RH,
אני רואה שאתה מתחיל להבין לאן העניין הולך.האינטרס הכלכלי של בעלי אג"ח פיתוח ארוכות הינו למנוע מכירת נכסים טובים "בלחץ" וזה אפשרי אם יסכימו לפריסת חובות לתקופה ארוכה יותר (אפילו ללא תספורת). זה כמובן גם ישרת את האינטרסים של דנקנר. הבעיה שזה לא נראה לי אפשרי תחת נציגות האג"ח הנוכחית בפיתוח, שיותר מעוניינת בהשתלטות על החברה מאשר בהחזר החוב.
אני רק מזכיר מה היה רק עכשיו עם מכירת כלל תעשיות:
דנקנר מקבל חמצן, אך מתפשר על פחות משווי השוק: אידיבי פיתוח דיווחה כי הבוקר (ד') מכרה את יתרת החזקותיה בחברת כלל תעשיות(10.64%) לגורמים המוסדיים אלטשולר ומנורה, בעסקה מחוץ לבורסה בתמורה ל-223 מיליון שקל, או לפי 13.3 שקל למניה, נמוך ב-11% ממחיר הבסיס של המניה הבוקר בת"א
כשאין ברירה דנקנר יממש , בכל מחיר, כי האלטרנטיבה שלו - פשיטת רגל.
ובמקביל:
דסק"ש מכרה מניות כור ונכסים ובניין ב-95 מיליון שקל -מדובר ב-2.8% ממניות כור שנמכרו תמורת 65 מיליון שקל ו-2.6% ממניות נכסים ובניין שנמכרו תמורת 30 מיליון שקל ■ כעת דסק"ש צפויה למכור מניותסלקום ב-55 מיליון שקל
להזכירכם שגםדיסקונט השקעות בלחץ מימושים - גם שם חייבים למכור רכוש על מנת לעמוד בתשלומי החובות
זה רק מראה מה יקרה בעתיד.
מכירת כלל תעשיות ש"סידרה" לפיתוח את 2013 ומכירת כלל ביטוח "שתסדר" לפיתוח את 2014 תותיר את פיתוח עם נכסים מהשורה השניה והשלישית באחזקותיה אולי למעטדיסקונט השקעות / כור - חברת אחזקות לא ממוקדת בכלום אך כאמור גם דיסקונט השקעות בלחץ מימוני ונדרשת למימושים - גם שם לא ישאר הרבה מהנכסים האיכותיים בעוד שנתיים
לאור זאת, נושה אחזקות צריך לשאול עצמו - מניין תבוא "ההשבחה" בפיתוח שתהיה מספיקה לכיסוי החובות של אחזקות?
אםדיסקונט השקעות מממשת למטה, ופיתוח נפרדת מנכסיה העיקריים - מאיפה בדיוק תגיע ההשבחה?!