x

עמוד 18 מתוך 21 ראשוןראשון ... 81617181920 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 171 עד 180 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

Hybrid View

גם לפני 70 שנה באירופה הם טבחו אחד בשני כמו מטורפים. ברמות שהערבים לא מתקרבים אליהם אפילו, וראה האידיליה (המתפוררת) כיום.

גם היום יש יתרון לישראל במלחמת הכל בכל כיום בעולם הערבי, כאשר כולם (חוץ מג'ון קרי) מבינים את שוליות הסכסוך היהודי-ערבי במזה"ת. קמפיין ההחרמה המגוחך נגד ישראל משתמש בסיסמא ותמונה של "להחריב את חומת האפרטהייד", כאשר ברור לכל בר דעת שכל מדינה במזה"ת היתה רוצה שתהיה לה חומה שתפריד אותה מהבלגן סביבה. ההתנהלות שלנו כאי מבודד מול הסביבה משחקת כיום לטובתנו.
    אני עוקב אחרי בלוגרים ערבים, ובעבר הם היו מבליטים כל ידיעה על מעצר מנהלי של פלשטיני בשטחים, היום הידיעות האלו נעלמו כי זה נראה מגוחך בין ידיעות על 20 שנהרגו בסוריה, פצוץ במסגד בעירק, או טבח מפגינים במצריים.
    לגבי 70 שנה קדימה, אני אופטימי. המצב מחייב את האליטות במדינות ערב לחשבון נפש רציני מאד. אני חושב שהן יעשו אותו. וזה יהיה כואב.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    צר לי, אבל אני חייב להרוס את האידייליה - שלום כנראה לא יהיה כאן - אולי הסדרי אי לוחמה קצרי טווח.

החברה הערבית היא חברה שבטית עם נאמנות שבטית - לכל קבוצה יש אינטרסים, אידאולוגיות, משאבים הסטוריים, מקורות פרנסה התלויים בגאוגרפיה, ואויביים על מתיחויות של מאות שנים.

המלחמה המתנהלת במה שהיה בעבר סוריה היא מלחמה שיעית - סונית בגין מאבקים פוליטיים ורציחות בראשית האיסלם (קצת יותר מ- 1330 מהיום).

תבין, מה שהיה בעבר סוריה נתון למלחמת הכל בכל שיצרה ~ 3M פליטים, מאות אלפי פצועים, ~ 130K הרוגים וכל זה בשל מאבקים בין השיעה לסונה ותתי קבוצות של כל זרם.

עירק, גם את מה שהיה בעבר עירק ניתן לפרק לעשרות אזורי שליטה הנלחמים אלו באלו.

גם אם תסתכל על מה שקורה בישראל בקרב הערבים וכיצד סכסוך בין ילדים יכול להתגלגל למאבקי חמולות עד כדי ירי הכל בכל ברחובות.

וחות הכבוש ההאשמים פלשו והשתלטו על הקרקעות - מרגע שמלכם חוסיין ויתר עליהן והוא עשה זאת פומבית - אין גוף כלשהו שיכול לטעון שהשטח נכבש ממנו. מעולם לא היתה מדינה פלשתינית - היה מנדט בריטי בפלשתינה.
    אתה קצת מעוות את ההיסטוריה, ומצטט את התעמולה של מועצת יש"ע שאינה מצטיינת באמירת אמת - המטרה מקדשת האמצעים והמטרה היא גאולת כל ממלכת דוד ושלמה ואם אפשר עוד קצת.

הטיעונים שאתה מעלה מתעלמים מעובדה אחת פשוטה - האו"מ החליט על סיום המנדט הקמת 2 מדינות בשטחי ארץ ישראל - יהודית וערבית, על בסיס גבולות שהתוותה ועדת פיל.

המדינה היהודית הכריזה על עצמאות וקיבלה את הכרת האו"ם. הפלשתיניים לא קיבלו את החלוקה ולכן לא הוכרזה מדינה - אך מדינה זו צריכה לקום (היא כבר הוכרזה פעמיים ואפילו חברה חלקית באו"ם) - "מועצת יפו" הערבית תיטען כי המדינה הערבית צריכה לקום עפ"י גבולות ועדת פיל, והשטח שנכבש ב 48 צריך להיות מוחזר לערבים. - זו טענה סימטרית לטענה של מועצת יש"ע. - שתיהן (לא) הגיוניות באותה מידה.

הטענה כי שירדן "ויתרה" על השטח וזה הפך לשטח הפקר הנתון במחלוקת פשוט אינה מסתדרת עם החלטת האו"ם - בהחלטות 224, 338 אכן מדובר על נסיגה משטחים כפוף למו"מ - אך אולי אינך יודע אך החלטה 242 התקבלה בנובמבר 1967 - לא היה אפילו ישוב אחד האיו"ש!, החלטה 338 התקבלה ב מהלך מלחמת יום כיפור - לא היה אפילו ישוב אחד באיו"ש!

ההכרה הישראלית בזכות הפלסטינים למדינה על השטח עפ"י החלטות האו"ם- זכות זו הוכרה ע"י כנסת ישראל כחלק מאישור הסכם השלום עם מצרים! - אך הממשלות אח"כ התעלמו מכך והמשיכו במפעל ההתנחלות כאילו ההתחייבות לא קיימת.

אז עכשיו לבוא ולצעוק "גאוולד" מגרשים יהודים זו היתממות - הרי אנו מקבלים את 242 / 338 - ואלו החלטות שקדמו למפעל ההתישבות. כל ישוב שעלה על הקרקע ידע כי הוא קובע עובדות בשטח שיש לנהל עליו מו"מ, ואחרי הסכם השלום עם מצרים ב - 79 עשה זאת בידיעה ברורה כי עולה על שטח שהובטח לפלשתינאים .

תסתכל על זה מנקודת מבט של העולם והפלשתינאים - ב 1967 השטח נכבש מירדן, היו בו 0 ישובים יהודים ו- 0 תושבים יהודים. ב - 1979 התחייבה ישראל לתת השטחים, על בסיס מומ למדינה פלשתינאית שתקום - ב - 79 היו מעט יהודים וישובים זניחים. עברו 35 שנה , ישראל המשיכה לתפוס שטחים שהיו ריקים , שיכנה תושבים בשטחים שצרכים להיות במדינה הפלשטינית ועכשיו מיתממת - "יהודים לא מגרשים"..... . זו שיטת חומה ומגדל . זה עבד , וזה עובד גם היום, אך כפי שב 48 נשארו ישובים מעבר לגבול - בית הערבה, גוש עציון כולו, הרובע היהודי בעיר העתיקה והתושבים נעקרו מבתיהם, גם ההסכמים היום יחייבו עקירת ישובים

אנחנו לא מבינים את גודל ההישג הציוני - ועדת פיל נתנה לישוב היהודי שטח שהיה הרבה יותר גדול מחלקו באוכלוסיה ואז במלחמת העצמאות השטח אף הורחב האוכלוסייה הערבית סולקה. אז עכשיו לבוא ולהגיד על יהודה ושומרון - גם זה שלי - פשוט לא מחובר למציאות המשפטית האמיתית

לגוף העניין, לטעמי, אין שום הגיון לגרש עשרות או מאות אלפי יהודים מבתיהם - ואם זה נעשה הייתי מצפה לצעד דומה של בולדוזרים שמיישרים כפרים של הערבים שיעשה להם את אותו הדבר.
    זו נקמנות או שיש איזו מטרה לעניין? וחוץ מזה, אינני חושב שאף בית יהרס - העולם ירכוש את הבתים מישראל ויתן אותם לפליטי 48 שעוד יושבים במחנות פליטים

אני מוותר מראש על דברי הנחמדות ומעדיף להיות שור חי ולא שור שמובל לשחיטה בה כל הזמן מצמצים את השטח הפנוי עד שראשו של השור נלכד בסורג ומשם מגיע רגע שסוף הצוואר.
    ישראל מעולם לא דיברה או חשבה במונחים של "מרחב מחייה" או "צורך בהתפשטות" . עד 67 ישראל הסתפקה בגבולות הקיימים, בלי שום אמביציה להתפשט . לשטח אין משמעות. לא היה ולא יהיה . לכן בן גוריון היה מוכן להקים מדינה בגבולות ועדת פיל. הפרגמטיות של היהודים בא"י תמיד עבדה לטובתם לעומת הפנטזיה הערבית. היום גם חלק מהיהודים פיתחו פנטזיה של "אתחלה דגאולה" והם חיים אותה מ 1967 - וזה רע ליהודים בא"י

לגבי המשולש, ואדי ערה וירושלים - אני לא יודע על מי אתה מדבר, אני אומר שפתרון שיכול להחזיק מים מהמבנה שאתה מדבר עליו מצריך העברת מאות אלפי יהודים לשליטה בלעדית של ישראל ביו"ש וירושלים והישובים שגובלים בה ולהעביר מאות אלפי ערבים לשליטה ערבית - כל פתרון אחר הוא בבחינת דחיית הבעיה שתתפוצץ בעתיד הלא רחוק.

הדרך היחידה לבצע זאת הוא הכפרים שסביב ירושלים ובמגע עם רמאללה, ובית לחם, ערי ואדי ערה והערים שליד קלקיליה וטול כארם - כל פתרון אחר אני לא רואה שאפשרי מהפורמט שאתה מדבר עליו.
    רוב האוכלוסיה היהודית באיו"ש תישאר בריבונות ישראלית , חלק מהאוכלוסיה יעקר. זו המציאות - זה כבר התרחש בעזה וסיני - על איוולת מדינית משלמים.

לגבי העברת ערבים ישראלים -

אולי אינך יודע , אך הכפרים הערבים בואדי ערה וסביבותיהם (המשולש הגדול והקטן) שכולללים את אום אל פאחם, טירה ג'לגוליה - מעולם לא נכבשו במלחמת העצמאות אלא נמסרו לישראל ע"י הירדנים כחלק מהסכמי הפסקת האש - לכן יש שם ישובים ערבים. אם ב 1948 ישראל קיבלה את התושבים בהסכם - אתה חושב שישראל של 2015 תעביר אותם או את השטח שלהם לפלשתין? הרי אם תשאל אותם הם יסרבו

הערבים בגליל רובם נוצרים ובדואים שמשרתים בצבא - זה המיעוט שלא גורש / ברח ב 48 כי היו ביחסים טובים עם היהודים - אותם אתה רוצה להעביר? או את ערביי יפו אתה רוצה לגרש? אולי את ערביי לוד או רמלה? חיפה? עכו? ג'סר א-זרקא? - אתה מבין כמה מגוחך העניין?

האוכלוסיה הערבית היחידה שאתה יכול "לשחרר" זה את תושבי מזרח ירושלים שמעבר לקווי 67 שהאידיוטים מהימין החליטו בשם "שלמות ירושלים" לספח אותם ולהעניק להם תעודות זהות כחולות , ואז לאפשר להם "להתאחד" ולהתחתן אם תושבי הגדה.הם עד היום לא מאמינים איך זכו בכזה מפעל פיס - ביטוח לאומי, קיצבאות ילדים , חינוף בריאות ומה לא . מדובר על מאות אלפים . אבל מועצת יש"ע תזעק "אסור לחלק את ירושלים! "

אני מסכים שבתוך יהודה ושומרון , בשטחים שישארו בשליטה ישראלית, רצוי כי יתבצעו חילופי אוכלוסיות - כפרים ערבים יפונו להתנחלויות שיעזבו - אכן אין טעם לספח אוכלוסיה ערבית נוספת.
    בלוג: on-vix.blogspot.co.il

אנחנו לא בתסריט של "הורדת גדרות" - הקמת מדינה לפסטינית תשאיר את המצב הקיים של צורך בתעודה שמאשרת כניסה לשטח ישראל.

אם היום עוד יש "קריצת עיין" ומאפשרים הסתננויות פה ושם , כשיקבע גבול קבע יקימו גדר מערכת באיו"ש כמו מול עזה - בגלל אובדן השליטה הבטחונית בתוך השטח - כך שהתנועה הלא מאושרת לתוך ישראל תקטן משמעותית.

לגבי מה יקרה בתוך פלשתין - אני מאחל להם הצלחה כלכלית ושיהיו אבן שואבת לכל ערבי באשר הוא - כמו שישראל ליהודים, אך כמו שרק מיעוט היהודים בוחר לעלות לישראל למרות סל קליטה נדיב והסדרי מס , כמה ערבים יגיעו לאיו"ש ? כלכלית מדינות המפרץ / המערב הם האופציה המועדפת היום על הצעירים באיו"ש - נתוני ההגירה החוצה מדהימים (בעיקר נוצרים)

לדעתי התהליך הכלכלי שיתרחש יהיה דומה למה שקרה במזרח אירופה - תעשיינים העבירו פעילות ייצור למזרח אירופה על מנת להנות מעלויות נמוכות וקירבה לשווקים חדשים. זה יקרה בתוך פלשתין - חברות ישראליות יקימו חברות בנות פלשתיניות לייצור ושיווק לעולם הערבי ומשם יקחו את העובדים אחרי כמה שנים להקים אופרציות במדינות המפרץ.

מי שחי רק בישראל ולא עבר חוויה של חיים כמה שנים בחו"ל לא מבין בכל כמה אנחנו אי צפוף ששותפי הסחר שלו רחוקים מאוד (אירופה / ארה"ב). השוק הביתי שלנו הוא מזרח היום התיכון / מדינות המפרץ - ובו אנו ענק תעשייתי / כלכלי . פיננסי / מדעי / רפואי / חקלאי / הנדסי / צבאי - כל תחום שתבחר ישראל הכי טובה ביחס לשוק הבייתי שלנו.

גרמניה פורחת בגלל שהיא "הענק הכלכלי" מול מזרח אירופה - רק תסתכלו על המפה - פולין, צ'כיה/סלובקיה, הבלטיות ודרכם לרוסיה - בים וביבשה - אלו שותפי סחר טיבעיים של גרמניה.
    שותפי הסחר הטיבעיים של ישראל עוד מימי קדם - הם ארצות הסהר הפורה מצד אחד (עיראק,סוריה, לבנון) , מדינות מפרץ אילת - ממצרים עד אתיופיה ותימן,
    מזרח הים התיכון - יוון, תורכיה והיום בזכות תחבורה מודרנית - מדינות המפרץ - דרך נמל אילת או רכבות דרך ירדן.

מי יהיו המרוויחים הגדולים?

באופן כללי כל חברה שמייצרת לשוק הישראלי, תרוויח ובגדול כי בין לילה יפתחו שווקי ייצוא ליד הבית עם יתרון לוגיסטי ישראלי - כי ישראל יותר קרובה לשוק מאירופה

בגל הראשון יהנו -
    - כל חברות מוצרי הצריכה בישראל - תנובה / שטראוס , אסם וכו - כל מי שמייצר מוצרים שנמכרים בסופרמרקט יפתח לו שוק ענקי (חלקם כבר שם במסווה)
    - חברות אלקטרומכניקה - אלקטרה , ניסקו וכו' - שוק פרויקטים ענקי יפתח למומחיות וייצור ישראלי
    - חברות תשתית - כנ"ל
    - מלונות, שרותי בריאות, תובלה, תעופה

זה הגל הראשון.

הגל השני יורגש אחרי עשור - פתאום יהיו חברות ישראליות שהפכו להיות בינלאומיות גדולות - כי יחלו לגדול "ליד הבית" בשוק של 200 מליון צרכנים ואז יפרצו לעולם - זו הסיבה שכמעט אין חברות ענק ישראליות - השוק המקומי של 6-8 מליון ואז צריך לצאת לאירופה אט ארה"ב - זה קשה .

-

למבו, סליחה שאני מתפרץ - אבל אם אפשר שתחדד את האתגר שלך:
    מה זה "4 חברות גדולות מקומיות שמייצרות משהו שצמחו פה לאחרונה"?
    האם "מייצרות משהו" זה גם תוכנה? או שלשיטתך רק ברזלים ובטון זה מייצרות משהו?
    אם אתה לא כולל תוכנה, אשמח לשמוע למה. אם אתה כן כולל תוכנה, ברור לך שזה אתגר קל.

יש כאן כל הזמן צמיחה, ואם אינני טועה מעט מאוד מתוכה ממשלתית - וגם זה רק אם אתה כולל את המדען הראשי.

בקשר להערה הבאה שלך, מה שזקוק להגנה ממשלתית הוא נכס ציבורי בעל משמעות אסטרטגית. מבחן לאבחנה בכזה: האם היית יכול להרשות לעצמך שאויב ישתלט על הנכס.
    לדוגמה, אם חיזבאללה היו משתלטים על תנובה היה נוצר קצת בלבול במשק אבל תחליפים היה אפשר להקים בקלות (ואפילו טובים יותר, כפי שנכתב כבר קודם). המצב אינו כזה עם חברת החשמל, חברות התחבורה והתעופה, תשתיות המים והתשתיות הביטחוניות, וכן - גם בנקים.
    זה לא אומר שחילוץ צריך לבוא בחינם. אם חילוץ יגיע, הממשלה צריכה לגבות את חלקה בשליטה (כפי שנעשה בעבר), אבל לחלץ היא חייבת.

לגבי הריבית, אני מסכים איתך שלריבית היתה תרומה למחירי הדיור - הנה - גם אותי זה פיתה לקחת הלוואה ולקנות דירה שניה, אבל יחד עם זאת, זה לא מקור הבעיה, ולא מתפקידו העיקרי של נגיד הבנק. הבעיה העיקרית של מחירי הדיור היא התלות הממשלתית הגבוהה בהכנסות ממיסוי על הדיור שפועלת כמחסום בגלגלים של מי שאולי חשב להקצות יותר קרקעות, להוריד חסמים, וכו'.

לימבו ידידי,

ברגשי אחווה והוקרה אני פונה אליך להפנים את אירועי הכלכלה החדשה והנפלאה. די להתלהם ולהילחם בטחנות רוח !!
    שים לב לאירועי הלילה/היום - מעלים (מילה מכובסת מדי, יותר מתאים מטיסים) את הריבית (בטורקיה) וכל הבורסות (כולל הטורקית) צוהלות וחוגגות.
    מה יותר נפלא מזה: ריבית אפסית - טובה לבורסה, ריבית עולה - מצוין לבורסה.
    לטעמי, האמריקאים חייבים להודיע היום על הפסקה מוחלטת של ההדפסה (סליחה, טיבי, על השימוש במילה הזאת) - השווקים יקבלו את זה בשמחה וצהלה.
    IF YOU CAN NOT BEAT THEM, JOINT THEM !!!

לצערי, אין לי זמן להאריך, אני חייב לרוץ ולקנות.........שורטים כמובן.

בברכה,
    אודי

הנה מחקר שמראה שעליית מחירי הדיור לא תמיד קשורה לגידול באוכלוסיה או מחסור בהיצע. למשל, באילת ב 2012 האוכלוסיה קטנה , אך המחירים עלו.

למי שחושב שאין קשר בין היצע הכסף (שער הריבית) למחירי הדיור.

http://www.themarker.com/realestate/1.2231309

האוצר גייס לפני חודש 1.5 מליארד יורו בהנפקה - זה 2 מליארד דולר.

עכשיו הם עושים SWAP רק על החוב החדש - וגם זה באופן חלקי.

כל המהלך שלומיאלי - יש עלויות גיוס גבוהות בחו"ל, ואז משלמים עוד על מנת לבצע SWAP - העיקר שלפקידים במחלקת ניהול חוב באוצר יהיה מה לכתוב ברזומה.

הכוונה שלי היא שמדינת ישראל צריכה לרכוש את החוב המט"חי ההיסטורי שלה ופשוט למחוק אותו - לא לשחק ב SWAP שרק משנה את שער הדולר בו ישולם החוב המטחי בעתיד אך אין בו תזרים משמעותי עכשיו , אלא פשוט לקנות דולרים בשוק החופשי ולהשתמש בהם לרכישת החוב הזר של מדינת ישראל - עד שנגיע ל- 0 חוב במטבע זר.

זה מהלך סופר יעיל, פשוט לביצוע וזול.

אגב - יש 27 מליארד דולר של חוב ממשלתי מטחי שלא כוסה ב SWAP = תאר לך שהמדינה מודיע שכל חודש 0.5 מליארד דולר ירכשו ע"י המדינה - נה זה יעשה לספקולנטים של המטבע ?
    נערך לאחרונה על ידי tby, 05.03.2014 בשעה 12:27

להערכתי, על הממשלה להתעקש על התיישבות יהודית בבקעת הירדן - שתהווה קו הגנה מפני כל מה שרע מאוד ויכול להגיע מהמזרח.

ללא התיישבות יהודית - אין כל משמעות להחזקת צבא ישראלי - וללא צבא ישראלי כח בינלאומי אפילו אמריקאי זה יותר נזק מתועלת.

ברור שיש כאן ניסיון לכפות הסכם רע על ישראל - השאלה היא האם ראש הממשלה הישראלי מסוגל לעמוד בלחץ האמריקאי.

לכל חסידי ההסכם - תארו לכם מה היה קורה אם הסכם אסד האב - ישראל היה מביא את הגיהאד העולמי לשבת על מי הכנרת ומקורות הירד
    ימי חומה ומגדל חלפו מהעולם. להתישבות אין כל ערך צבאי - ראו זאת כבר במלחמת יום כיפור שצריך היה לפנות אוכלוסייה מישובים ברמת הגולן - בשום ישוב לא היתה כוונה להילחם על הגדר - בניגוד מוחלט לששת הימים שישובי הגבול היו עמדות מבוצרות המאויישות ע"י התושבים

התפיסה הבטחונית היום נגד הסתננוית זה גדר טכנולוגית - גדר מסיבית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים שכוללים הסתכלות אל תוך שטח התראה בעומקים של ק"מ רבים.
    נגמרו הימים של מגדלי שמירה וזרקורים - היום אלו תרני תצפית / בלונים עם ראיית יום / לילה , רזולוציה גבוהה וזום מסיבי שמתנקזים אל חמ"ל מוקר מחשב שמקפיץ רק את החריג.
    נגמר גם הצורך בסיורים מאויישים - היום יש כלי רכב בלתי מאוישים וחמושים שנוסעים סביב עזה ובמתקנים רגישים בארה"ב , יש עמדות "רואה-יורה" ועוד ועוד.
    אפשר לסגור הרמטית גבול בפני מסתננים - זה רק שאלה של עלות - וישראל עושה זאת היום בעזה, סוריה , חלקית בלבנון ועוד יותר חלקית בגבול.
    לגבי מי יאייש את סגירת הגבול - הייתי הולך על כח נאטו שישראל מצורפת לנאטו ב - 5 שנים הראשונות 70% מהכח ישראלי ואז להוריד 5% כל שנה עד שמגיעים ל 15%- כך שיהיו ישראלים בשטח ובעמדות פיקוד , ומכיוון שהניטור הוא אלקטרוני - ישראל יכולה להקים חמ"ל מקביל ולקבל את כל האינפורמציה שהחמ"ל הבינלאומי רואה - ישראל תראה.

לגבי תסריטים של שריון איראני / עיראקי / ירדני חוצה את הירדן ומטפס לגו ההר - את זה ניסו הירדנים לבצע בששת הימים- ואז הם שלטו בגדה. חיל האויר גמר אותם בדרך. היום תנועה של טור משוריין מול אויב מודרני זו התאבדות - הסורים גילו זאת ב 82 , העירקים ב 91 ומאז אף אחד לא חשב אפילו על לנסות....

באופן כללי - איום טרור הוא איום משמעותית יותר קל לטיפול ו"תחזוקה שוטפת" מאשר הערכות למלחמה עם מדינה לכן "מה יה קורה אילו הגיהד העולמי היה על הכנרת " - התשובה היא - זה משמעותית פחות מסוכן מדויזיות משורינות של אסד האבא שישבו על הגולן טרם ששת הימים.

והכל בסוף מתקשר לכמה כסף הבטחון עולה - כתבתי על זה כאן: http://on-vix.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html בהקשר של צמצום הצבא האמריקאי והשלכת הנושא על גודל צה"ל
    נערך לאחרונה על ידי tby, 07.03.2014 בשעה 11:51

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

התפיסה הבטחונית היום נגד הסתננוית זה גדר טכנולוגית - גדר מסיבית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים שכוללים הסתכלות אל תוך שטח התראה בעומקים של ק"מ רבים.
    נגמרו הימים של מגדלי שמירה וזרקורים - היום אלו תרני תצפית / בלונים עם ראיית יום / לילה , רזולוציה גבוהה וזום מסיבי שמתנקזים אל חמ"ל מוקר מחשב שמקפיץ רק את החריג.
    נגמר גם הצורך בסיורים מאויישים - היום יש כלי רכב בלתי מאוישים וחמושים שנוסעים סביב עזה ובמתקנים רגישים בארה"ב , יש עמדות "רואה-יורה" ועוד ועוד.
    אפשר לסגור הרמטית גבול בפני מסתננים - זה רק שאלה של עלות - וישראל עושה זאת היום בעזה, סוריה , חלקית בלבנון ועוד יותר חלקית בגבול.
    לגבי מי יאייש את סגירת הגבול - הייתי הולך על כח נאטו שישראל מצורפת לנאטו ב - 5 שנים הראשונות 70% מהכח ישראלי ואז להוריד 5% כל שנה עד שמגיעים ל 15%- כך שיהיו ישראלים בשטח ובעמדות פיקוד , ומכיוון שהניטור הוא אלקטרוני - ישראל יכולה להקים חמ"ל מקביל ולקבל את כל האינפורמציה שהחמ"ל הבינלאומי רואה - ישראל תראה.

סגרנו על כח טורקי מנאטו שיאבטח את הגבול ממזרח?

לגבי תסריטים של שריון איראני / עיראקי / ירדני חוצה את הירדן ומטפס לגו ההר - את זה ניסו הירדנים לבצע בששת הימים- ואז הם שלטו בגדה. חיל האויר גמר אותם בדרך. היום תנועה של טור משוריין מול אויב מודרני זו התאבדות - הסורים גילו זאת ב 82 , העירקים ב 91 ומאז אף אחד לא חשב אפילו על לנסות....

באופן כללי - איום טרור הוא איום משמעותית יותר קל לטיפול ו"תחזוקה שוטפת" מאשר הערכות למלחמה עם מדינה לכן "מה יה קורה אילו הגיהד העולמי היה על הכנרת " - התשובה היא - זה משמעותית פחות מסוכן מדויזיות משורינות של אסד האבא שישבו על הגולן טרם ששת הימים.

והכל בסוף מתקשר לכמה כסף הבטחון עולה - כתבתי על זה כאן: http://on-vix.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html בהקשר של צמצום הצבא האמריקאי והשלכת הנושא על גודל צה"ל
    שים לב, כתבתי על בקעת הירדן לא כי אני מסתכל על הדברים מבחינה בטחונית אלא כי אני מסתכל על הדברים מבחינה דמוגרפית - מצבנו היה טוב בהרבה אם גב ההר היה פנוי ברובו - בפועל זה לא המצב - המרכזיים האורבאניים הגדולים ביו"ש: שכם, רמאללה, חברון והכפרים סביב כוללים כמיליון ערבים ונראה לי שיש ביננו הסכמה שלא טוב להגיע למצב בו אנחנו נצטרך לתת להם בתי חולים, ותעסוקה וקצבאות.

האם היה ניתן להגן על ישראל ללא הגולן - התשובה היא כן, אבל האם עדיף מצב בו אנחנו יושבים ברמה ואחראים על ~20,000 ערבים - דרוזים, שלא ממש מתים עלינו - נהפוכו. מים חיים זורמים אל הכנרת ולא ביוב של חצי מיליון סורים כפי שהיה קורה אם אסד האב היה מקבל את השטח.

גם הערבים הפלשתיתנאים לוטשים עיניים אל השטחים הפתוחים של בקעת הירדן - הם מתכננים שם ערים ושדות תעופה,.....

ברגע שהשטח יהיה מאוכלס אתה לא ממש תוכל להפריד כמו שצריך בין מאות המיליונים של הערבים שממזרח לגבול וממערב לו. גם כח נאטו שיהיה שם יהיה חסר מוטיבציה ורצון להתעמת אפילו פחות ממך.

מדינאי של השמאל בשם יגאל אלון ראה את הדברים הללו נכונה כבר בשנות ה- 70 - הוא הבין את חשיבות ההתישבות כהגנה והחשיבות הדמוגרפית.

גם לערבים ולאמריקאים ברור שערים שלמות כמו מעלה אדומים, אריאל, בית"ר עלית, קרית ספר, גבעת זאב הם עובדות בשטח שלא ממש קל להזיז וביננו זו תהיה אוולת ועוול לנסות לגרש מבתיהם מאות אלפי יהודים ולכן מדברים על פתרון למצב קיים.

השאלה היא לטעמי, למה אנחנו בונים תוכנית שמדברת על גירוש של מאות או עשרות אלפי יהודים לצד איזו אידאולוגיה שערבים אסור להזיז או להזיז את הגבול בקרבתם.

ממש לא ברורה לי האקסיומה הזו. כדוגמא יתכן והייתי מוותר על ישובי נחל עירון כהחלטת ממשלה וגלגוגיה וקלאנסווה כהחלטת ממשלה ומספח איזורים ריקים וכאלו שקיים שם רב יהודי ברור.

למעט סלע המחלוקת בהר הבית ובעיר העתיקה גם הספוח של כפרי "מזרח ירושלים" שלא היו ירושלים עד שהחלטה לא חכמה במיוחד של ממשלת ישראל הפכה אותם לכאלה ניתנים ביותר מרצון להפרדות מאתנו.

הפתרון שיחזיק מעמד לטווח ארוך חייב להיות מבוסס על הפרדה של יהודים מצד אחד של הגבול ומוסלמים מצדו האחר וגדר גבוהה בינהם - כשהגדר תהיה גבוהה ולא ניתנת להזזה ניתן לדבר על פרויקטים והשקעות וסחר - אחרת זה מתכון לצרות צרורות.

ברגע שנציע לצד השני את מה שאתה מציע ניתפס כחלשים ושערי גיהינום ייפתחו על ראשינו
    אתה לא מעודכן. זה לא מה שאני מציע, זה מה שסוכם.

אתה חי בשכונה לא רציונלית וכדי לשרוד בה גם אתה חייב מידה של אי-רציונליות.
    זה לא כמו לנתח אג"ח זבל של חברה שאנשים זרקו מתוך פניקה,
    אבל כשעושים חשבון רציונלי ומתעלמים מרעשי רקע ו"פרשנים" יודעים שמתישהו העיוות בשוק יתוקן.
    אני חושב שהגדרת יפה את המצב - יש הרבה אי רציונאליות בשני הצדדים שמאוד מפריעה להגיע לתוצאות, אבל זה לא אומר שאין פתרון רציונאלי - זה רק יקח זמן עד שהלא רציונאלים יבינו שהם חיים בעולם דמיוני.

עד סוף החודש יהיה מסמך אמריקאי - ישראל תקבלו עם הערות על הפרטים הקטנים, אנו מאזן יעשה רעשים של דחיה אך "יכנע" ללחץ של מדינות המפרץ וירדן ויקבל עם הסתייגויות ולפחות יהיה ברור כמה קרובים הצדדים זה לזה - והם מאוד קרובים אם מה שראש הממשלה הישראלי דורש זה "שיכירו במדינה יהודית"

אני בדעה שהשוק יגיב מצויין על העניין ונחווה ראלי לא קטן במניות - אם אני טועה , מחיר הטעות קטן אם אני צודק - יהיו רווחים יפים. כעת שההזדמניות באגח זבל מתמעטות, הגיע הזמן למניות

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות