תשובה מצויינת גיל, ורק אציין כי לא באמת יכול להיות הפרש בין ריבית המק"מ הקצר (שתאריך הפידיון שלו זהה לתאריך הפקיעה), שכן אחרת היה ארביטראג'.

אם נניח כי המקמ שפידיונו בפברואר (ונניח כי פידיון זה מתרחש ביום הפקיעה) נסחר בריבית שנתית של 1.6% (אם נניח שיש עוד 35 ימים, הרי שהתשואה עד הפקיעה היא 1.016^(35/365) = 0.152%), הרי שהמדד הגלום לפברואר צריך להיות גבוה מהמדד היציג ב-0.152% (מה שאומר שקול על הכסף יהיה יקר במעט מפוט על הכסף).

מדוע זה קורה? אם לדוגמא, מדד המעוף נמצא ב1200, והמדד הגלום לפברואר גבוה רק ב-0.05%, הרי שניתן לקנות מק"מ בשווי 120 אלף ש"ח, למכור תעודת סל על המעו"ף בשווי 120 אלף ש"ח (השקעה 0 סה"כ), למכור קול ולקנות פוט (חשיפה למעוף = 0), ולהרוויח ריבית חסרת סיכון, שהיא ההפרש בין מחיר הקול לפוט, ללא השקעה (שכן את הכסף למק"מ מממנו מהשורט על המעוף).

אז מדוע לפעמים יש תנודתיות קלה סביב מחיר זה?

- בשוק ה"משוכלל" בארץ, ביצוע שורט על ני"ע הוא לא כלי שזמין לכולם.
- יש עלויות (עמלות לדוגמא, או ה-spread) שגורמות לכך שמשתלם לנצל את הארביטראג' רק אם המרווח גדול מספיק.