למבו,

אני דווקא חושב שאני רואה את התמונה הגדולה ואתה עיוור לעובדות - זו לא אשמתך, כי העובדות מסובכות להבנה.

אפרק את הטיעון שלך למרכיביו ואראה לך היכן את טועה:

ל כל שקל שהוא חוסך במשכנתה בגלל הריבית הנמוכה , הוא מפסיד 3 שקלים
בגלל שהפקדונות שלו נשחקים, הפנסיה שלו ללא תשואה קבועה ומובטחת(אג"ח ממשלתי) והוא חשוף ללא הגנה לשווי הכסף(קרי אינפלציה).
יש כל כך הרבה דברים לא נכונים במשפט הזה:

1. משק שבית שלקח משכנתא, לא מחזיק פקדונות לז"ק בבנקים אלא לטווח מאוד קצר וסכומים מאוד נמוכים ביחס למשכנתא
2. פנסיה ללא תשואה מובטחת - פנסיה זה חיסכון לטווח מאוד ארוך - קרנות הפנסיה מחזיקות את האגחים עד לפדיון - כך ששינויחריג במחיר כתוצאה משינויי ריבית במשק, שמשפיע על התשואה השנתית יתקזז בשנים הבאות - בסוף תקבל את התשואה לפדיון של האגח.
3. זה נכון שבשנים האחרונות התשואה לפדיון ירדה -כלומר מה שהקרנות יקנו היום ישלם פחות - אבל כבר שכחת את עודף התשואה שהקרנות עשו שהמשק עבר מריבית גבוהה לנמוכה.
חוץ מזה - בדקתי את קרן הפנסיה שלי - 30% זה אגח מיועדות (!) 20% זה פיקדונות והלוואות + השקעות אחרות, 17% אגח ממשלתי+קונצרני סחיר ו - 32% מניות ורק 2% מזומן ושווה מזומן - לדעתי זה פיזור יפה
4. "חשוף ללא הגנה לאינפלציה" - זו שטות מוחלטת - מניות / נדל"ן אלו נכסים ששומרים על ערכם באינפלציה, וכפי שנראה מחלוקת הנכסים של הפנסיה - אנו לא נפסיד שקל מאינפלציה - אדב זה פטנט ישראלי

השחיקה של שווי הכסף של הציבור , הגרעונות שמתחילים להיות בפנסיות הציבוריות
"כסף" זה מזומן. מה נשחק? אין כרגע אינפלציה משמעותית?
גרעון פנסיוני? - זה גם שטות - עפ"י חוק הקרנות החדשות חייבות להיות מאוזנות - וכל שנה אני מקבל תוספת של "איזון אקטוארי" השנה 0.35% אחוז התווספו ליתרה .
לגבי פנסיה ציבורית - גם זה נגמר - היום כולם בפנסיה צוברת - יש את העבר אך זה לא "גרעוני" כי אין צבירה - יש התחייבות של הממשלה לעשורים הבאים

ואתה גם לא מתייחס אף פעם ל"עונש" שמקבלת משפחה ממוצעת עם פיקדון בבנק , שרוצה לחסוך ליום סגריר ולא מקבלת תשואה
פקדון בבנק זה לא חסכון. בכל מקרה השווי של משק הבית הוא לאין שיעור יותר גבוה "מהפיקדון".

מה שאתה כנראה לא יודע, שפעם , כשהיתה אינפלציה, כל מי שהחזיק פקדון בבנק או מזומן או צק - שילם קנס מאוד מאוד כבד של מספר אחוזים בחודש! ואתה מתלונן על "חוסר תשואה"....

עד שהוא לא מעלה ריבית ( לעודד חיסכון , לתת תשואה לציבור הפנסיונרי , ולייקר את המשכנתאות - הרי המומחה הגדול אמור להגן על הציבור
ממעשים שיפגעו בו בעתיד לא?) הוא בגדר אויב הציבור
מזל שאתה לא מחליט. אני חושב שהתעשיינים, הייצואנים, בעלי עסקים מכל הגדלים - כל מי שמייצר ומקדם את "הקפיטליזם" יאמר לך שזו התאבדות מישקית להעלות את הריבית בגלל שער הדולר.

אבל לך יש כמה שקלים בפקדון בבנק וזה מה שמעניין אותך.

בנק ישראל לא עשה כלום בכיוון.
הריבית הכי נמוכה מעולם בישראל.1.75
נכון. מה אפשר לעשות? הארה"ב וביפן הריבית 0 באירופה בערך 1%. אם אנו חפצי חיים , אנו חייבים לשמור על הייצוא וזה אומר שער דולר סביר שמחייב ריבית נמוכה. קפיש?

ההיסטוריה הקצרה של ישראל הראתה שב 60 שנה המדינה הצילה אותם והלאימה 3 פעמים לפחות.
אני מכיר פעם אחת - בוא ספר לנו על עוד פעמים