הערך של האופציה במודל לפי NAV של 700 מ' ש"ח לפני ההסדר ועוד 1350 מ' ש"ח ויתור חוב נטו. שונות של 60% נקבעה לפי שונות החברות בפורטפוליו (בלי להתחשב בפיזור שאמור להקטין את השונות במידה ניכרת. למה? ככה!) . האופציה מתייחסת ל-18.5% מפיתוח שיהוו 15.62 אחוז אחרי המימוש ולכן אתה צריך להתייחס או ל-18.5% מה NAV אחרי ההסדר או ל-15.62% מה NAV כולל את תמורת המימוש. הערך של האופציה מופרז ביותר כמו גם הערך שנקבע לאגח 3 וכמובן ה-100 מ' ש"ח שנלקחו בבטחון כהחזר מתביעות נושאי משרה. בסך הכל, עושה רושם שנעשה מאמץ מיוחד להראות ששיעור ההחזר לא נופל משיעור ההחזר באופצית אלשטיין. אגב, ערך המימוש 277.5 מ' ש"ח נקבע לפי 18.5% מ- 1500 לפי דברי המעריך באסיפה היום.
הייתי היום באסיפה. התרשמתי שרוב המחזיקים הפרטיים לא אוהבים את ההסדר החדש ומרגישים שלא קיבלו מספיק מנושי פיתוח. נושי פיתוח , בעקבות ההסדר, קרוב לוודאי יקבלו 100% מכספם (ואולי יותר), בעוד שחלק ניכר מהתמורות הצפויות לנושי אחז' לא וודאיות (אופציה למניות, אג"ח ארוך שגם תלוי בשער המניה, תביעות וכו').
היתרון היחיד בהסדר המוצע הינו שהוא יוצר "רצפה" לאג"ח של אולי 30 - 25 אג' במקרה הרע, בהנחה שאידיבי תיסחר רק במיליארד ש"ח שווי לאחר ההסדר (מזומן + אגח 2 = 300-250 ,100 מ' מניות + 100 מ' ש"ח לאופציה ועוד אגח 3 = 450-500 מ' ש"ח - שיעור החזר 20-25 אחוז כפול פארי 120 לאגח ד.
עדיין אני לא רואה איך ההסדר הזה צולח את כל המכשולים המשפטיים במיוחד בקשר עם כלל נושי פיתוח, גם אם איכשהו יקבל את אישור אחז'.
התרשמתי כי הנציגות וגם גבאי לא מאמינים באופציית אלשטיין, ומבחינתם זה או לקחת את מה שיש עכשיו או לקחת סיכון ממשי שבתוך מספר חודשים עד שנה , גם זה לא יהיה רלוונטי.
אני עדיין מאמין (נאיבי ?) שדנקנר יחזור ארצה מחר עם הצעה משופרת ולא פחות חשוב כזו שיש בטחונות לביצועה.