למבו,
אני קורא את הביקורת שלך ומבין מה אתה חושב שלא צריך לעשות.
אני חושב שהגיע הזמן שתאמר מה כן - מה הריבית של בנק ישראל צריכה להיות, מה הריבית ארוכת הטווח צריכה להיות ותגזור מזה - שער דולר, ייצוא, אבטלה, הכנסות ממיסים וכו
תצייר לנו איך נראית מדינת ישראל עפ"י למבו - ממה אנשים מתפרנסים כאן? איך גורמים ל - 6600 לעלות ל 7500 וכן הלאה
באשר לביקורת על סיוע למפעלים מסורתיים לעבור לפרפריה - כאן אני מסכים עימך. החזון הציוני של יישוב הפריפריה מתנגש ראש בראש עם מטרות חברתיות - המשק שילם ומשלם מחיר גבוה מאוד לתמוך בישובים שתקעו אותם באמצע השממה - ירוחם, דימונה, מצפה רמון,ערד.
אפשר וצריך לתת הקלות במיסים למפעלים מסורתיים שזזים לפריפריה , אך ההקלות צרכות להינתן דרך השתתפות בשכר עובדים (חלף אבטלה) , השתתפות בהוצ' לוגוסטיקה (פיצוי על מרחק) , הקצאת קרקעות בחינם בשכירות כל זמן שהמפעל יצרני - הכל כדי לתמוך במפעל פרודוקטיבי - אך לא בשיטות שמעודדות התחכמויות ורמאויות (מענק הקמה - מעודד לנפח הוצ' הקמה , פטור ממס - מעודד עד שצריך לשלם מס )
לגבי עידוד הי טק - זה בדיוק התעשיה שלא משלמת 6600 ש"ח לחודש -כי אלו שמרוויחים 6600 הם בדר"כ חסרי השכלה, רובם לא שירתו בצבא ורובם המכריע מגיע מאותה פריפריה בעייתית - יהיה מאוד מעניין לראות מהאתה מציע לעשות כדי לשפר את מצבה של אוכלוסיה זאת, בלי לעודד הי -טק להגיע לפריפריה
יש בישראל יותר מדי ישובים קטנים במקומות רחוקים, שרידים לחשיבה של "חומה ומגדל"