שחקן,

זה לא כתוב בלינק שהבאתי זה בדיווח פנימי של בנק ישראל.
אני מאמין רק למה שאני יכול בדוק - אתה ראית את הדיווח הפנימי? יש לך אותו? או שמישהו סיפר לך?

חוק בנק ישראל אינו קובע את יתרות המט"ח. משרד האוצר הוא המחליט ובנק ישראל מיישם
חוק בנק ישראל קובע כי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל ממליצה על היתרות , שר האוצר מאשר. אינני רואה מצב בו שר האוצר לא מאשר את המלצות הוועדה המוניטרית. ברור לגמרי כי בנק ישראל פועל עפ"י אישור משרד האוצר....

אינני יודע מה כוונתך
משרד האוצר אישר 20 מיליארד דולר ולא מעבר, ובהתאם להוראות החוק כל עוד לא קבע האוצר תיקרה חדשה אין לעבור תקרה קיימת. בנק ישראל עבר כמעט פי 4 את המצב המאושר
- כבר ב 2003 לפני פישר היו היתרות יותר מ 20 מליארד דולר.....

אין אף גוף בישראל אוטונומי ברמות בהן מתנהל בנק ישראל וכשזה נוגע לכל החלטה כלכלית של
בנקים מרכזיים נבחנים באוטונומיה שלהם - זה גוף עצמאי , מקצועי ולא תלוי פוליטית. פעילות הבנק שקופה לציבור - יש אין ספור דוחות ומידע מפורסמים. בנק ישראל והפד אוטונומיים באותה מידה , זה נכון שנגיד הפד מוזמן לוועדות קונגרס - אך זו השיטה האמריקאית - אני מניח שוועדת הכספים הזמינה את הנגיד מספר פעמים לדיונים - זו המקבילה הישראלית.

אתה חושב שמישהו בממשל האמריקאי מאשר לברננקו פעולות? - אתה טועה. הוא עצמאי ובלתי תלוי - הוא מגיש דוחות, כמו בנק ישראל ועושה מה שהוא+מועצת הנגידים [אצלנו זו הוועדה המוניטרית] חושבים שנכון עפ"י המנדט הניתן להם עפ"י חוק.

אתה חושב שזה הגוף האוטונומי היחיד? - תבדוק את רשות המים [ סמכות בלעדית לקביעת מחירי מים] , רשות החשמל [סמכות בלעדית לקביעת מחירי חשמל, מכסות ייצור וכו]

אתה לא יכול להשוות מדינות בהן המטבע הוא אירו למדינת ישראל. אירו-דולר מסחר ער ועולמי. דולר- שקל מסחר לא קיים. בוקר אחד הדולר יעלה ואז נראה איך מממשים עשירית מהסכום שהוא בערך פי 2 מהמחזור החודשי. לא ניתן להשוות שקל לאירו, ליין או לכל מטבע אחר.
אתה חושב כמו סוחר..... וזה פשוט לא רלבנטי. אם הדולר יעלה לרמה שבנק ישראל יחשוב שהיא גבוהה מדי ומצדיקה מימוש יתרות (נגיד 6 ש"ח לדולר) אז אתה חושב שתהיה בעיה למכור דולרים בשוק בישראל ? מה זה חשוב מה המחזור הממוצע? הרי כל מנת להגיע ל - 6 ש"ח לדולר יש הרבה ביקוש לדולרים (או אינפלציה רצינית בשקל) .

בכל מקרה , זה לא התסריט עבורו מחזיקים יתרות מטבע. התסריט הוא תחזוקת הייבוא - תחשוב שמתרחש הנורא מכל ונופלים טילים לא קונבנציונאלים בת"א, חיפה, אשדוד. מרבית המשק משותק לתקופה ארוכה, בנקים בקושי פתוחים - רק לספק מזומן בהקצאה למחייה, על ייצוא אין מה לדבר, יש 100% גיוס של מילואים + כיתות יא+יב לסייע בשיקום. איך המדינה משלמת על מזון / דלק / תרופות / ציוד וכו'? - בשקלים?.... זה הזמן לניצול יתרות מטבע - משלמים דולרים על מנת לייבא את הנדרש. [הדוגמא מהיום זו אירן - הם חיים רק בגלל היתרות ]

זוכר את הימים של שוק שחור בדולרים? של "הקצאת מט"ח לנוסעים לחו"ל" - זה מה קורה שאין יתרות

שאינטרס שלי כאזרח במדינה שבנק ישראל ירוויח על כל השקעה והשקעה שהוא מבצע
פה קבור הכלב. בנק ישראל לא צריך "להרוויח" על השקעותיו - זה אפילו לא מוזכר בחוק כמטרה או יעד. זה לא גוף למטרות רווח . בנק ישראל צריך לעמוד במטרות שהוגדרו בחוק ואם זה אומר "שמפסידים" אז זה המצב - כי עם ישראל מרוויח.