אתה באמת חושב שמלחמת המטבעות נגמרה? אתה באמת חושב שברננקי ירשה לדולר לחזור לרמות של 1:1 מול היורו? (אגב, היורו החל דרכו ב 1.05 דולר ליורו).
אני חושב ש"מלחמת המטבעות" זו פיקציה עיתונאית - הרי בעצמך אמרת - היורו החל ב 1.05 לדולר והגיע ביוני 2008 לשער 1.57 (אני ברמות 1.45 מכרתי יורו ) - ואף אחד לא דיבר על מלחמת מטבעות - אלו יחסי סחר שמתקנים את עצמם עפ"י המצב .

ברננקה לא שולט על שער הדולר - הוא שולט רק על הריבית - והיא תעלה, והדולר יתחזק, בייחוד מול היורו - אירופה 24-30 חודש אחרי ארה"ב בהתאוששות ואין לי ספק שהיורו יחלש מול הדולר אם הצמיחה והירידה בגרעון הממשלתי בארה"ב ימשכו

אתה באמת חושב שאפשר לנתק את ההתאוששות הרגעית בארה"ב מהמיתון המתקרב אולי בסין?
אינני מסכים שההתאוששות בארה"ב רגעית. ארה"ב לא מושפעת מהביקושים של סין - זה הפוך. מיתון בסין (שאינני חושב שיקרה, אולי ירידה בקצב הצמיחה) יהיה ברכה - הלחץ על הסחורות ירד, המחירים ירדו, הייצור יוזל וארה"ב ש 70% מהתל"ג זה צריכה פנימית - תהנה מזה.

האם באמת אפשר להפריד ככה בין הכלכלות? אתה סיפרת על המצב במזרח אירופה. העולם הוא כפר גלובלי ואי אפשר להחזיר הגלגל אחורה.
בהחלט אפשר להפריד בין כלכלות, אך היופי בסחר ביןלאומי ושווקי מטבע משוכללים זה ההיזון החוזר שמחזיר את העולם לשיווי משקל

אם לא תהיה אינפלציה, ה QE לא יגמר. וזה עניין של הגדרת ה QE כי כל מטרתו של ה QE היא להביא אינפלציה (שהיא הסימן האמיתי להתאוששות כלכלית).

כמובן שתוכל לומר שמטרת ה QE היא להקטין האבטלה, אבל כל עוד אין אינפלציה (ואולי ר"ל יש דפלציה) אז זה סימן שאין לחץ על אמצעי יצור ולכן אין סיבה שאבטלה תקטן. אם הדולר יתחזק מן הסתם האבטלה תעלה כי התחרותיות של הכלכלה האמריקנית תקטן.
כל מטרת המדיניות המוניטרית - QE וריבית זה להשיג ירידה באבטלה - זה המנדט של הפד יחד עם שמירה נגד אינפלציה . הפד סימן מטרה ברורה - 6.5% אבטלה תביא להתחלת עליית ריבית. 6.5% אבטלה זה לא תעסוקה מלאה, זה רחוק מזה.
יתרה מכך, מכיוון ש 70% מהביקושים בשוק האמריקאי הם מקומיים, צמצום הגרעון הממשלתי ע"י הקטנת תקציבים - מוריד מהביקושים ומקזז את העליה שנובעת מהתעסוקה - זה המודל הקלאסי - במיתון על הממשלה להגדיל הוצאות על מנת לעודד צמיחה / תעסוקה ואז לצמצם הוצאות שהצמיחה ברת קיימה על מנת למנוע אינפלציה