דודי,
רוב המגיבים לי, הציעו לך ללמוד קודם את נושא הנגזרים ורק אחר כך להכנס למסחר.
אף אחד לא אמר כמה צריך ללמוד ולדעת? האם צריך לעבור בחינה? האם צריך לקבל רישיון? (גם כשלומדים נהיגה, נין להתחיל ללמוד באופן מעשי ובמקביל את התיאוריה).
האם אלה שמציעים לך ללכת ללמוד, למדו בעצמם? האם הם בכלל סוחרים בהקפים גדולים? מה התשואות שלהם בשנים האחרונות?
אינני יודע את התשובות, אך אני יודע מעצמי, שאני התחלתי לפני חמש שנים, עם 50,000 ש"ח ותוך שנתיים מבלי ללמוד, הרווחתי ובגדול..מאוד..
ההצלחה עלתה לי לראש.. הבטחון הרקיע שחקים ואז תוך מספר חודשים הפסדתי את כל הרווחים... מישהו אחר היה פורש מהתחום..היה נכנס לדכאון... אם הייתי מתייעץ .. היו הרבה כאלה שהיו מציעים לי לחזור וללמוד.. שזה בעצם אומר : "שב ואל תעשה כלום"...
זה לא היה עניין של לימוד.. זה עניין של ניהול סיכונים.. ופסיכולוגיה.. אם קורצת מהחומר הנכון, אתה מתאים ותוכל מהר מאוד ללמוד תוך כדי עבודה מעשית..
בשנה וחצי האחרונה אני שוב על דך המלך ובשנת 2012, הרווחתי כ-50% בתיק הנגזרים שלי...ודרך אגב.. לא העתקתי אף פעם את מהאסטרטגיה של השחקן.. שהוא המומחה הגדול ביותר בתחום..
הידע והלימוד עוזר מאוד... הסימולציות בסדר גמור.. אבל אם לא קופצים למים הקרים.. גם לא נהנים בג'אקוזי..