמוע למה. אם אתה כן כולל תוכנה, ברור לך שזה אתגר קל.
יש כאן כל הזמן צמיחה, ואם אינני טועה מעט מאוד מתוכה ממשלתית - וגם זה רק אם אתה כולל את המדען הראשי.
בקשר להערה הבאה שלך, מה שזקוק להגנה ממשלתית הוא נכס ציבורי בעל משמעות אסטרטגית. מבחן לאבחנה בכזה: האם היית יכול להרשות לעצמך שאויב ישתלט על הנכס.
לדוגמה, אם חיזבאללה היו משתלטים על תנובה היה נוצר קצת בלבול במשק אבל תחליפים היה אפשר להקים בקלות (ואפילו טובים יותר, כפי שנכתב כבר קודם). המצב אינו כזה עם חברת החשמל, חברות התחבורה והתעופה, תשתיות המים והתשתיות הביטחוניות, וכן - גם בנקים.
זה לא אומר שחילוץ צריך לבוא בחינם. אם חילוץ יגיע, הממשלה צריכה לגבות את חלקה בשליטה (כפי שנעשה בעבר), אבל לחלץ היא חייבת.
לגבי הריבית, אני מסכים איתך שלריבית היתה תרומה למחירי הדיור - הנה - גם אותי זה פיתה לקחת הלוואה ולקנות דירה שניה, אבל יחד עם זאת, זה לא מקור הבעיה, ולא מתפקידו העיקרי של נגיד הבנק. הבעיה העיקרית של מחירי הדיור היא התלות הממשלתית הגבוהה בהכנסות ממיסוי על הדיור שפועלת כמחסום בגלגלים של מי שאולי חשב להקצות יותר קרקעות, להוריד חסמים, וכו'.