חסר לי התקבולים הצפויים מהמכירה של המלונות בלונדות ב 2010 + מכירת הקניונים בארה"ב סדר גודל של 200 מ'
2. לא מבין איך הגעת להוצאות הסדר של 116 מיליון ש"ח. ריבית עבור החוב לבנקים והוצאות מטה זה שוטף.
החישוב שאני מציג הוא חישוב "על מפית" לסדר הגודל , לא לנייר אומדן שווי עם חותמת של מעריך מוסמך.....

על כל פנים כשמחשבים שווי של חברה יש לקחת הנכסים , ההתחיבויות , ההוצאות השוטפות ותזרימי המזומנים שהחברה תייצר.

לאלביט יש מטה משמעותי, עפ"י ההסדר יוותר לחברה חוב של 300 מש"ח הנושא 8% ריבית שנתית -24 מש"ח בשנה + חוב בנקאי של 300 מש"ח עם ריבית של כ - 18 מש"ח בשנה - כלומר הוצ' מימון + הפעלה של כ - 60 מש"ח בשנה כמינימום, בלי להביא בחשבון שכרו של זיסר.... - את זה צריך להוריד משווי החברה לאורך זמן .

בנוסף יש הוצאות לנאמנים, לחברי נציגות, לעו"ד דין של החברה, לעו"ד של הנציגיות, למומחה בית המשפט, מעריכי שווי, יועצים ועוד ועוד - זה מצטבר ויצטבר

לפיכך, לשיטתי, אני מתעלם מהמזומנים מצד אחד ןההוצאות לעיל מצד שני, וחי עם זה טוב - אתה בהחלט מוזמן לבצע אומדן יותר מוקפד.

למה אתה מתמחר את האג"ח החדשות ב 50-60 אג' מחיר שדומה למחיר היום ? ברור שהחברה אחרי ההסדר (שכמובן יעבור שינויים רבים) הנה חברה סולבנטית שמחיר האגח צריך להיות יותר משמעותית מהיום
לאגחים יהיה שיעבוד שלילי על הנכסים בחברה שזקוקה למזומנים על מנת לפתח נכסיה, אני בדעה שאגח בלון ל- 5 שנים של אלביט אחרי הסדר [כלומר את הקרן מקבלים בעוד 5 שנים] צריך לשאת ריבית של כ -. 20% האגח ישלם 8%, כלומר צריך להוון 100 ל - 5 שנים ב -12% ריבית - זה מה שיוצא לי. אתה כמובן יכול להניח כל הנחה אחרת

יש בעייתיות מסיימת לחשב נכסם על בסיס שווי שוק ללא התייחסות לפרמיית שליטה
פרמיית שליטה זה לוקש שמוכרי גרעיני שליטה מוכרים לקונים כדי להצדיק פרמיה על מחיר שוק. מה שבדר"כ קורה זה שהקונה חושב שיודע לנהל יותר טוב מהמוכר , או שיש איזה סינרגיה עם פעילות אחרת וכתוצאה מזה מניח שהעסק שווה יותר ממה שהשוק אומר.
לפעמים מצב השוק רע, המוכר רוצה למכור, הקונה יודע שבזמנים כאלה כדאי לקנות אז מוצאים מחיר יותר גבוה ממחיר השוק , אך "פרמיית שליטה" סתם כך - זה רק בסיפורים.

לגביי המדיקל רק לפני מספר חודשים GE נכנסה להשקעה לפי שווי של 100 מ'$ =שווי לאלביט של 200 מיליון ש"ח ויש עוד את גמידה סל
הכל נכון, אבל החברות דורשות עוד השקעות רבות שלאלביט אין המזומן לתמוך בהם לכן הדילול ימשך , ועל פי התנאים של המשקיעים החדשים. אתה חושב שמישהו ידחף לחברה ש GE שולטת בה אם לא יוזמן?

מצד שני , אתה לא באמת מאמין לשווי בספרים של הנכסים בהודו או האדמות ברומניה ויוון- נכון?