x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 82

נושא: הרחבה מוניטרית -הפסקתה וה סיכונים

Hybrid View

למבו,

אמי חייב לדעת קצת מי אתה - מה ההשכלה שלך. אני מתייחס אילך כאדם משכיל, בוגר אוניברסיטה במקצוע רלבנטי, אך יש לי תחושה שפיסספסתי.

הגרף שצרפתה באמת שונה מהגרף שלי. שלי מתחיל מ 1914 ושלך מ - 1791.

עפ" הגרף שלך, הטיעון שלי חזק פי כמה - מ - 1791 ועד שנת 2005 - 214 שנה - התשואה הריאלית למי שהחזיק זהב והוריש אותו דור אחרי דור (סין? הודו? - מזכיר לך?) היא 0.

בשיא הבועה הנוכחית, התשואה על פני 225 שנה היא 140% מלבד!

תסתכל על התנודתיות במחיר - יש עליות של 100% וירידות של 50% בטווחים של עשרות שנים - כלומר קניתה בדור הלא נכון - לבנים ולנכדים יש חצי מההון ריאלית - זו דרך גרועה ביותר לשמור על הון...

עכשיו תסתכל כל הגרף התחתון של אינפלציה - ולהפתעתך כי רבה תגלה ב - 100% מהמקרים הזהב ירד ריאלית שהאינפלציה עלתה - זה הכלל עד שהמסחר האלקטרוני הבינלאומי בשנות ה - 80 התחיל להיכנס (חוזים עתידים וכו') - אז רואים תנודתיות הרבה יותר גדולה בזהב ומצב של בועות שנדחפות ע"י המדיה ואנשים שלא מבינים מה הם עושים.

עכשיו אלך צעד אחד קדימה -

הגרף מראה מחיר מתואם לאינפלציה, לא מחיר מתואם לכח קניה (אני מקווה שאתה מבין את ההבדל - תבדוק משכורות ריאליות היום ולפני 200 שנה...) - לנו היום יש כח קניה לאין שיעור יותר גדול מלפני 200 שנה - כלומר יש לנו יותר דולרים מתואמים לאינפלציה. כלומר מי שהחזיק זהב 225 שנה וראה תשואה ריאלית של 140% למעשה הפסיד הון עתק - כי כח הקניה שלו מלפני 200 שנה שהושקע בזהב קנה לו זהב בכמות שהיום תתייחס אליה כשולית.

כלומר כל הסינים וההודים שקונים זהב על מנת לשמר את ההון - מפסידים הון ככל שהשנים עוברות, שלא לדבר על התשואה אם הכסף היה מושקע בגורמי ייצור כמו פרה.

תחשוב על זה שוב - זו מתכת צהובה ששמים על הגוף לקישוט - המחיר שלה לאורך זמן חייב להתכנס לעלות הכריה שלה - כמו חצץ. אני מסכים כי כריית זהב הולכת ומתייקרת עם השנים - מה שתומך בעליית מחיר נומינלית - אך זה נכון גם להרבה מחצבים אחרים - נפט, פחם , נחושת ואפילו ברזל .

משפחות וותיקות עם כסף "ישן" באנגליה מלמדות את הילדים כי שימור הון הוא ע"י השקעות סולידיות נושאות תשואה - הם כנראה לא קראו את זרו-הדג' ולמזלם אף אחד שם לאורך הדורות לא החליט לממש הכל ולקנות זהב....

בקיצור, פראיירים לא מתים - תיקנה זהב, תחזור על המנטרות שהבלוגים הפופולארים דוחפים ותממן את וול סטרייט.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 16.06.2013 בשעה 09:00

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות