JSPH'
מה שאני כותב זו לא חוכמה בדיעבד. הכל מתועד
ב - 26/12/2012 כתגובה לתחילת הדיבורים כל הסדר באחזקות שכולל השקעה של אלשטיין כתבתי:
זה הקישור: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A-%D7%93/page3אישית, אני חושב שכולם יצאו מדעתם.
את אידיבי אחזקות צריך לקחת לפרוק מיידי -ובדיוק כמו באמפל - להפוך החוב להון לאחר חלוקת המזומן בקופה בין הנושים , למנות דריקטוריון חדש שימנה מנכ"ל - שמצידו יעבוד בשת"פ עם הנושים של פיתוח להבטיח תשואה מקסימלית לאורך זמן לכולם, ולא לשרת את צרכי בעל הבית.
מניית אחזקות רשומה למסחר - מי שירצה ימכור את המניות שקיבל, מי שלא לא - בסוף יתגבש גרעין שליטה חדש ובזה תם הסיפור
כל דרך אחרת היא טובה לבירוקרטיה של פעילי הסדרי החוב - עו"ד, נאמנים וכו' ורעה למחזיקים.
כזה הסדר יסב לבנקים הפסדים לא קטנים במעלה הפרמידה - טומהוק, גנדן וגם באחזקות - וזה יהיה השיעור החשוב על מימון פרמידות.
אח"כ צרכים המחזיקים לתבוע את כולם - דרקטוריון אחזקות, נאמני אגח, לחקור כל עיסקה, כל תשלום "עמלה" מקבוצת אידיבי לשותפים בגנדן - יחזור לא מעט כסף
הכתובת היתה על הקיר.
זו הנקודה שנושי אחזקות היו צרכים להשתלט על החברה - הכל היה נראה אחרת .
לנוחי, או כל בעל שליטה שרוצה הסדר אני אומר - זה שפניתי לבית משפט לא אומר שלא נדבר על הסדר עימך - אך השעון מתקתק - הקצב נקבע עפ"י בית המשפט. גם כשהכל מסתיים ובעלי החוב משתלטים על החברה, אם יבוא בעל שליטה ויאמר - אני קונה את זכות התביעות שלכם ורוצה להשקיע בחברה - תקצו לי מניות - הכל פתוח.
דבר אחד לא - משיכת זמן ודיונים אינסופיים - זה משרת את כולם חוץ מהנושים - הסדר דלק"ן היה הדוגמא הקיצונית, הסאגה באחזקות התנהלה ללא הפקת לקחים לגבי הזמנים (כן לגבי איחוד סדרות....)
תאר לך שדנקנר ביום ראשון שם הצעה הרבה יותר טובה על השולחן - הרי הנציגות יוצאת אידיוטית שהסכימה למתווה אחר - הדרך היחידה להוציא את המקסימום מבעל שליטה זה לנקוט בצעדים אופרטיביים שמסכנים את הונו האישי וחרותו - כל זמן שמדברים והוא נוסע ברכב של החברה, יש לו מזכירה ומשרד - לא מופעל עליו לחץ מספק. לחץ משיגים רק באמצעות בית משפט.
באלביט זה כבר יותר טוב - הנציגות גיבשה הסדר עם עצמה (כי זיסר לא תורם להסדר) . תקבל אישור בי משפט - ואלביט תצא לדרך חדשה.
נושי פיתוח יצרו סטנדרט חדש - לפנות לבית משפט כבר שיש סימנים ראשונים לצרות על מנת למנוע את ההתדרדרות - אם באלביט היו עושים זאת לפני שנה - אז כל הפארסה של רכישות עצמיות ממונפות בריבית שנתית של 30% שרק הוציאה כסף מהחברה ללא כל תוחלת - לא היה מתרחשת.