x

עמוד 22 מתוך 39 ראשוןראשון ... 12202122232432 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 211 עד 220 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

ציטוט פורסם במקור על ידי danben68 צפה בהודעה
    רון, אתה מלך!!!
    "חולה" על התחשיבים שלך ;)
    תוכל לצרף את הקובץ ?
    תודה ושבת שלום
    נ.ב. מה עם החוב לבנקים באחזקות ? לא לקחת בחשבון...

כנראה שאתה צודק. מהכתבות בעיתונים ההתייחסות היא לסך התמורות שבעלי האג"ח יקבלו, אבל מקריאה קפדנית יותר של ההסכם נראה שאכן מדובר על סך הנושים.

נושי אחזקות יקבלו 18.5% כאופציות שייהוו 15.62% לאחר ההמרה ( 18.5/118.5) . ובסופו של התהליך יחזיקו בערך 24% מהחברה (10 פלוס 18.5 לחלק ל-118.5). נראה לי (תקנו אותי אם אני טועה) שמחיר המימוש 277.5 מיליון נקבע על פי 18.5% משווי של 1500 (למרות שהייתי מצפה לראות אחוז מ-1750).

גילוי נאות בקשר לשאלה אם יש לי פוזיציה: אני מחזיק אג"ח ד' בלבד (נכון להיום : 800 אלף נקוב במחיר ממוצע של 25 אג'. התכוונתי לרכוש עוד, אבל יש יותר מידי אמוציות של שנאת טייקונים בסיפור הזה, כך שהשחקנים לא תמיד פועלים לפי האינטרס הכלכלי שלהם (לאומי), מה שמקשה על ניתוח כלכלי טהור של סיכוי-סיכון ). אגח ד' נסחרת, משום מה, בדיסקאונט לעומת סדרות האגח האחרות הקצרות יותר, ולכן לכאורה עדיפה במקרה של הסדר פרי פאסו.

לפיכך הקובץ הנ"ל מתייחס לאגח ד בלבד.

http://www.sendspace.com/file/uorjfw

מאחר וההצעה של אלשטיין טובה יותר לכולם, למעט חלק קטן מנושי פיתוח המייצגים את יורק ופסגות, שעניינם יותר בהשתלטות על החברה, אני מאמין עדיין שהמתווה המקורי עם אלשטיין הוא זה שייסגר בסופו של דבר. עושה רושם אבל, שנציגות אחז' והמומחה גבאי הגיעו למסקנה כי אלשטיין+דנקנר מורחים את הזמן ,וההסכם הזה הוא או הרע במיעוטו או הטריגר שיכניס את כל הצדדים (בנקים,דנקנר,אלשטיין) ללוח זמנים צפוף ומחייב. עד פרסום דוחות רבעון 2 של פיתוח (סוף אוגוסט), דנקנר חייב להראות לפחות הסכם עקרונות מחייב למכירת כלל ביטוח,אחרת רואי החשבון עלולים לרשום הערת עסק חי לפיתוח ואז נושי אחז' יישארו בלי כלום. נראה שנציגות אחז' הרגישה מאוימת מאד מהאפשרות הזו , סגרה הסכם מינימום, ובפועל העניקה לדנקנר+אלשטיין+הבנקים שבועיים שלושה לסגור את כל הקצוות, אחרת זה הפתרון שהולכים אליו.

נראה לי (תקנו אותי אם אני טועה) שמחיר המימוש 277.5 מיליון נקבע על פי 18.5% משווי של 1500 (למרות שהייתי מצפה לראות אחוז מ-1750).
    זה 15.62% מ 1750~

ראינו הערכות שווי שונות לגבי אידיבי פיתוח שנעו בין שווי שלילי לשווי של 3 מיליארד ש"ח. הערכתי האישית היא שהמניה תיסחר בשווי של כ-2.75 מיליארד ש"ח אחרי ההסדר, המשקף שווי חיובי של מיליארד ש"ח לפניו. במקרה זה שווי האגח יהיה בערך 48 אגורות.
    אתה מדבר מפוזיציה???

זה פשוט מדהים כמה הדברים פשוטים ששומרים על עקרונות טריוויאליים.

מו"מ מנהלים מעמדה של כוח.

כתבתי רק לפני מספר ימים

תאר לך שדנקנר ביום ראשון שם הצעה הרבה יותר טובה על השולחן - הרי הנציגות יוצאת אידיוטית שהסכימה למתווה אחר - הדרך היחידה להוציא את המקסימום מבעל שליטה זה לנקוט בצעדים אופרטיביים שמסכנים את הונו האישי וחרותו - כל זמן שמדברים והוא נוסע ברכב של החברה, יש לו מזכירה ומשרד - לא מופעל עליו לחץ מספק. לחץ משיגים רק באמצעות בית משפט.
    כשהגיע איום ממשי , מיידי וודאי על דנקנר, פתאום נמצאה הדרך לתת הצעה משמעותית יותר טובה מההצעה הקודמת -

פתאום אפשר להכניס כסף מהשותפים האחרים [ כי כולם רוצים פטור מתביעות],
    פתאום אפשר להציע גם 10% מפיתוח ,
    פתאום אפשר להעביר כסף לחשבון נאמנות [פה אני מגזים - זה עוד לא קרה - אבל כנראה הפעם יקרה] ,
    פתאום מתחייבים להזרים גם כסף לפיתוח בצורה כזו או אחרת.

צריך לברך את נושי פיתוח על שפנו לבית משפט והתחילו לגלגל את הכדור - זה היה תפקידם של נושי אחזקות והנציגות כשלה - הם באמת יצאו אידיוטים כי לא הצליחו להוציא מדנקנר את המקסימום, למרות ברברת של חודשים ומליונים בשכר ליועצים שונים .

ומדוע לא הצליחו - כי לא פנו לבית המשפט ובכך וויתרו על מנוף הלחץ הכי גדול שלהם .

מדוע לא פנו? - כי יש להם אינטרס אישי בלמשוך את התהליך עד אין קץ.

אני מקווה שלפחות כולם למדו משהו באיך לנהל מו"מ עם חברה שלא משלמת את חובותיה.

http://www1.bizportal.co.il/article/360415הסערה ב-IDB: דנקנר במאמץ להביא אל השולחן הצעה חדשה להסדר החוב
    ההודעה על הסדר החוב הפתיעה את דנקנר: "תמהים על החלטת נציגות האג"ח של אידיבי אחזקות לוותר על החוב תמורת נזיד עדשים"

אני לא מפוזיציה, אבל אם ההצעה תתקבל הגיע הזמן לצאת לרחובות ולרקוד הורה...

פילו אחזקות לא הפרה עדיין תשלום של חוב, ומי שיקפוץ ויגיד שלא שולמה הריבית לד', זה היה בהסכמת הנציגות.
    כנראה הייתה בחופש זמן רב.

אחזקות לא שילמה לאגח ד' - ללא הסכמת האגח - היתה אורכה והיא הסתיימה ולא חודשה.

אם שכחת , כנגד אחזקות תלויה ועומדת בקשת פרוק / מינוי מנהל מיוחד שאמורה להיות נדונה ממש בימים הקרובים - נאמני אגח אחזקות ביקשו ארכה להגשת עמדתם שהיתה צפויה עד 23/5/2013 לאור ההתפתחויות החדשות - אך בית המשפט לא הסכים

אני חושב , שמן הראוי, בוודאי לאור ההסכמה בין הנושים, שבית המשפט ימנה מנהל מיוחד לאחזקות - ובכך למעשה כל הפרמידה תהיה בחסות בית המשפט, ואז אפשר יהיה להגיע להסדרים אופטימליים - עם או בלי דנקנר.

נושי אי.די.בי אחזקות יכולים להשתלט על החברה שכן היא חדלת פרעון"

נציגו של כונס הנכסים הרשמי שהשתתף בדיון על פיתוח אמר: "נושי אי.די.בי אחזקות יכולים להשתלט על החברה שכן היא חדלת פרעון - הם בעלי הבית האמיתיים. הם צריכים לשכלל את הבעלות הזו ורק אז אפשר לבחון לכנס אסיפות של אחזקות ופתוח לבחון את מתווה הנציגויות".

במילים אחרות אומר כונס הנכסים הרישמי של מדינת ישראל - אני לא מבין איך יכול להיות שאחזקות עדיין ללא כונס והנאמנים מרשים לעצמם "ללכת בלי ולהרגיש עם".... אי אפשר להביא לדון מתווה שהמשמעות שלו שהנושים הם בעלי מניות באחזקות, מבלי להעיף את בעלי המניות הקיימים.

ידידי ומכובדי tby,

זו בהחלט חוכמה שבדיעבד.

הנציגות להערכתי (לא הייתי שם) לא רצתה לפעול טרם הזמן.

פניה לבית המשפט היתה מאפשרת לנציגי אג"ח פתוח לפנות לבקש פרעון מידיי - במיידי מבלי שהיו צריכים לתת שום דבר לנציגי אחזקות.

לסדק הזה נכנס נוחי ויצר (לכאורה) מצג עין כי הוא יותר בכוון של לבייב ולא בכוון של תשובה.

לבייב אף הוא ניסה להציע הצעות רעות למחזיקים בתחילת הדרך ולאחר כמה חודשים שיפר את ההצעה כך שלאחר זמן לא ארוך אגרות החוב הארוכות שלו נתנו כ~ 90אג ל-1 ע.נ עם האופציה שבעתיד מניית אפריקה שתעלה להון העצמי החשבונאי תיתן קרוב לערך הפארי.

לנוחי כנראה היו רעיונות אחרים, כפיננסייר הוא כנראה מבין היטב כי אם הוא יציע הסדר שבעיקרו המרה של 60-70אג חוב לאח"ג ארוך ואת ההסדר הוא ימרח שנתיים תחת הנחה של 5-6% צמוד מדד הוא חוסך לעצמו 100-150M ש"ח.

אז הוא ניסה למרוח, הנציגות שזה עו"ד מקצועיים יש לה את כל האינטרס (ואני מדבר על נציגות כלשהי לא זו של IDB) למרוח את היציע להסדר כי שכרה משולם ב- 750 ש"ח לשעת עבודה וייצרו אלפים שכאלה.

להערכתי, טוב שהנציגות של אחזקות נתנה לנוחי צאנס כי אז היה אפשר להחזיר את מלוא החוב העוד כמה שנים - אבל היה צריך לעצור את הברדק הזה מזמן. טוב שהגיעו להסדר עם בעלי אג"ח פתוח ולפי הנתוח שלך ההסדר הזה שווה ~ 35אג ל- 120אג פארי.

גם אם מחר נוחי יציע למחזיקים הצעה שאי אפשר לסרב לה - על הנציגות להפסיד את הקרב ולקחת את ה- 35אג שסגרו עם פתוח ולנצח את המערכה עם מאות מיליארדי ש"ח של חוב קונצרני שהמוסדיים מחזיקים.

כיף לחזור מחופש לידיעה הזאת, המהלך של הנציגות בהחלט נתנה בעיטה בת** לדנקנר על המזמוז של ההסדר, כרגע הסיכון ירד לכמעט 0 ונשאר רק הסיכוי, זה WIN WIN למחזיקי אג''ח אחזקות שגם במצב שפיתוח תוכרז כחדלת פרעון, יש תמורה של לפחות 30 אגורות.
    אובייקטיבית, קשה לי להאמין שבית המשפט יעיף את נוחי, אז כל מי שהולך לחגוג שנוחי בחוץ יכול להחזיר את הקונפטי לארון. אפילו אחזקות לא הפרה עדיין תשלום של חוב, ומי שיקפוץ ויגיד שלא שולמה הריבית לד', זה היה בהסכמת הנציגות.
    להערכתי מה שהולך לקרות, אחזקות ופיתוח ילכו כרגע יד ביד לבית המשפט לאשר את תכנית ההבראה, אבל בית המשפט יכריע לטובת הסדר פשרה כולל נוחי (כל עוד אלשטיין בפנים), לפחות הולך להיות מעניין בזמן הקרוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות