x

עמוד 11 מתוך 21 ראשוןראשון ... 910111213 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 101 עד 110 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

Hybrid View

למבו,

דברנו קודם על הריבית, שער החליפין והשפעתו על היצוא. כעת אתה קופץ לנושא מיסוי תאגידים. אתה יודע שאלו נושאים שונים, כן?

עזוב את כותרות הצהובונים והקלישאות. תתחיל להפעיל חשיבה עצמאית. גם יאיר לפיד דקלם אותן קלישאות וסיסמאות כמוך עד שנתקל במציאות.

ולגבי סטטיסטיקת ה"עוני", עד שהם לא יתחילו להפריד חרדים בסטטיסטיקה (שם יש בחירה מרצון בתרבות של עוני וריבוי ילדים) אין לה שום חשיבות. פשוט ממוצע טיפש נטול ערך, כמו הפרופ' לסטטיטיקה שטבע בנחל שעומקו הממוצע 20 ס"מ.

הבעיה בנוסטלגיה היא שזוכרים רק מה שרוצים לזכור וזה רק את הדברים הטובים - את המציאות האמיתית פשוט שוכחים = כך גם אתה - על איזה נוסטלגיה אתה מדבר - אתה מדמיין איזשהו עבר שאף פעם לא היה .

כולך מלא ביקורת אבל אף מילה על מה כן - אמרתה כלכלה נוסח שנות תחילת שנות ה - 90 - אך שפתאום מתחוור לך שזה תחילת עידן ההפרטות והליברליזציה + מיסוי הגבוה , אז תחילת שנות ה - 90 כבר לא טוב לך. אז מה כן? - עכשיו אתה אומר - היום טוב, רק שיגבו את כל המיסים ....

מדיניות רווחה עמוקה דורשת מיסוי גבוה. נקודה. אין דרך לעקוף את האכסיומה הזו , ועל מיסוי גבוה ויתרת קודם - אז איך תממן את מדיניות הרווחה העמוקה שלך?
    זה שמירה על קרקעות המדינה. זה ציונות. זה ייצור אוכל למדינה. זה עבודה להרבה אנשים..
    עכשיו בישראל זה תקף פי כמה לאור ההיסטוריה והגיאוגרפיה ושכינינו
    עכשיו עברנו להנפת דגלים? איזה ציונות יש במשק חלב / ביצים זעיר?! זו הפקרות מישקית - יש לובי חקלאי חזק מאוד שחולב את הציבור ללא רחם. בזכות מה?

מכיוון שחקלאות היא נכס אסטרטגי, צריך לדאוג שהיא תהיה ברת קיימה - מה הקשר בין יחידת הייצור של ביצים וחלב לתפיסת קרקעות? מחר בבוקר אני מפסיק את הסיבסוד המיוחד של החקלאים הזעירים במושבים ומשווה לסיבסוד של הקיבוצים ושולח אותם לעבודה ללא סיבסוד מיוחד -מה יקרה? 10% מהם ינהלו משקים גדולים ששווים למשק של הקיבוצים על השטח החקלאי של ה - 100% מושב והיתר ילכו לעבוד או עבור החקלאים שיוותרו או ימצאו עבודה אחרת - המשק רק ירוויח -הקצאת המשאבים תהיה נכונה יותר והוגנת.

5 שנים אח"כ אני מפסיק את הסיבסוד לקיבוצים -מה יקרה - הקיבוצים יתאגדו בתאגידים אזוריים (קיימים כבר היום) ויאחדו אמצעי ייצור של מספר קיבוצים / מושבים - דונם אדמה לא יאבד , מחירי החקלאות ("אוכל לאנשים") ירדו דרסטית, הייעילות תגדל וכולם מרוויחים.

החקלאות המסורתית במדינת ישראל לא תחרותית , לא בגלל עבודה יקרה , לא בגלל מחסור במים - רק בגלל יחידות יצור קטנות -במקום שהטרקטור יעבוד 24/7 הוא עובד 5 שעות ביום - אז יש פי 5 טרקטורים יותר ממה שצריך (וזה נכון לכל פיסת ציוד) , במקום הנהלת חשבונות לגוף שמוכר ב - 50 מליון ש"ח בשנה , יש 50 הנהלות חשבונות של גופים שמוכרים ב מליון ש"ח בשנה וכך הלאה .

זה נקרא יתרון לגודל, והציונות צריכה להתרגל גם לזה .

ועל כל שקל מס יתנו מענק של 3 שקלים כמו שעשו עם טבע שנה שעברה
    - זה מה שקורה עם החקלאות כבר 30 שנה.

חינוך חינם אמרת...בתור אבא ל 3 ילדים קטנים אני מוציא בחודש 5000 שח על פעוטונים וגנים.
    תסביר לנו איך זה קורה שנבין.

אינני יודע אם כולם שמים לב, אך נראה התפיסה שמחסור בדירות , ולא ריבית נמוכה , הוא הגורם הדומיננטי בעליית מחירי הדיור מקבלת יותר ויותר ביטוי בכלי התקשורת, היום כמעט לא רואים קריאות הקושרות את הריבית הנמוכה למחירי הדירות , אלא הפוך - מבקשים להוריד ריבית על מנת לחזק המטבע - וזה כנראה מה שיתרחש בעתיד הקרוב

נראה לי , שאנו במבוי סתום:
    בשביל לעלות יצוא, חייבים לעלות דולר = אינפלציה = קושי בהחזר משכנתאות.

לשמור על רמת אינפלציה נמוכה = המשך ירידה של הדולר ( כי מסים, אגרות, התלים, דלק (?) - בעליה)

יש לי הרגשה שבנק ישראל משחק עם המט"ח לפי רצונו (כלומר מאזן את הגורמי חוץ הסוחרים במט"ח) כדי לראות כלכלה יציבה (וזה עדיין כך)

אבל כמו כל פעלולי הוויסות (דולר-אינפלציה-מחירי דירות-יצוא) זה אלול לגמר בבכי.

הלאמת תגליות הנפט והגז יבטיח שלא יהיו כאלו בישראל בעתיד. נקודה.

התגליות בוצעו בכסף וטכנולוגיה פרטיים ותוך סיכון עצום. 99% מהקידוחים לא מצליחים. אם לא תבטיח רווח עצום בהתאם, זה לא יקרה.

ונצואלה (מדינה עשירה בנפט שהלאימה כעצתך תעשיית הנפט) נמצאת במצב שיש מחסור במוצרי יסוד במדינה למרות שיש להם הרבה נפט. פשוט, גילוי והפקת נפט וגז דורש מומחיות , טכנולוגיה והשקעת הון רבה. זלזול בזה וההנחה שהגז פשוט קופץ מהים לתוך התנורים והמפעלים גורם לדעיכת התעשייה.
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4380792,00.html

למרות הבנייה המואצת
    היתה בניה מואצת בפריפריה?

היתה כוונה כזו, אך זה לא בוצע.

המצב הקיים הוא שבנו פחות ממה שצריך בכל הארץ , ולכן המחירים עולים הכל הארץ.

אין שום בעיה להוריד מחירי דיור בפריפריה - זה קל , זה פשוט - אפשר ליצור שם עודף אדיר בלי בעיה.

הבעיה היא בעיה ניהולית - אין יזם שפוי שיבנה שצפוי עודף - זו צריכה להיות בניה ממשלתית (בערבות ממשלתית) כפי שהיה בימי העליה הגדולה -תן לקבלנים קרקע לבניה ומפרט, בקש מחיר לדירה ותערוב למחיר - הם ישמחו לעבוד ב - 5% ריווחיות ויבנו כמה שתיתן -זו לא יזמות זו קבלנות

היום במקרה שמעתי את פרופסור זליכה בערוץ 10 אשר תוקף כל הזמן את המחשבה המקובעת של אנשי האוצר. אני נהנה לשמוע אותו ואת רעיונותיו שאינם סטנדרטים מקובלים. צריך להתחיל לחשוב מחוץ לקופסא. במקום להילחם בנמלים הוא מציעה לתת שני מסופים למפעילים פרטיים וליצור ע"י כך תחרות בנמלים, במקום לחכות עד שיבנו נמלים חדשים במשך מספר שנים. כמו כן הוא מציעה להגדיל מס חברות כפי שנעשה בהרבה מדינות, לקבל מזה 10 מיליארד ולא לגבות מס מעובדים עד 10K ₪ על מנת לעורר את הכלכלה. הרעיונות שלו לרוב נועזים.

תיאוריה מעניינת... ואולי היא גם הייתה מחזיקה מים אם המחירים בפריפריה לא היו מזנקים גם הם (למרות הבנייה המואצת והיעדר תעסוקה) מאז שהריבית ירדה.

המשקיעים שגורמים לעליית מחירים הם הפנסיונרים שיש להם חסכונות בבנק ושנותנים להם עליהם 0% ריבית. עדיף להם לקנות דירה שתיתן להם 3% ריבית מאשר שהכסף ירבוץ בבנק ויעלה אבק. הם לא ממונפים.
    כמו כן, מאחר וממילא הכסף ילך בסוף לילדיהם או נכדיהם לקנות דירה, עדיף לגדר כבר עכשיו נגד העליות.
    אתם כנראה צעירים ולא מכירים את ההסטוריה.

תמיד "השקיעו" בדירות - כל פעם זו סיבה אחרת - כי יש אינפלציה ודירות שומרות על הערך, כי יש עליה גדולה והמחירים עומדים לעלות, כי היפסדנו המון בבורסה ויותר "בחיים" לא נשקיע שם, כי הפסדנו הון במניות הבנקאיות (בויסות) ו"בחיים" לא נשקיע בבורסה - כל עשור עם הסיפור שלו - זו כנראה הסיבה ששכ"ד נמוך - אך זו לא סיבה לעליית מחירים כפי שאנו חווים.

ה אומנם נכון למחיר הכולל של הדירה, אבל מה שכואב באמת זה להבין שמי שחסך לדירה - ויש לו כסף ולא רכוש או נכסים בעצם מבין שהכסף שווה הרבה פחות כי מחלקים אותו בזול לכל דכפין. ושנים של חיסכון איבדו ממשמעותן בגלל הריבית הנמוכה.
    מי שחסך משקיע בדר"כ באגח - וירידת התשואות ייצרה רווחי הון יפים מאוד.

אני מסכים כי מי שיש לו הון עצמי היתרון שלו גדול יותר בסביבת ריבית גבוהה - זה רק אומר שריבית נמוכה טובה לשכבות החלשות (ממילא אין חסכונות) ורעה לשכבות החזקות - אם זה תורם לשיוויון חברתי אני בעד.

בשורה התחתונה - מכיוון שמחירי השכירות נמוכים מול האלטרנטיבה של רכישה, אם באמת היה כל כך קשה לרכוש דירה היינו רואים עליה חדה בשכירות (שאגב כך - תעלה את האינפלציה) - ואת זה עדיין איננו רואים - כשהשכירות תתחיל לרוץ - כלומר הביקוש לדירות בשכירות יעלה על ההיצע באופן שישפיע מהותית על מחירי השכירות כך שיחרגו מתשואת השכירות הרגילה זה יהיה הסימן לסף מחירי הדיור שבו מתחיל הרס ביקוש (Demand destruction )

לצערי אינני רואה איך המחירים במרכז הארץ יורדים - יש מחסור רציני ושום קוסמטיקה מוניטרית

TBY

קודם כל אני רוצה להודות לך על תרומתך לפורום . תרמת הרבה ניתוחים ומידע לגבי ני"ע שעזר לי באופן אישי.

עם זאת, אני חולק עליך בנקודה של ריבית, מחירי הדיור, וזהב.

אם נשווה את כמות הכסף בשוק הדיור למים (= כמות אנשים כפול כמות הכסף לאדם), אז מה שיש לנו בנושא הדיור זה שטפון אלים של נהר שעלה על גדותיו והציף את כל הכפרים בסביבה. אפשר להגיד שזה בגלל שהערוץ צר מידי, והמתכננים אשמים (תמ"א 35), ואפשר לשאול מאיפה באו המים ? למה עכשיו? ולמה בכזאת עוצמה? מה השתנה מאז אתמול?

כמובן שהמתכננים אשמים, אבל אם לא היו גורמים נוספים בתמונה הנהר היה עולה לאט ובצורה הדרגתית על גדותיו עם עליית כמות האנשים שצורכים דיור במרכז, אך מה שקבלנו זה שטפון אלים שנובע מעליית כמות הכסף לאדם (עקב ירידת ריבית המשכנתא). המתכננים לחלוטין לא צפו זאת, ואני לא מאשים אותם. אף אחד לא ציפה בשנת 2007 שהריבית בארץ תגיע ל 1.25% כיום. הם ציפו לעליה נורמלית בכמות האנשים, לא בכמות הכסף לאדם .
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 28.05.2013 בשעה 11:56

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות