ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה

אני מבקש להביא בפני הקוראים והכותבים דברים שכתבתי באפריל לגבי הקורלציה בין ניפוח מחירי הנדלן באדיבות לכאורה המערכת הבנקאית שמספקת אשראי זול ובכמות גדולה למי שסיכויים להחזיר את הכסף מוטלים בספק על פני 30 שנים (ע"ע בועת חובות כפי שאני מכנה אותה ולא בועת נדלן).

הפוך גוטא, תן להשתוללות עוד 5 שנים ואז תראה מה זה ויסות - כשויסות מניות הבנקים של 1983 יראה כצעצוע לעומת מה שנקבל - אז היה מדובר על השקעה של הון עצמי של המוני בית ישראל בשוק ההון - במקרה עתידי יש סכנה לא רק להפסד של ההון העצמי אלא לשעבוד לחוב גדול ללא כל נכס בצידו - אני טוען שאז היה ויסות של מניות הבנקים כיום יש ויסות של מחירי הנדלן כשלמערכת הבנקאית יש יד בדבר.

גלובס מביא צטוט של נגיד בנק ישראל מימי סוף ויסות מניות הבנקים שנמשך משנות ה-70, גם הוא מאמין כי לפנינו מקרה דומה למה שהיה אז - הוא בניגוד אלי לא נוקב בשם בועת חובות:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000879637#fromelement=hp_firstar ticle

והצטוט מדבריו: ש': "
אתה רואה הקבלה בין משבר המניות ובין משבר הדיור בישראל, מבחינת הציפייה לתפנית חדה? "ת': יש הקבלה, לדעתי. אצלנו תמיד מתעוררים מאוחר; אני חושב שהמדיניות הכלכלית בישראל מאוד מאמינה בתורת המשברים. כל עוד אין משבר לא עושים כלום. אבל אני חושב שצריך להביא לכך שנבין שיש תרופות מונעות ולא רק תרופות מרפאות, וזה צריך להיות מיושם בהרבה שטחים במדיניות הכלכלית, כמו שער החליפין של המטבע או הדיור".

.................