x

עמוד 5 מתוך 22 ראשוןראשון ... 3456715 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

TBY,
    זה אכן חלק מהפתרון - לא פתרון במלואו.

מערכת הבחירות האחרונה התנהלה באווירה של: די למרוח את זמנה של הממשלה על כן נסיגה ביו"ש לא נסיגה ביו"ש -יש מדינה לנהל . לא ניתן לשים את יהבה של הממשלה רק על "תהליך מדיני" ועל כן, בממשלה זו חברו יחדיו מפלגת שינוי במתכונת "יש עתיד" והמפד"ל בדמות הבית היהודי בקואליציה מסוג חדש שמטרתה להדגיש את המשותף ולא המפריד.

החרדים ששמשו כלשון מאזנים בין הימין לשמאל ישבו הן בממשלות הימין והן בממשלות השמאל ב~ 25 השנים האחרונות.

החרדים לא ביקשו את החוץ והבטחון, משרד אנרגיה או התעשיה והמסחר, הבחירה שלהם היתה: השיכון, הפנים ודומיהם - דרך משרדים אלו ניתן להשתמש בכספים על מנת להוציא מכרזי בניה במחירי למשתכן (לפעמים עד 50% הנחה ביחס למחיר השוק לנכס דומה) וכן שליטה בתקציב המשרדים.

אני מבקש לציין כי כל הטקסט הנוכחי אין מטרתו להשמיץ את החרדים - אלא שבמצב שנוצר כנראה לכולם ברור שכך הדברים לא יכולים להמשך, בממשלה החדשה: הפנים, השכון, האוצר וועדת הכספים בידי "יש עתיד" (המייצגת את ישראל הבורגנית,החילונית והשמאל המתון) והבית היהודי (המייצגת את הצבור הדתי לאומי, המתנח"לי והימין המתון).

לדעתי, יש להם את כל הכלים להצליח לבצע הפחתה דרסטית במחירי הדיור בתוך 2-3 שנים. לא יעשו זאת הם ישלמו בקלפי בבחירות הבאות.

בניה של 150K דירות להשכרה במחיר נמוך ממחיר השוק הוא נכון אבל לא מספק.

לפתרון יש להכניס עוד כמה פרמטרים:
    א) פנוי בנוי מסיבי ומהיר אשר מלווה בתוספת תשתיות ופתיחת חסימות בירוקרטיות (ואני מדבר על עשרות אלפי דירות בטווח זמן של 2-3 שנים סביב מרכזי הביקוש).
    ב) הוצאת הסטודנטים ברבבות משוק השכירות באמצעות בניה של מעונות מסובסדים ובסטאנדרט נמוך.
    ג) מסוי כבד על מי שקנה קרקעות ודוגר עליהן - מי שלא יכול לבנות שימכור את הקרקע במחיר השוק.
    ד) מיסוי על דירות ריקות \ כאלו שבעליהן פוקדן רק בחול המועד סוכות ופסח - אסור כי המסוי יהיה ברמת הרשות המקומית אלא מדינתי כי זה מעודד את הרשות לייצר כאלו מתחמים לעשירי יהדות התפוצות שלא צורכת שירותים אפילו לא מייצרת אשפה אבל משלמת כפל ארנונה.
    המשק זקוק ~ 40,000 דירות חדשות בשנה, מזה כעשור קיים חוסר היצע - אני מציע לייצר בשנתיים - שלוש הקרובות 150,000 דירות למגורים בנוסף לפרויקטי ההשכרה.

יתכן ויזם זה או אחר יקרוס או יזדקק להסדר, יתכן והבנקים ינזקו אפילו בהונם העצמי המאזני, אבל, המצב החמור יותר הוא השתעבדות של רבבות שכירים ועצמאים קטנים בשנה למשכנתאות הגדולות עליהם לפעמים פי 2-3 ממה שמאפשרת המשכורת הקיימת - דבר שיקטין את הביקושים המקומים ולא יאפשר יציאה עתידית מהמיתון.

למבו,

כבר כתבתי בעבר שהדובים הקולנייים ביותר הם שוורים שממתינים לתיקון כי פיספסו את גל העליות.

אתה מביא נתונים ואני מראה לך שאני צודק - אז אני עושה מניפולציה. שיהיה.

אגב מניות של פרדי (שאני לא מחזיק) עלו בערך פי 4 בתקופה האחרונה - ואתה יכול לבדוק מתי כתבתי כל פרדי... אני מחזיק את מניות הבכורה - כנראה בכל את אני מבין קצת....

לגבי קפריסין - בוא נשים דברים בפרופורציה - בגוש דן גרים יותר אנשים. זה שהם הפכו למקלט מס יפה ונוח בתוך גוש היורו גובה מהם מחיר היום - תשאל את האיסלנדים והליטאים - הם כבר בהתאוששות.

הפד לא מפמפם כלום, תקרא את שכתבתי על מדיניות הפד - הוא מממן קצת את גרעון המדינה אבל גם את צמצום תיקי האגח הענקיים של פרדי ופאני - הגרעון הממשלתי ירד - וזה כבר מתרחש - קיצוץ הוצאות מחד ועליה בגביית מיסים מאידך בגלל צמיחה והפד יעבור למדיניות נטראלית - יקנה רק את היקף הפדיונות בתיקו הענקי.

אתה פשוט לא מבין את הסיטואציה הכלכלית בארה"ב - הכסף הנזיל שישב בפקדונות מתחיל לחפש אפיקי השקעה - ו"הפמפום" של הפד זה כסף קטן בהשוואה לכספים שמתחילים להיכנס.

הגל בראשיתו, שיגבר והפד יהפוך למוכר נטו, אפילו לא ירגישו...

זה בסדר להיות פסימי ולשבת במקלט על מזומנים עם קסדה על הראש - דעתי שונה בתכלית, אני אופטימי ובשוק ובינתיים אני צודק.

אז איך אתה כותב שהגרעון הממשלתי יורד , זה לא ברור
    זה מאוד ברור, רק צריך לרצות לראות -

1 . עבר הקיצוץ הרוחבי של 85 מליארד דולר בתקציב.

2. ההוצאות המיוחדות על עיראק ואפגניסטאן הצטמצמו מאוד

3. המשק האמריקאי צומח - יותר מיסים משולמים

השילוב של קיטון הוצאות ממשלה בשילוב גידול בהכנסות מביא לירידה בהיקף הגרעון התקציבי - לא אמרתי ביטולו,

המשק האמריקאי צומח - יותר מיסים משולמים
    בפעם האחרונה שפורסמו נתוני הצמיחה התוצאה הייתה 0.1% שנתי וזה עוד נתון שלא לוקח בחשבון את האינפלציה, דהיינו ארה"ב מתמתנת ולא צומחת.

http://www.bea.gov/newsreleases/nati...ewsrelease.htm

בפעם האחרונה שפורסמו נתוני הצמיחה התוצאה הייתה 0.1% שנתי וזה עוד נתון שלא לוקח בחשבון את האינפלציה, דהיינו ארה"ב מתמתנת ולא צומחת.
    באו לפחות נהיה רציניים. מי מסתכל על נתוני צמיחה ברמה של חודש?!

להלן הנתונים:

http://www.tradingeconomics.com/unit...tes/gdp-growth

שכל אחד יסיק בעצמו המסקנות.

אגב, גם מספרי הגרעון נומינליים ורוב החוב של ארה"ב לא צמוד

זה כסף שלא ישולם לעולם ואתה יודע זאת היטב כמוני
    חוב ממשלתי מתחת רמה מסויימת לא אמור להיות משולם......

הוא אמור להישחק עם האינפלציה

בכל מקרה - מה אתה נתפס לארה"ב - החוב הממשלתי שם קטנטן בהשוואה ליפן - אז מדוע אתה לא עוסק בזה?

אני יודע מדוע - כי בבלוגים הצהובים כותבים על ארה"ב ולא על יפן. יפן משעממת.

ביום שיתחילו בעיות באגח של יפן או צרפת - זה יהיה האיתות לקטסטרופה עולמית. עד אז זה רעשי רקע.

באו לפחות נהיה רציניים. מי מסתכל על נתוני צמיחה ברמה של חודש?!
    על איזה חודש אתה מדבר? זה נתון צמיחה שנתי שמובא מהאתר הממשלתי הרשמי ולא מאתרי מסחר שמעוותים נתונים כגון זירו אדג' של ידידנו אודי

ניובי,

זה קצב שנתי של צמיחה חודשית....

אתה יכול למצוא את הנתון השנתי ל - 2012? 2011? - תעלה אותם עם לינק וכולנו נראה

זה נתון שנתי של צמיחה רבעונית לא חודשית(וזה עוד לפני שהתחילו הקיצוצים החודש הזה)

כל מה שאתה מחפש קיים בלינק שצירפתי
    אתה בטח מתכוון למשפט הזה
    " Real GDP increased 2.2 percent in 2012 (that is, from the 2011 annual level to the 2012 annual
    level), compared with an increase of 1.8 percent in 2011.
    "

אותי לא מעניין נתונים היסטורים, רק הנתון האחרון.

נ.ב: גם הנתון של צמיחה של 2.2% ב-2012 זה עיוות מהסיבה שהאינפלציה לא נלקחת בחשבון כפי שציינתי כך שלמעשה ארה"ב לא צומחת בכלל.

ניובי,

צר לי, אך אינך יודע לקרוא את הנתונים. יותר גרוע הצהרה בסיגנון"

ותי לא מעניין נתונים היסטורים, רק הנתון האחרון
    היא מאוד לא לעניין ובוודאי לא מעידה על הבנה.

לגבי ההצהרה:

נ.ב: גם הנתון של צמיחה של 2.2% ב-2012 זה עיוות מהסיבה שהאינפלציה לא נלקחת בחשבון כפי שציינתי כך שלמעשה ארה"ב לא צומחת בכלל.
    תקרא את בציטוט שאתה הבאתה:

Real GDP increased 2.2 percent in 2012 (that is, from the 2011 annual level to the 2012 annual
    level), compared with an increase of 1.8 percent in 201
    אתה כנראה לא מבין שהמושג REAL GDP מתייחס לתמ"ג ריאלי, בניכוי אינפלציה.

אני שמח לענות על שאלות ולסייע, אך באמת בשביל להשתתף בדיון רציני צריך גם להבין

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות