x

עמוד 31 מתוך 39 ראשוןראשון ... 212930313233 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 301 עד 310 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

אני מבקש להסב את תשומת הלב לבעיה שמנסים להעריך את שווי פיתוח עפ"י מרכיביה

הבעיה נעוצה במתודולוגיה המתאימה לשיערוך.

כולם רגילים לשיערוך עפ"י שווי נכסי / כלכלי , אך במקרה של פיתוח בעת הזו , מתודולוגיה זו פשוט אינה נכונה.

מכיוון שפיתוח ממונפת והשווי הנכסי שלה נמוך מאוד ביחס למינוף , הרי מניית פיתוח היא בכלל אופציית קול על נכסיה - כלומר יש לחשב כמה שווה אופציה לזמן מאוד ארוך על דיסקונט השקעות , במחיר מימוש של מחירה היום בבורסה , וכך ולהוסיף חישוב כזה על כל נכס מנכסיה.

התוצאה היא השווי המצרפי של אופציות הקול לטווח ארוך על נכסי פיתוח שיהיה שווה לאין שיעור יותר מהשווי הנכסי הפשוט של פיתוח .

סליחה, טעיתי קצת, בהצעה של נוחי בעלי המניות הקיימים נשארים עם 6.25% מפיתוח המשודרגת,
    הציטוט ממאיה:
    "עם ביצוע ההסדר תהיה קבוצת המשקיעים בעלת %93.75 מהון המניות המונפק והנפרע של החברה ובעלי המניות הקיימים בחברה יחזיקו %6.25 מהון המניות
    המונפק והנפרע של החברה. "
    מסכים איתך שההצעה למכור את כל המניות תמורת 900M, זה למכור בזול יחסית
    בגלל זה אמרתי שאני אצביע בעד ההצעה השניה, לקבל 950M במזומן ו27% ממניות פיתוח
    אגב, במקרה כזה, אם פיתוח תגיע לשווי של 4G שווי ההחזר יהיה 117! אגורות
    ואם כלל בסופו של דבר לא תימכר ונישאר עם 55% מפיתוח, שווי ההחזר במקרה כזה יגיע ל 150! אגורות
    עכשיו תגיד לי למה אתה לא קונה בטירוף ב46 אגורות עכשיו במחיר מציאה בבורסה...
    אפשר לחלום גם עם ההצעה של נוחי ובזה אני מוריד בפניו את הכובע, זאת הסיבה שמלכתחילה נכנסתי לפוזיציה באחזקות ולא בפיתוח

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    סליחה, טעיתי קצת, בהצעה של נוחי בעלי המניות הקיימים נשארים עם 6.25% מפיתוח המשודרגת,
    הציטוט ממאיה:
    "עם ביצוע ההסדר תהיה קבוצת המשקיעים בעלת %93.75 מהון המניות המונפק והנפרע של החברה ובעלי המניות הקיימים בחברה יחזיקו %6.25 מהון המניות
    המונפק והנפרע של החברה. "
    מסכים איתך שההצעה למכור את כל המניות תמורת 900M, זה למכור בזול יחסית
    בגלל זה אמרתי שאני אצביע בעד ההצעה השניה, לקבל 950M במזומן ו27% ממניות פיתוח
    אגב, במקרה כזה, אם פיתוח תגיע לשווי של 4G שווי ההחזר יהיה 117! אגורות
    ואם כלל בסופו של דבר לא תימכר ונישאר עם 55% מפיתוח, שווי ההחזר במקרה כזה יגיע ל 150! אגורות
    עכשיו תגיד לי למה אתה לא קונה בטירוף ב46 אגורות עכשיו במחיר מציאה בבורסה...
    אפשר לחלום גם עם ההצעה של נוחי ובזה אני מוריד בפניו את הכובע, זאת הסיבה שמלכתחילה נכנסתי לפוזיציה באחזקות ולא בפיתוח

בחלופה של 900 מ' ש"ח מזומן עבור כל החברה , אתה מקבל יותר מ-60 אגורות בודאות של 100%. אם אתה כל כלל מתלהב מהאפסייד במניות פיתוח (אני לא), תתכבד וקנה מניות דיסקונט השקעות שהיא עדיין זולה יחסית ביחס להערכות השווי שניתנות לפיתוח, שהרי בסופו של דבר בפיתוח לא ישאר דבר מלבד חוב ואחזקה בדיסקונט השקעות.

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000 צפה בהודעה
    בחלופה של 900 מ' ש"ח מזומן עבור כל החברה , אתה מקבל יותר מ-60 אגורות בודאות של 100%.
    אחרי קריאת הדו''ח של המומחה התבהר לי שלא מקבלים 900M במזומן עבור כל פיתוח, גם במקרה שכלל נמכרת הנושים יקבלו 750M במזומן ו150M בחוב אג''ח ל3 שנים, לכן, האופציה של המניות עדיפה בעיני כי גם מקבלים חלק יותר גדול וגם יש רשת ביטחון, החוב לא ייסחר בפארי לכן התמורה המיידית תהייה פחותה מ63 אגורות.
    בכל מקרה, המומחה קובע שהצעת דנקנר עדיפה על כל האחרות ודורש להאיץ ולסגור את ההסדר.
    בניגוד לטיבי אני חושב שנוחי היה מת כבר לסגור את ההסכם, אבל הקנוניה שאני רואה זה שהנאמנים ביחד עם המוסדיים יצביעו לאופציית אלשטיין גם אם התמורה היא יותר נמוכה, והאג''ח ידבר למטה במקרה כזה.

מקריאת דוח המומחה עולה כי גבאי פחות או יותר פסל את הצעת בן משה עקב ההתניות המהותיות בהצעה שעלולות לייתר אותה.

גבאי גם מעלה ספקות בקשר עם הצעת אלשטיין שלדבריו מגלמת סיכון שתיכשל גם בטווח הקצר וגם בטווח הבינוני. לא נעלם מעיניו כי אלשטיין ממש מתקשה לספק בטחונות כספיים להצעותיו. אני סבור כי גבאי, שכבר הפנה פעם אחת את גבו לדנקנר, לא שמר טינה ועשה עבודה מקצועית, שכן גם אני סבור שלאלשטיין פשוט אין את היכולת הכספית הדרושה ע"מ לגבות את הצעתו.

בבחינת החלופות של דנקנר, גבאי מצביע על חלופה א כעל עדיפה מעט כלכלית ועדיפה בהרבה על הצעת אלשטיין מבחינת ודאותה.

אני סבור שמוסדי שיתעלם מהמלצת המומחה יכול להיות בבעיה, במיוחד אם ההצעה האחרת תזכה ותיכשל בהמשך.

אני מעריך את חלופה א' עבור אג"ח ד' בין 60 אג' (כלל ביטוח לא נמכרת, אין תוספת מתביעות) ל-80 אגורות (ביטוח נמכרת+תביעות).

גבאי מדגיש שאין כבר זמן להתמהמה עקב מצב פיתוח. כל העסק צריך להיסגר בדצמבר. זו עוד נקודה לטובת דנקנר. טענה שמעלים עו"ד של דנקנר ברישא של הצעתם היא כי אין תוקף משפטי בהליך המשפטי הקיים, שאינו הליך פירוק כהגדרתו, להשתלטות על החברה ללא הסכמת הבעלים. במידה ואלשטיין יזכה, החברה תערער וגם אם תפסיד, זמן יקר יתבזבז. אמנם אין חולק על כך שאחזקות הינה חדלת פרעון, אלא שלא נוהל כאן הליך של פירוק כפי שמתבקש מלשון החוק.

טוב יעשה אלשטיין אם יתחבר לדנקנר (לפני האסיפה) ואז אולי נוכל לקבל עוד כמה גרושים.

בן משה ואלשטיין יצאו בהצעה משותפת בשווי דומה לזה של אמבלייז-דנקנר. קצת פחות מזומן וקצת יותר אחוזים בפיתוח. נראה מה תהיה התשובה של קבוצת אמבלייז-דנקנר. לא אופתע אם גורמים מטעם רוכשים אג"ח בימים האחרונים,ואני צופה מחזורי שיא בימים הקרובים.

http://www.hadashot.com/Downloads/News_208699_3.pdf
    נערך לאחרונה על ידי RH2000, 17.11.2013 בשעה 20:41

1. לפי הבנתי ההצעה של דנקנר
    1.1 עם מכירת כלל מקבלים 750 + 20.9% מפיתוח
    1.2 אם כלל לא נמכרת עד יוני, מקבלים 250 + (20.9% + 27.4% נוספים) מפיתוח

2. יש הצעה של חברת אתלון (פורסם במאיה) למכור לכם אג"ח אחזקות תמורת המניות שלכם בפרמיה של 27% .
    מי שהוא מכיר אותה ומבין כדאיות ההצעה ?????

3.איני מבין למה היום אגח אחזקות יורדים, ולא מתנפלים עליכם ? הרי לפי ההצעה של דנקנר הם יהיו שווים יותר.
    אשמח להסבר .

4. עו"ד אולמן רוצה לבצע התמחרות מול מגישי ההצעה, ואילו הנאמנים לא רוצים ??? הנושא מועבר לשופט.

לא מתנפלים על האג''ח ממספר סיבות:
    למרות שתאורטית נוחי שם הצעה לתת 64 אגורות במזומן למחזיקי האג''ח, לא בטוח שההצעה שלו תיבחר
    עדיין יש חוסר ודאות לגבי המכירה של כלל ביטוח, שבכל הצעה במקרה שלא תימכר, התמורה תהיה פחות במזומן ויותר מניות. לכן יש פחות ודאות לגבי השווי, וזה מביא אותי להערכת שווי פיתוח, בניגוד לחלומות של טיבי שפיתוח תיסחר יותר במיליארד, השוק כרגע מתמחר את כל שווי פיתוח בלא יותר מ600M
    אני רק רוצה לחדד לכל מחזיקי אג''ח אחזקות, קבלת יותר מניות של פיתוח משמעו החזר נמוך יותר של החוב.
    אין מצב שפיתוח תיסחר לפי השווי שלה, אלא בדיסקואנט של 30-40% לפחות, ויש לכם דוגמא טובה לכך לעוד חברת אחזקות, שלפי מומחי השווי קבעו לה ערך של 3-3.3 מיליארד אבל היא בקושי מגרדת את ה2 מיליארד. אני מדבר על דסק''ש כמובן.
    לכן כל שקל שנותנים לפי שווי המניות צריך להוריד 40%, אחרת טיבי כבר היה רץ וקונה את כל אג''ח אחזקות במחיר הזה...

איפה שמעת אותי מתלהב מהאפסייד בפיתוח? להיפך, אני לא חושב שיהיה אפסייד אלא פיתוח תסחר בדיסקואנט של 40%,
    אם לוקחים רק את ההצעה של המזומן מקבלים 63 אגורות בוודאות (כמובן בהנחה שעסקת כלל נסגרת)
    באופציה השנייה אתה מקבל 55 אגורות בוודאות במזומן ועוד 15 אגורות במניות, גם אם פיתוח תיסחר בדיסקאונט של 30%, ואני מחשב זאת ככה בגלל רשת הביטחון של נוחי להצעות רכש של שאר המניות, אבל כמובן זה רק בהצעה של נוחי.
    בשאר ההצעות זה יהיה הרבה פחות, לכן נראה שעדיף לקחת את האופציה עם המניות של נוחי כי התוחלת שם לרווח יותר גבוהה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות