אי אפשר להוריד את מחירי הדיור, הורדה משמעותית ובת קיימא, תשכחו מזה.
אי אפשר לא כי אין כלים לעשות את זה אלא כי זה יפיל את כל המשק. יגמור את הכנסות הממשלה ממיסים (שהרי רוב מחיר הדירה הולך למדינה בכלל), ויפגע פגיעה היקפית בכל השוק הניזון מכך --> פגיעה נוספת אנושה בצמיחה.
מעבר לכך, הורדה במחירי הדיור של מעבר ל10-15% ואנחנו נמצא פה אלפים דופקים על דלתות הסעד (ישולם ממיסים) ואלפים נוספים שייזרקו מבתיהם (כי הביאו הון עצמי של 20% וגם ככה בקושי יכולים לעמוד בתשלומים).
הכי טוב שאפשר זה לנסות לשמר את המחירים הקיימים ע"י בניה בסמוך לאיזורי הביקוש וע"י הרחבת איזורי הביקוש (אישי אני חושב שרכבת טובה לפריפריה ורשת יעילה מתחנות הרכבת למרכזי הערים תרחיב את הביקוש לפריפריה ע"ח המרכז).
בד בבד חייבים להקשיח את תנאי המשכנתאות בהדרגה ובבטחה, משהו במתכונת של מה שאתם הצעתם, אבל לדעתי אפילו יותר קשיח.

כשקניתי דירה (היה לי מזל גדול, לפני 8 שנים) - היה לי הון עצמי של כ-50-60% והכנסה זוגית מעל הממוצע ללא ילדים, ועדיין רעדו לי ה"קהונס" כמו שהן לא רועדות לזוג צעיר שלוקח היום משכנתא במליון עם החזרים של 35% מההכנסה שלהם לשלושים שנה (שלא לומר כאלו שמזייפים הכנסה לטובת העניין). לא הבנתי אז איך אפשר להתחייב לתקופה כ"כ ארוכה ועל סכומים כ"כ גדולים במצב שבו אנשים מחליפים או נאלצים להחליף עבודות כל 3-4-5 שנים וסביבת ריבית לא יציבה. לא רציתי לשמוע על משכנתא ליותר מ-10 שנים, ובפועל תכננתי על פחות.
אני הייתי מגביל משכנתא ל20 שנה, עם הנחיות לגבי חלוקת הסיכון בין המסלולים, עם הוכחה ברורה יותר של הכנסה, ועם מקסימום מימון 70% - וגם זה בתנאים חריגים. אין מה לעשות, לפעמים החוק צריך להציל אנשים מהטיפשות של עצמם.