הרי כל עוד החברה עומדת בתשלומים ונמצאת ללא הערת עסק חי (יש לה עוד חצי שנה כך..) מה יכולים לעשות הנושים
אני בדעה שהנושים יכולים וצרכים לפעול לפני הערת עסק חי.

הערת עסק חי מסמנת את תחילת הסוף, היא ניתנת מאוד מאוחר ומעידה על בעיות כל כך קשות שההנחה היסודית של "עסק חי" מתחילה להיות מוטלת בספק.

כנושה ללא בטחונות, אני חייב להתערב לפני הערת עסק חי - אותי מעניין שווי נכסי נקי, תזרים מזומנים צפוי - אפשרי / לא אפשרי וכל אינדיקציה שהשוק נותן לי, דרך מחיר החוב , שצפויות בעיות בגבייתו.

מהפסיקה עד היום של בית המשפט, בעיקר סביב אפריקה, ברור לכולם שתהליך חדלות פרעון הוא תהליך ממושך שתחילתו בחברה שנראית חזקה ונזילה וסופו חשש כבד לפשיטת רגל.

לשמחתי, מתחילים לראות בישראל התערבות נושים לפני שהחברה זקוקה בדחיפות למזומנים, על מנת למנוע מצב של שחיקת ערך חברה / בטחונות והגעה לקשיי נזילות - קרדן NV ופלאזה כדוגמאות טובות, אלביט הדמיה כדוגמא רעה שהתעוררו כולם מאוחר מדי - מה שעושים היום היה צריך לבצע לפני 6 חודשים לפחות

מה נושי פיתוח יכולים לעשות? - דבר ראשון לעצור תשלומי האגח - כשאין בטחון שיש יכולת לשלם לכולם את המגיע להם ולאור הורדת הדרוג די ברור שסכנה זו קיימת - ניתן לטעון שעד שיובטח התשלום לכולם, תשלום נוכחי מהווה העדפת נושים.