ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
כבר היינו בסרט הזה עם אחזקות, אז דנקנר לא רצה בכלל להגיע לבית משפט ונכנס למו"מ על הסדר למרות "שהכל בסדר" ו - "לא מדברים על תספורת" (למרות שרינמט היה מאוד אופטימי לגבי הצלחתו - כי היה מזומן בקופה לתשלום הריבית ונוחי הבטיח שלא תהיה תספורת....)
אני מבטיח לך שאם דנקנר היה הולך לבית משפט, השופטים היו נותנים לו לשלם את הריבית וגם את הזמן לגייס כסף ומושיבים את בעלי האג''ח בשקט, אבל הלהיטות של מחזיקי האג''ח להסדר עשתה רק טוב לדנקנר.
בוא נגיד שהיו הולכים לבית משפט והשופט היה נותן את הזמן לנוחי (ואם יש לך השכלה משפטית אתה צריך להבין שאין מצב לפסיקה אחרת), מה היה קורה? עם האופציה של אלשטיין נוחי היה קונה לעצמו זמן לשנה, עד יוני 2014.
עכשיו, עם ההסדר הקרוב, בעלי האג''ח מוציאים את נוחי גבר, שהוא מזרים מבחוץ 275M (שהוא היה מזרים בכל מקרה בשביל לשמור את השליטה בחברה) ונוחי מקבל זמן לשלוש שנים לפחות, אז בוא תגיד לי למה שנוחי לא יבצע תספורת אם בעלי החוב מתחננים לאחת כזאת?! גם אני בתור בעל החברה הייתי פועל ככה בדיוק, נוחי שיחק מושלם על הקלף שלו (אלשטיין) ועשה בית ספר למחזיקי האג''ח.
דבר נוסף, אני לא ממליץ לקנות את האג''ח הקצר של פיתוח, כי למרות מה שאמרתי מקודם שאין לבעלי החוב בפיתוח קייס בבית משפט (וטיבי שוב בשבילך, אין להם), זה לא אומר שבעלי החוב בפיתוח לא יתנהגו כמו בעלי החוב באחזקות וירצו תספורת יפה משל עצמם, ושוב, אם אני נוחי ובעלי החוב שלי מתנדבים להסתפר, אז למה לא למלא את משאלתם? אבל שוב, במצב של הסדר, נוחי יהיה בעמדת כוח, כי הוא לא נמצא בהפרה של תשלומים, ואם התספורת שידרשו בעלי פיתוח תהיה לרוחו של נוחי (למשל להמיר חוב של 1G עד 2G ל30% עד 40% ממניות פיתוח) אז המספריים יעברו גם לבעלי החוב בפיתוח... ובעלי האג''ח הקצר יהיו בבעיה, ואם לא תהיה הסכמה על התספורת, עם המכירה של כלל, לנוחי יהיה שקט לשלוש שנים גם בפיתוח.