tby - קרא בבקשה שוב בעיון:
1. זה לא כתוב בלינק שהבאתי זה בדיווח פנימי של בנק ישראל.
2. חוק בנק ישראל אינו קובע את יתרות המט"ח. משרד האוצר הוא המחליט ובנק ישראל מיישם. משרד האוצר אישר 20 מיליארד דולר ולא מעבר, ובהתאם להוראות החוק כל עוד לא קבע האוצר תיקרה חדשה אין לעבור תקרה קיימת. בנק ישראל עבר כמעט פי 4 את המצב המאושר.
3. אתה לא יכול להשוות מדינות בהן המטבע הוא אירו למדינת ישראל. אירו-דולר מסחר ער ועולמי. דולר- שקל מסחר לא קיים. בוקר אחד הדולר יעלה ואז נראה איך מממשים עשירית מהסכום שהוא בערך פי 2 מהמחזור החודשי. לא ניתן להשוות שקל לאירו, ליין או לכל מטבע אחר.
4. למה נגיד בנק צריך יח"צ? ועוד על חשבוננו. מה זה משנה אם זה 400 אלף או 40 אלף. רוצה יחסי ציבור זו זכותו אבל לא על חשבון משלם המיסים. מה שמתאים לראש הממשלה יתאים גם לנגיד בנק ישראל (רוה"מ בשוטף ולא בתקופת בחירות משלם למשרד חיצוני מכיסו שלו). אגב, רוה"מ גם מעביר כל סימן שאלה שכזה ליועץ המשפטי. בנק ישראל פטור מכך לחלוטין כחלק מהחלטה ראשונה שקיבל פישר עם כניסתו לתפקיד.
5. ציינת מהדברים שאני פוטר את הממשלה מאחריות וממש אין זה המצב. הממשלה אחראית בהחלט לחלק מהנזקים הנוכחים והעתידיים שיתרחשו במשק, ובחלקם אף יותר מבנק ישראל. יחד עם זאת, הממשלה כל העת תחת ביקורת ציבורית-תקשורתית וראוי היה לשים גם את בנק ישראל תחת אותה זכוכית מגדלת. אין אף גוף בישראל אוטונומי ברמות בהן מתנהל בנק ישראל וכשזה נוגע לכל החלטה כלכלית של
האזרחים יש בכך בעייתיות.
6. אני חוזר ומדגיש, ושים זאת לנגד עינייך, כי בכל המדינות שציינת ובטח ובטח בארה"ב הנגיד נותן דין וחשבון על בסיס חודשי ולעיתים שבועי.
אם היה זה המצב בישראל, והממשלה היתה מאשרת או לאו אין עם כך כל בעיה. מרגע שלא זה המצב כל ההצלחה וכל הכשלון משוייכים רק לבנק ישראל. ימים יגידו מה מהשניים והאמן לי שאינטרס שלי כאזרח במדינה שבנק ישראל ירוויח על כל השקעה והשקעה שהוא מבצע.