x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: מהי הריבית הנכונה לחישוב שווי אופציות המעו"ף

תצוגה בשכבות

שלום איציק

אנסה בדחילו ורחימו לתת לך כלי להגיע למסקנה סבירה, שכן מנסיוני היא עלולה לצאת מעט מורכבת ולא בהכרח מושלמת בעיני כל:

נוסחת B&S ממילא אינה משקפת בדיוק את השוק בפועל, אלא רק נקודת משען טובה לייחוס.
    כפי שציין סופגוג, אם יווצר פער משמעותי בין המק"מ למרווח קול/פוט, השוק ירצה לסגור אותו.
    זה אומר לך לפחות בקווי מתאר כללי היכן המשקולת שנותנת את הטון.

ועכשיו קצת לתכלס ;-ׂ)
    הריבית שבה "משתמשים", נמצאת יום יום מולך בשוק האופציות, צועקת הנה אני, בתוך המרווח הסינטטי, זה מה שהשוק מתמחר וזה מדוייק יותר מכל דבר אחר, כי זה הדבר היחיד שקיים... (בניגוד למשל לגישת השקעות ערך שבן השוק עשוי "לטעות" בתמחור מניות לטווח בינוני וארוך) כאן השוק קובע לך ריבית מול העיניים מספר שבועות לפקיעה, ועל פיו בהווה יישק דבר... כל מי שמחפש לעצמו ריבית אחרת מתמחר משהו שאינו קיים כרגע בפועל, וכפי שאמרנו סביר שהקונצנזוס איכשהו יהיה באזור הריבית חסרת הסיכון.

לכן, עצתי לך, אם הריבית היא פאקטור חשוב בעבודתך עם אופציות, שלב שתי גישות:
    1: בדוק את הריבית על המק"מ, וכל עוד אין שינוי קיצוני בשוק (העלאה/הורדת ריבית או רעש אחר) טווח ביקורת שבין שבוע למהדרין עד חודש לנינוחים יותר, נראה לי סביר.
    הייתי לוקח את סדרת המק"מים בשוק ומתמחר בפשטות ממוצע סביר ביניהם.
    עם זאת, קיימת גישה לבדוק רק את המק"מ לחודש הקרוב, בדומה לפקיעת האופציות... אני טוען שיש בכך ממילא מקום לסטיה כלשהי, לכאן או לכאן... שניהם בסדר.

2: הדבר "האמיתי": בדוק לעצמך במגרש המשחקים עצמו, מה פער הקול/פוט שהשוק מתמחר...
    קח לעצמך ממוצע מייצג כלשהו, בכדי להסיר אפשרות לעיוותים חד פעמיים.
    ההפרש בין הקול לפוט חלקי מספר הימים לפקיעה = ריבית יומית בשקלים שהשוק מתמחר.
    תכפיל את הריבית היומית כפול מספר הימים בשנה = הריבית השנתית בשקלים שהשוק מתמחר על Call 001 = "בלוק" אחד של המדד הנוכחי.

תמיר לאחוזים את היחס השנתי שהתקבל מהשוק, ותשווה לריבית המק"מ.
    אולי בשילוב שניהם תוכל להסיק לעצמך יותר מכל תשובה אחרת, מה מתאים לך להציב בנוסחה... :-)

נ.ב.
    נראה שאין טעם לחפש שינויים תוך יומיים בריבית (אלא אם קורה באמצע היום משהו ממש קיצוני, ואז סביר שההבדל בריבית לא יהיה מה שיטריד אותך...)
    נראה שטווח ביקורת של בדיקה שבועית עד חודשית הוא סביר...
    בכל אופן, מאד פשוט להביט פעם ביום על המק"מים וקצת על השוק, ולהתרשם מהמצב.

בהצלחה!
    נערך לאחרונה על ידי minimoog, 22.01.2013 בשעה 04:06

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות