x

עמוד 13 מתוך 39 ראשוןראשון ... 3111213141523 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 121 עד 130 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

יש פה עיניין של סדר פעולות נכון.
    לשבת לדיונים שאורכים הרבה זמן ולבנות הסדר שמבוסס כולו על הזרמה של אלשטיין, ורק אז לברר אם אלשטיין מוכן לשים את הכסף.
    מצטער אבל זה נשמע לי כמו נסיון למשוך זמן ובסוף להגיד מה אתם רוצים? אלשטיין לא שם כסף.
    בוא נגיד לרגע שאלשטיין כן מעוניין להשקיע ומחכה להסדר.
    מדוע לא לתת התחייבות (בין אם בע"פ ובין אם בהעברה של הכסף)?
    נראה לך שההצעה להסדר הייתה נדחיית (בלי קשר לטעות של גלעד) אם המשקיעים היו מקבלים התחיבות כזו? לי לא נראה.
    אין לי מושג אם אלשטיין באמת ישים את הכסף בסוף (לא נראה לי אבל גם לא חשבתי שהוא ישקיע את ה 25 הראשונים), אבל בנתיים לתחושתי זה נראה יותר כמו ספינים מאשר משא ומתן רציני.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.
    אני לא מבין את הלוגיקה שלך - אתה מצפה ממישהו שמחזיק אחזקות יאמר שזו השקעה לא ראויה?

אני מחזיק אגח פיתוח, כי אני משוכנע שבסופו של דבר, מול המחירים היום של האגח הארוך אני ארוויח - אולי יותר אם יהיה תשלום מלא / הסדר היום או חלקית אם לא יהיה הסדר היום וחדלות הפרעון תגיע אח"כ.

אני לא שם שקל באחזקות - לא בגלל הפוזיציה שלי בפיתוח אלא בגלל מה שאני חושב הסיכוי להרוויח על ההשקעה.

ברגע שיתחיל הסדר בפיתוח - מבחינתי אגח אחזקות מתחיל להיות מעניין - תלוי כמובן בהסדר - כי יפסק תהליך "הפרוק מרצון" של פיתוח

אתה בעצמך כותב:

נקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר
    "חייב למכור", "אם אין ברירה" - זו לא אסטרטגיה של חברה שמתכוונת באמת לייצר השבחה לבעלי המניות שלה (נושי אחזקות) - זו התנהגות של דחיית הקץ שסופה חדלות פרעון. הכתובת על הקיר, צריך רק לדעת לקרוא

אינני טוען לרגע אחד שאת אחזקות צריך לפרק. אני טוען שנושי אחזקות צרכים להשתלט על החברה ולחתור בכל כוחם, תוך שימוש בבית המשפט , להסדר הוגן בפיתוח.

ה - 250 מש"ח שאלשטיין יזרים לאחזקות זה כלום לעומת הערך שעשוי להיווצר באחזקות מהסדר חכם בפיתוח

אתה בחור אינטליגנטי ועובד באקסל- תבנה מודל של תזרימי מזומנים בפיתוח כולל תשלומי קרן / ריבית הוצ' הנהלה ומימון חברות בנות שמפסידות - נראה אותך מראה איך פיתוח משלמת את כל חובותיה עד הגרוש האחרון ומה נשאר בסוף . אני כבר לא מדבר על יצירת ערך של 500 מש"ח כדי שנושי אחזקות יראו 1/3 מהחוב אליהם

אני לא הצלחתי, אולי אתה יודע יותר
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.04.2013 בשעה 15:23

זה כתבתי אתמול :

בגלל הקשרים האישיים של בעלי גנדן עם מערכת הבנקאות כולם העדיפו פתרון של הזרמת כסף חדש על פני מימוש ערבויות אישיות.

כשהדירקטורים הציבוריים של לאומי שאלו שאלה פשוטה - כמה נזק יגרם מביטול עיסקת אלשטיין, שלמעשה היא על הנייר וזמנה חלף וקשורים אליה אין סוף התניות, אל מול אלטרנטיבה של פרוק גנדן ומימוש הערבויות האישיות של כל מי שלקח שם הלוואות - כולם עם כיסים עמוקים.

את התשובה הם לא קיבלו באופן ישיר, אלא באופן עקיף, על מנת למנוע מצמרת בנק לאומי לבלות הרבה זמן בחדרי החקירות של משטרת ישראל.

והיום כותרות העיתון:

ל"כלכליסט" נודע כי כל בעלי המניות של גנדן נתנו ערבות אישית להלוואה שנלקחה מלאומי ב-2003, ואשר הוארכה באמצעות ויתור על גביית דיבידנד ב-2008-2009. משמעות הדבר היא כי לאומי, אם וכאשר יפתח בהליכים משפטיים, צפוי לנסות לגבות את החוב באמצעות מימוש הערבות האישית של השותפים. או במילים אחרות – הערבויות של השותפים יהיו חלק מהכלים של לאומי למימוש החוב. עם זאת, ככל הנראה הערבות של כל אחד מבעלי המניות היא לפי חלקו היחסי בחוב ובסכום מוגבל.

השותפים בגנדן הם דנקנר (51%), אחותו שלי ברגמן (11.1%), ואחוזים בודדים יש גם לרפי ביסקר יו"ר נכסים ובניין ושופרסל, אבי פישר (7%) ליאור חנס מנכ"ל דסקש ויו"ר כור (1%), ויעקב שימל (9.9%). עפ"י ההערכות הערבות של כל אחד מהם להלוואה הינה מוגבלת בסכום אולם נראה כי צעדים למימוש החוב של הבנק יביא למצב שהן דנקנר והן שותפיו בגנדן חשופים בהונם האישי בהלוואה זו.

והמבין יבין.

tby ערב טוב,
    תודה על העדכונים...
    אגב, גם כתבת אתמול שהיום זו הזדמנות כניסה ו /או "הימור מחושב",
    למען האמת לא הבנתי מה שונה היום מתמול שלשום למרות הסבריך
    וכתבתי לך שאני קצת מבולבל מהפוסטים שלך לגבי עמדתך,
    שורה תחתונה, מעניין אותי לדעת ואתה לא חייב לענות :
    האם ניצלת את "הזדמנות הפז" היום לכניסה לנייר ?
    תודה ושבוע טוב
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

האמת היא כי האגח ירד פחות משחשבתי - היתה פחות פניקה והיו קונים נחושים.

לגבי מה השתנה - תקרא מה כותבים נושי פיתוח בעתירה לבית משפט - פיתוח מוכרת נכסיה על מנת לשלם חובותיה אך אם תמשיך כך - לא יוותרו נכסים לשלם את האגחי כי השווי הנכסי שלילי - האם זה מובן לך? - אני מכנה תהליך זה בשם "פרוק מרצון", והוא רע מאוד לנושי אחזקות, כי הוא העצם מבטיח שלא ישאר להם כלום.

הפסקת תהליך הפרוק מרצון בפיתוח, מייד יוצק שווי חדש לאגח אחזקות.

אגח אחזקות הוא אופציה על שווי פיתוח בעתיד ואם הערכת העתיד השתנתה - משווי אפס לשווי גדול מ - 0 - אזי שווי האגח גדל

רינמט,

אני לא שולל דבר , הלוואי ויבוא משקיע לפיתוח וישים מליארד ש"ח. אני בעד.

כל שאני טוען הוא שבמקום לבזבז זמן במו"מ להסדר, הנציגות צריכה לפנות לבית משפט עם הצעת הבראה שלה - וזאת מוקדם ככל האפשר.

רוצה בעל השליטה להישאר בתמונה - שידאג לבטל את החשש הסביר לחדלות פרעון והוא יכול לעשות זאת בשתי דרכים -
    - לשכנע את הנושים
    - לשכנע את בית המפשט

אבל השיטה של בעלי שליטה למרוח את המו"מ , להטעות את המשקיעים באמירות אופטימיות חסרות שחר וחוסר המקצועיות שגובל ברשלנות רבתית של הנאמנים - מביאים את החברות לחדלות פרעון ותספורות ענקיות, וזה חייב להפסיק.

בית המשפט לא ימתין לדנקנר שיודיע "מיציתי את האפשרויות" , יהיה תהליך משפטי שיקח קצת זמן - כי אין מחלוקת על העובדות . אם במהלך התהליך העובדות ישתנו - כי יש משקיע או מצאו נפט - תהיה לכך השפעה על התהליך.

עד אז, התהליך של פרוק מרצון , ע"י הנהלה אינטריסנטית , יפסק.

tby,

יש יסוד לטענה שלך, אבל נשאלת השאלה האם יש להסתכל על העניין בצורה אנכית או חד מיימדית.

אני מעריך שהבעיה נעוצה בשעבודים אישיים שיש למערכת הבנקאית כנגד נוחי דנקנר, בני משפחתו - נקודת המפתח לטעמי בבעיה היא היכולת של הבנקים ללחוץ בזמן - להפוך למנהלים בפועל של החברות ולממש את הנכסים של החברות ובעלי השליטה לטובתם בשעה שבעלי אגרות החוב לא פועלים בזמן - דוגמא מובהקת לעניין היא מה שקרה בטאו בשיא המשבר של 2008 והאופן בו לאומי חילץ את מרבית החוב כלפיו תוך שעבוד שאר הנכסים של טאו בזמן שבעלי אגרות החוב "נרדמו בשמירה" - זה נכון למוסדיים וזה נכון ל"נאמן" (כמובן לכאורה וכמובן להבנתי את הדברים).

היקף החובות של האדיר של אג"ח IDB הוא כפי 4 ביחס לחוב של גנדן. מבחינה אבסולוטית, רב ההשקעה של אלשטיין תוזרם בצורת מזומן לתוך IDB - השאלה אם יש אלטרנטיבה טובה יותר? קרן york ו- DK הציעו לבעלי אגרות החוב 5% מ- IDB פתוח שלאחר הסדר - אל מול האלטנטיבה הזאת הזרמה של 200M ש"ח בקרוב מכספי אלשטיין שפורעת כ~ 10% מהחוב + אופציה לשפור עתידי בדמות אג"ח ארוך ומניות - זו שאלה מצויינת האם ההסדר מספק או לא והאם ניתן להוציא יותר או לא?

ונניח ומחזיקי אגרות החוב לוקחים את החברה ומקבעים הפסד של 550M למזרחי ולאומי בגנדן ו330M ש"ח בטומהוק - מה ימנע מהבנקים להפעיל איזו הפרה פיננסית בדסק"ש וIDB פתוח ולהשאיר את מחזיקי אגרות החוב עם ניירות ביד.

הנושים של גנדן וטומהוק מהמערכת הבנקאית הם גם הנושים של דסק"ש ופתוח ולכן היד החלשה כפי שאתה מציג אותה היא לא ממש חלשה אם מסתכלים על הדברים בצורה פירמידית או אנכית.

השאלה החשובה לטעמי היא מה הולך לקרות לאחר ההסדר, האם הסדר באחזקות וגנדן יוביל לשקום החברה ופרעון חובותיה - אם התשובה היא כן בסבירות גבוהה מספיק אזי ההסדר הגיוני - אם התשובה היא לא הבהסתברות גבוהה אזי התשובה שלילית.

הכל מקרה, ברור שהבנקאים הרבה יותר מנוסים בלחיצת חייבים, קבלת שעבודים אישיים, חילוץ חובות מהמוסדיים.

ועדין, לא ברור לי מה מוצא אלשטיין בגנדן - מה טיב הקשר בינו לבין נוחי, מה האחד חייב לשני מהעבר? וכ"ו

נניח ומאיימים לקחת את מניות

ל- tby,

ואם תוסיף למשוואה את טומהוק בנוסף לגנדן תקבל את כל מערכת הבנקאות בישראל.

האם לדעתך יש אפשרות לכפות הסדר של 4 קומות ע"י ביהמ"ש?

נניח פניה משותפת של נושי טומהוק, גנדן, אחזקות ופתוח בבקשה להסדר חוב שמסדיר את המצב?

אני מתכוון לפניה שתנסה לבצע פריסה מחדש של חובות IDB פתוח כך שכמה שנים היא תשלם רק ריבית ועדיף משופרת, פריסה של מירב החוב באחזקות עם ריבית משופרת, פרעון חלקי של החוב והמרה של חלק קטן במניות, פריסה מחדש של חלק מהחוב בגנדן, ויתור על חלק מהחוב ופרעון של ~ 0.25 מהחוב ביום ההסדר + הסדר כלשהו בין המערכת הבנקאית לשאר בטומהוק.

האם ביהמ"ש לדעתך יאות לדון בבקשה רב קומתית תחת הנחה שבאופן הזה מוחזרים מירב החובות בהסתברות גדולה.

פריסה של החוב ב- IDB פתוח ואחזקות עוצרת את הפירוק מרצון שמנהלת הקבוצה ומעבר למימוש זהיר של נכסים בערכם ההוגן ואולי גם פרמיית שליטה.

אלשטיין יפקיד את הכסף בנאמנות תוך שבועיים לכל היותר. זה ידוע לכל מי שמעורב והמהלך של יורק+בדש הוא נסיון נואש (וקצת מגוחך למי שקצת מבין בדיני חברות) אחרון לעצור את ההסדר תוך שהם מסתייעים בדה-מרקר ע"מ ליצור אוירה ציבורית כנגד ההסדר ונגד הסיכומים עם בנק לאומי. דה-מרקר , נושא דגל טוהר המידות בעיני עצמו, הרבה פחות אגריסיבי כאשר מדובר במימן מאמפ"ל, תשובה,לבייב או בן דוב. דנקנר לא מפרסם בקבוצת הארץ ואדון שוקן הכריז כנגדו מלחמת עולם. השאר כן מפרסמים, אז דה מרקר סולח להם. היום דה-מרקר כותב (בקושי התחיל היום וכבר כמה כתבות נגד נוחי), כנראה מרחשי ליבו, כי אלשטיין מתחיל לפקפק בכדאיות העסקה וכי בנק לאומי מתכונן להוריד את הכפפות כנגד אלשטיין - כאילו שאלשטיין חייב להם משהו. יותר הגיוני שהם מקרקרים סביבו ולא מאמינים למזלם הטוב שהגיע משקיע משום מקום שמוכן לשים כסף בגוויה שכבר מזמן הם שכחו ממנה. העסק סגור והוא טוב לבעלי אג"ח אידיבי אחזקות וגם לבנקים שכבר מזמן מחקו את החוב והנה יש להם פתאום אפשרות לריקברי נאה. הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.

אחרי שהעסק ייסגר, דנקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר. מי שבאמת אשם, במידה ותמורת המכירה לא תהיה אופטימלית, זה יורק+פסגות, שמנסים להשתלט על החברה ואח"כ לרקוח איזו עיסקה מלוכלכת כמו שיורק עושים עכשיו עם אלביט הדמיה. אחרי מכירת כלל ביטוח, יכול להיות שיורק יסכימו לשבת ולסגור על אחוזים שלא יקנו שליטה תמורת הסדר. אם כן, מה טוב. אם לא, דנקנר יהיה חייב להעלות את כור ומזומניה העכשויים והעתידיים למעלה בדרך של מיזוג, מהר ככל האפשר.

JSPH

הייתי הולך על מהלך של מתן 50% ממניות פתוח כמניות בכורה נושאות ריבית יפה
    נראה שאינך מבחין בין מניות רגילות למניות בכורה - מניות בכורה אינן מניות במובן בו אתה רגיל להתייחס אליו - זכות למינוי דירקטורים, הזכות לקבלת דוידנדים, וקבלת ההון העצמי בפרוק.
    מניות בכורה זה למעשה אגח בעל עדיפות האחרונה בחוב החברה - אין להם זכות בקבלת רווחים או הון בפרוק, אך יש עליהם ריבית (שמתיחסים אליה כדוידנד) שחייבת להיות משולמת לפני שהמניות מקבלות דוידנד, אך החברה רשאית לא לשלם הדוידנד למניות הבכורה אם המצב מצדיק זאת - לפיכך הן מסווגות כהון מניות ומכאן השם - מניות הכורה.
    יש כל מיני ווריאציות על מניות בכורה - צוברות, ניתנות להמרה / פרעון מוקדם וכו.

לפיכך יצירת מניות בכורה אינה משפיעה על המניות הרגילות של החברה - מניות המקנות בעלות.

מה שטוב ב"פטנט" שנקרא מניות בכורה שזה חוב לטווח ארוך מאוד ומי שרוכש מתייחס בעיקר לתקבולי הריבית - אם החברה בטוחה - מניות הבכורה נסחרות סביב הפארי - עפ"י הריבית שהם משלמים ביחס לריבית השוק לטווח ארוך - אך אין צורך להחזיר קרן.

מהלך של העברת חלק מחוב פיתוח למניות בכורה שנושאות נניח 10% ריבית + המרת חלק קטן מהחוב למניות + הארכת המח"מ של יתר החוב יוריד את לחץ הפדיונות מהחברה ויעביר את החברה להון חיובי.

ההון של פיתוח בסולו הוא גרעון של 250 מש" ח - על 6 מליארד חובות וחלויות שוטפות - בעלות מימון של 350 מש"ח בשנה.

המרת 10% מהחוב ל 25% מניות - יעביר את פיתוח ל הון חיובי של 350 מש"ח
    המרת 20% מהחוב למניות בכורה יגדיל את ההון ל - 1.5 מליארד על חוב של 4.2

זה עדיין מינוף גבוה.

השלב הבא הוא המרת חוב תמורת מניות של חברות בנות (כלל ביטוח, דיסקונט השקעות וכור) - כך שירדו עוד 1.5 מליארד מהחוב - אני מניח שהשילוב של מחירי אגח ארוך נמוכים ושווי שוק הנמוך מהשווי בספרים יאפשר המרת החוב למניות ללא הפסד הון מצד פיתוח אך יהיה רווח מיידי למחזיקי האגח.

זה יביא את פיתוח להון של 1.5 מליארד מול חובות של 2.7 מליארד - חצי מההתחלה, וריבית שנתית לשלם של 150 מש"ח - זה כבר עסק בר קיימא - זה אומר שמניות הבכורה יסחרו קרוב לפארי ויהיה שווי יפה למניות כך ששוי השוק של החבילה שיקבלו נושי פיתוח תהיה גדולה משווי השוק של האגח שהם מחזיקים , והאגחים החדשים שיונפקו יקבלו דרוג טוב , החברה תוכל למחזר חוב , לשלם דוידנד והכל בא על מקומו בשלום.

נושי אחזקות יחזיקו 75% מפיתוח ויצטרכו להגיע להסדר עם הבנקים בגנדן על מנת שאלו ישתפו פעולה בהסדר בפיתוח - אני הייתי מציע מיזוג בין גנדן לאחזקות, כאשר הבנקים יקבלו את רוב מניות אחזקות החדשה (60%) ונושי אחזקות הישנה יקבלו את מירב החוב באחזקות (80%) - דרך חוב ומניות בכורה . אין ספק שכולם ימחקו חלק מהחוב - אך את התמורה הם יקבלו דרך שווי המניות

הבנקים והמוסדיים ירכיבו דריקטוריון בפיתוח ואחזקות החדשה , ואני מניח שבשלב כלשהו תמכור אחזקות החדשה מניות של פיתוח בשוק כדי לפדות את מניות הבכורה .

זה יקח זמן והרבה וויכוחים על שקל לפה שקל לשם אך בגדול - כולם יכולים לקבל את כספם אם יתנהגו באופן סביר

ומה לגבי יורק? - הם מחזיקים רק 20% מחוב האגח - מי שיתן את הטון בהסדר של פיתוח יהיו הבנקים...... ולהם אינטרסים באחזקות וגנדן.

מי שעוד לא מבין - יום ראשון זה הזמן לקנות אגח אחזקות

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות