מכובדי tby, חג שמח.
אני מבין את הבעיה שאתה טוען לגביה. אתה טוען שהיועצים המשפטיים וצבא פקידי האוצר עומדים על המשמר ומהווים קו הגנה.
הבעיה לטעמי מצוייה בתחום סמכותו של מבקר המדינה. לו פקיד ממונה שכולם יודעים שהוא איש\ה של מנדהו שר\ת XXX מונה לתפקיד מבלי שיש לו את הכישורים המינימאליים חובתו של מבקר המדינה לפעול להפסקת כהונתו, רעש תקשורתי גדול - לאחר מקרה או שנים בטווח של חודשים שכזה מנוי היה מתפוצץ היו מפסיקים עם הנוהג.
לטעמי, מה שאתה מספר קורה גם בחברות ציבוריות. יצא לי לעבוד בחברה הנסחרת בת"א 100 כשבעל הבית מינה את בנו חסר הכישורים לסמנכ"ל בשכר גבוה. כמה חברות צבוריות בהן כסף צבורי מתחזק את אנשיו של בעל השליטה? וחמור מכך, אותו קרוב משפחה לא פוחד על הישבן אבא לא יעיף אותו גם אם יעשה נזקים בתקווה שילמד מספיק עד היום בו יצטרכו להעביר את השרביט.
כמה חברות רוקנו מכספים שגוייסו באג"ח בעזרת העסקת בני משפחה בכמות גדולה ובתפקידים בכירים?
כתבת: "אבל לממשלה יש חזון עם סיסמא מאוד קליטה - רכבת לכל ישוב של 50 אלף איש ולא משנה בכלל אם זה נכון או לא."
אני בפירוש מסכים לחזון הזה. הייתי רוצה רכבת לטבריה, לנצרת עלית, לעפולה, לכרמיאל - כשאני כותב רכבת הכוונה לרכבת שתגיע מכל אחת הערים הללו לעיר המחוז חיפה במחצית השעה. בתוך כמה שנים בית שאן תהיה מקום אחר לחלוטין אם בחצי שעה ניתן יהיה להגיע למת"מ חיפה.
לגבי "שנמל חיפה יהיה "נמל ירדני" בים התיכון וחייבים רכבת.
גם אני מכיר את התכנון הזה וכבר היום לא אחת רואים משאיות טורקיות על כביש 71 בדרך לירדן - המשאיות הללו גם זוכות ללווי משטרתי.
אני מניח שאדוני לא מתכוון לשטח אקסטריטוריילי ירדני בחיפה, לי אין שום בעיה שנמל חיפה מבצע עבודות גם בעבור ירדן וטורקיה ומאפשר לממלכת ירדן קשר טריטוריילי ללא ריבונות עד נמל בים התיכון וקשר לאירופה ולטורקיה אפשרות לשנע מטענים לרבות סחורה חקלאית טרייה למפרץ הפרסי. גם בעתיד, כשסוריה כנראה תפורק לפי מפתח אדמתי ותהיה מדינה סונית מארם דמשק ועד ארם צובא בואך גבול טורקיה הקשר המסילתי המהיר בין חיפה ואירביד הוא משהו שמהווה בונוס רציני וסיבה טובה לא לייצר פרובוקציות הן לשלטון ההאשמי והם לאיסלמיסטיים באנקרה.
גם אם בעתיד יהיה ניתן להעביר שיירות של משאיות דרך מה שהיום (או אולי לפני 3 שנים?) סוריה - העברה של סחורות בדרך הים והרכבת זולה ומהירה יותר מכל אופרציה אחרת.
אז, כמו הקשר המסילתי המתוכנן בין אילת ובאר שבע הקו חיפה - בית שאן ישמש לשמוש כפול: העברת אוכלוסיה ביום בעיקר בשעות הפעילות אל מרכזי התעסוקה ובלילות \ שעות "מתות" מבחינה תפעולית כרכבות מטען.
רכבת לאילת שתוכל לחבר את נמל הים בים סוף עם חיפה \ אשדוד בים התיכון יכול להוות אלטרנטיבה להעברת מטענים דרך תעלת סואץ. תן את האפשרות לאניה לפרוק את מטענה מהמזרח \אפריקה באילת ובתוך לילה הסחורה הזאת בדרכה לאירופה מחיפה ותראה שיהיו לישראל יותר חברים בעולם. קו צנור אילת אשקלון עושה את העבודה בתחום נוזלי האנרגיה רכבת לאילת תתן מענה דומה למטענים מוצקים לרבות מכולות.
כ- by product קיבלת אפשרות להגיע בשעתיים מת"א לאילת ברכבת.
הפתרונות למרכז חייבים להבנתי לכלול רכבת תחתית שתתחיל מקו בודד כמו באנגליה ותתרחב ותתרחב ותתרחב. ת"א סתומה בבוקר ואחר הצהרים. הפתרון חייב להיות מסילתי וצבורי וזול.