ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
איפה שמעת אותי מתלהב מהאפסייד בפיתוח? להיפך, אני לא חושב שיהיה אפסייד אלא פיתוח תסחר בדיסקואנט של 40%,
אם לוקחים רק את ההצעה של המזומן מקבלים 63 אגורות בוודאות (כמובן בהנחה שעסקת כלל נסגרת)
באופציה השנייה אתה מקבל 55 אגורות בוודאות במזומן ועוד 15 אגורות במניות, גם אם פיתוח תיסחר בדיסקאונט של 30%, ואני מחשב זאת ככה בגלל רשת הביטחון של נוחי להצעות רכש של שאר המניות, אבל כמובן זה רק בהצעה של נוחי.
בשאר ההצעות זה יהיה הרבה פחות, לכן נראה שעדיף לקחת את האופציה עם המניות של נוחי כי התוחלת שם לרווח יותר גבוהה.

1- בחלופה ב' של נוחי בכל מקרה תקבל בערך 63 אגורות, גם אם כלל ביטוח לא תימכר עד סוף מאי 2014. זה רק יקח יותר זמן (3 שנים אחרי הקלוזינג), אבל תקבל פיצוי בדמות 7% ריבית שנתית.
2- גם אם נניח אפשרות ל-70 אגורות באופציה א' - עדיף לך לבחור באופציה ב' ולהשקיע חלק מהתמורה בדיסקונט השקעות.
3- מספרים: אידיבי פיתוח מחזיקה 55% בכלל ביטוח (מקסימום 2.5 מיליארד שווי),13% בכור (400 מיליון ש"ח), חוב נטו (קרוב ל-5 מיליארד) ו-74% מדיסקונט השקעות (1.6 מיליארד) , סה"כ נטו : פחות מ-0. הסיבה שמעריכים אותה במיליארד ש"ח נובעת מהערכת חסר של השוק את דיסקונט השקעות יחסית להערכות השווי שהמעריכים מייחסים לדיסקונט השקעות. אני לא מוצא כל הגיון כלכלי לקבל מניות פיתוח גם בדיסקאונט משמעותי במקום לקבל מזומן ולרכוש (אם תרצה) מניות של דיסקונט השקעות.
4- השוק מתמחר כרגע את אג"ח ד' בדיסקאונט משמעותי מאחר ואינו משוכנע שהצעת דנקנר תתקבל. ב-2 ההצעות האחרות ניתן משקל גבוה מאד לערך מניות פיתוח והשוק מתמחר אותם ביותר מ-50 אחוז דיסקאונט לעומת הערכות השווי. אם דנקנר יזכה - האג"ח יקפוץ לאזור ה-50 אגורות , אם לא - תקבל שער של 42-45 אגורות.