x




מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 82

נושא: הרחבה מוניטרית -הפסקתה וה סיכונים

Hybrid View

  1. #1
    ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה

    גם לאחר חמש שנים של הזרמות+ריבית אפס, הסחורה שתהיה חסרה זה דולרים של ארצות הברית, כולם ירוצו אחריהם ובדרך יזרקו את כל הנכסים שיש להם.
    אתה מבין את הבדיחה במה שאתה אומר? אתה טוען שמה שחסר זה לא נפט\נחושת\זהב\אוכל, אלא מה שחסר זה דולרים , שהפד יכול להדפיס אינסוף מהם בהחלטה של רגע. האם באמת זה מה שחסר?

    זהו עולם שבו יום הוא לילה, ולילה הוא יום.

  2. #2
    ציטוט פורסם במקור על ידי eyal12 צפה בהודעה
    אתה מבין את הבדיחה במה שאתה אומר? אתה טוען שמה שחסר זה לא נפט\נחושת\זהב\אוכל, אלא מה שחסר זה דולרים , שהפד יכול להדפיס אינסוף מהם בהחלטה של רגע. האם באמת זה מה שחסר?

    זהו עולם שבו יום הוא לילה, ולילה הוא יום.
    איל צהרים טובים, את ההבנה הזו היה קשה לי מאוד לקלוט ולעכל, אבל זה קרה לאחר משבר 2008.

    בקציר האומר, כאשר יש סביבה של ריבית אפס, ״כסף אינסופי״ - קחו כמה שאתם רוצים, ואי הענשה מוחלטת בגין סיכונים לעומת תגמול מעבר לכל דמיון בהצלחה. אז זו התוצאה.

    אסביר: אנו חושבים שהמערכת מסודרת ובררננקי יושב בחדר עם טובי המוחות ויודע כמה התחייבויות דולריות יש בעולם!

    אז זהו שלא, אין לו מושג , הוא רק יכול ״לנחש״ לפי הצע וביקוש כמו כל אחד אחר בשוק.

    את זה מבנים אחרי שמפנימים את הפיתוח הכי חשוב של העולם המערבי בחמש מאות שנה האחרונות, ״מוסד האשראי״ וה- paper money . זה הפיתוח שנתן לכמה אומות קטנות באירופה להדיח את הודו סין משליטה היסטורית ב- GDP העולמי.

    כל ״זב חוטם״ יכול להתחייב בשלל כלים הפתוחים לפניו ,בנגזרים או כל כלי אחר , התחייבות דולרית שבעצם יוצרת paper money והפיתוח האחרון כסף דגטלי.

    דוגמא: ״הלוויתן מלונדון״ בשנה האחרונה. עובד אחד במוסד בנקאי הכי מכובד באמריקה התחייב בנגזרים על מוצר ריבית, שהציבור הרחב בכלל לא מכיר, גרם להפסד והתחייבויות של תשע מליארד דולר. כאשר למנכל ולעשרות אלפי עובדים אין מושג בכלל ממה שקורה וזה רק מקרה אחד שאנו יודעים.


    על כן , צריך לקוות שמכלל שישה מליארדי בני אדם אין כאלו גרידים שגרמו להתחייבות דולריות שצריך לסגור כאשר המלווה אומר-״סגור ההתחייבויות ״ כאשר אין ברירה זורקים את כלל הנכסים. הכל בכדי להביא את מטבע ההתחייבות.

    עדין לקנות: חיטה,נפט ,סחורה צריך דולרים לא ניתן לשלם למשל בסילבר או גולד.

    ותזכור שלמרות כל הדיבורים והקישקושים המטבע העולמי היה ועדין נותר דולר של ארצות הברית.

    זה המטבע שרוכשים עמו סחורה, וזה המטבע שכנגדו מתחייבים בכל האשראי אפס שפוזר לכל דכפין.

    אגב, תבדוק ותראה שהפד נתן אשראי דולרי לכל המוסדות הפיננסים בעולם לרבות למשל לבנק הפועלים הזעיר שלנו ובסכומי עתק.

    לכן כאשר ברננקי אומר אין יותר ״כסף ללא הגבלה״ אז הממונפים הכי ״ חכמים או לחוצים״ יזדרזו לסלק התחייבויות דולריות שלהם.

    זה על קצה המזלג.
    נערך לאחרונה על ידי Sun100, 20.06.2013 בשעה 13:56

  3. #3
    לכל אוהבי הזהב ו - זרו הדג:

    http://visualizingeconomics.com/blog...g-gold-returns

    השוואה של תשואות לפרק זמן של זהב מול מניות משנת 1928 (85 שנה) :

    תשואה ריאלית מניות (לשנה) : 6% זהב 2.2%

    על מנת להבין מה ההבדל , מי שקנה ב -100 דולר מניות ב 1928 יש לו 14,157 דולר + אינפלציה
    מי שקנה זהב יש לו 635 דולר + אינפלציה

    כלומר משקיע במניות הגדיל את הונו פי 22 יותר ממשקיע בזהב על פני תקופה של 85 שנים !

    כפי שאמרתי בעבר - זהב השקעה נוראית לטווח ארוך


תגיות בנושא זה

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות