האם מחיר הזהב יכול לרדת אף מעבר לעלות הכרייה המינימלית, מתחת ל 900$ ?
והאם כשיגיע לאיזור 900-1000 זאת תהיה הזדמנות להחשף לזהב שוב?
האם מחיר הזהב יכול לרדת אף מעבר לעלות הכרייה המינימלית, מתחת ל 900$ ?
והאם כשיגיע לאיזור 900-1000 זאת תהיה הזדמנות להחשף לזהב שוב?
למבו,
מה שיפה הטיעונים שלך זה שקל להפרחי אותם
אם זה היה המצב הקבלנים היו מרוויחים הון. הקבלנים אומרים תודה על 5% רווח. הנדל"ן יקר בגלל מחירי קרקע, לא כי משהו בונה ב - 2 ומוכר ב- 4.מאותה סיבה שנדלן נסחר כרגע מעל עלות הבנייה שלו
גים רוג'רס בשיא הבועה בסחורות עודד את כל העולם להשקיע בחקלאות......
גון פולסון מנהל קרן שמשקיעה בזהב, כלומר הוא מתפרנס ממשקיעים ששמים נכסף אצלו להשקעה בזהב, אבל , רגע אחד, למה בקרן הכללית שלו הוא מוכר מניות של כורי זהב?.......
ראה:
http://www.forbes.com/sites/afonteve...d-in-2013-ubs/
אני מסכים שבשווקים יש מניפולציות בלי סוף, האגדה על הזהב היא אחת המניפולציות הגדולות של העשור.
אני משקיע בפוטש. לא זהב. נראה אותך משכנע אותי שזהב (GLD) יותר טוב מ POT .
מה שמדהים שאיך שכל כך בקלות מצליחים לשטוף לאנשים את המוח - ואנשים יחסית משכילים לא עוצרים לחשוב רגע על כל העניין בכלים אנאליטיים והגיון קר.
זהב.
מלכודות השוטים הגדולה.
כמה שההצהרה הזו לא נכונה ! הרי יש מי שקנו זהב כשהיתה אינפלציה אמיתית והפסידו 50% מכספם!סכנה במדיניות כזו היא איבוד שווי הערך של הכסף. של כסף הנייר.
בהיפראינפלציה הזהב תמיד ישמור(לפחות שמר היסטורית ) על ערכו
על מנת לסיים את הדיון הלא רציני על זה על "סגולותיו " של הזהב - להלן קצת נתונים בפרספקטיבה של השקעה -לא ספקולציה:
מחירי זהב מתוקנים לאינפלציה:
כפי שניתן לראות, הזהב עלה ריאלית פי 3 מאז 1914 , כאשר ב- 1914 היתה מלחמת עולם והמטבעות היו צמודים לזהב - ובסיומה רואים שמחיר הזהב יורד ב - 50% , , ב- שנות ה - 30 היתה אינפלציה + מיתון ואז שוב מלחמת עולם והזהב עולה לכ - 600 ושוב יורד - עד האינפלציה של שנות ה - 70 שמגיע לפסגה של 2330 דולר (במחירי 2011!) רק על מנת לחזור ל - 500 דולר ריאלית ב -2003.
כשיטה - כל פעם שהזהב עלה בגלל סיבה אמיתית - מלחמה או אינפלציה - בסיומה הוא ירד והרבה.
כלומר מי שקנה במהלך מלחמת העולם הראשונה זהב והוריש אותו לילדיו -החזיק 90 (!) שנה עד 2003 - התשואה הריאלית על ההשקעה - 0%!
מ - 2005 אנו מנפחים בועה בזהב באמצעות המדיה -אך גם במחיר של 1500 דולר, התשואה הריאלית ל- 100 שנה - 300%
יחד עם זאת, מי שרכש זהב בבהלה האחרונה לזהב בשנות השבעים (ולא בשיאה) -שהיתה אינפלציה אמיתית - ולא מדומיינת כמו היום - רק עכשיו רואה חזרה את כספו ריאלית - שמנפחים שוב בועה.
זה זהב.
לעומתו יש נכס ששומר על ערכו באינפלציה לאין שיעור יותר טוב - הוא נקרא מניות.
אם הזהב היה זקוק ל 100 שנה לעשות תשואה של 300 ריאלית (בבועה) לכמה זמן נזקקו המניות?
פחות מ 30 שנה! - וזה בלי דוידנדים.
תאמר, מניות זה מסוכן.
אז יש לי עוד נכס בשבילך ששומר על ערכו באינפלציה יותר טוב מזהב - זה נקרא נדלן.
לא אלאה בגרפים, אך ב - 40 שנה האחרונות מחירי הנדל"ן למגורים עלו ריאלית ב - 20% וזה שמשווים למחירים היום - רחוקים מאוד ממחירי בועה - יש לזכור שעל ה - 20% יש להוסיף הכנסה משכירות שמביאה את התשואה למאות אחוזים - ב - 40 שנה.
מאז 1914 מחירי הנדל"ן עלו קצת יותר מ 20% (בערך 50% ריאלית) + תשואת שכירות של 100 שנה .....
בקיצור - זהב היום זה נכס בבועה - רק האדיקות שבה תומכי הזהב טוענים בעדו מראה כי יש בועה .....
הוא אינו נותן מענה אופטימלי להגנה על אינפלציה - כי שנגמרת האינפלציה המחיר נופל ויש נכסים הרבה יותר טובים ממנו כהשקעה.