x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

תצוגה בשכבות

אחנתון,

ראשית, אין צורך להיות גס רוח. יש אימרה - כל הפוסל במומו פוסל. אם אני צריך "להוכיח" לך כי יש ירידה בגרעון המסחרי של ארה"ב שמובל ע"י מכירות נפט זה רק אומר שאתה לא מעודכן.... לכן, רצ"ב קישור בעיברית - על מנת לא להקשות עליך:http://www.themarker.com/wallstreet/1.1925485

שנית, אל תעשה "סלט" בין מחיר הדלק בתחנות הדלק לבין מחיר "אנרגיה" אלו שני דברים שונים לחלוטין, ואם קראת את שכתבתי כאן בנושא הייתה מבין כי אני מתיחס לאנרגיה שנצרכת ע"י מפעלים / ייצור חשמל (בעיקר המעבר לגז טיבעי) . על כל פנים, מחירי הנפט נקבעים ע"י שוק עולמי + מרווח זיקוק שהוא קצת יותר מקומי אבל לא בהרבה - ארה"ב קונה פחות נפט בשוק העולמי ויותר ויותר נסמכת על ייצור מקומי.

ייצוא "אנרגיה" של ארה"ב מורכב גם מהרבה פחם - מחירי גז נמוכים גרמו להעברת חלק מייצור החשמל לגז ובאופן טיבעי חברות הפחם מחפשות שווקי ייצוא כתחליף לשוק המקומי - וכל זה מתרחש כאשר סין הופכת ליבואנית של פחם [=יבואנית אנרגיה]

אגב , מחיר גלון נפט היום הוא 3.6 דולר מול שיא של 4.16 - 15% הפרש. מזה לקבוע שהמחיר "נושק" לשיא זה נראה לי הגזמה פראית בייחוד שמחיר זה הוא בערך ממוצע המחיר בשנתיים האחרונות.... אבל לשיטתי שההתאוששות תמשיך - מחיר הנפט ימשיך לעלות ויעבור את השיא.

לגבי המלונות - אני לא מצפה ממך להבין את הנושא - גרף התפוסה שצירפתי משמש את תעשיית המלונות בארה"ב, אבל יש מקורות מידע אחרים - אתה מוזמן לחפש אותם ולהשוות. אתה צודק שבשביל רווח לא מדובר רק על תפוסה אלא גם על מחיר לחדר והגרף לא דן בו. לא סתם כתבתי שההשקעה במלונות היא השקעה ממונפת - הכלל הוא שאחוזי תפוסה ומחיר לחדר נעים באותו כיוון, ועל פי הדוחות הכספיים - המחירים אכן עולים.
    לא סתם עולים - התחזית ל 4 שנים הקרובות היא עליה שנתית של כ 6% במחיר של חדר.

מה שאינני מבין מהטון של התגובה שלך - אתה חושב שאין התאוששות? או שאתה חושב שאני ממציא נתונים? מפרש אותם לא נכון? - זכותך המלאה לחשוב מה שאתה רוצה
    נערך לאחרונה על ידי tby, 09.02.2013 בשעה 20:52

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות