למבו,
קראתי את המאמר ואני מכיר את הנתונים - אני לא כל כך מבין מה מעצבן אותך - הרי אתה לא מצפה שכולם יראו את העולם בדיוק כמוך?
אם קראת את שכתבתי בפוסטים כאן -ציינתי בפרוש את כל הנתונים - מהכסף של הרזרבות בפד עד חוסר ההשפעה של הורדת הריבית על הגידול בהלוואות
תשים לב מה קורה - בפוסט אחד אתה תוקף את ההדפסות האין סופיות ובפוסט השני אתה תוקף שהכל לא תקין כי 1.4 טרליון דולר של הבנקים יושבים בפד - שזה הפוך מהדפסה.....
רק להמחיש הנקודה, אתן לך כמה נקודות מהמאמר - שתבין כיצד זה עובד -
בתור דוגמא "למידע פנים" הוא מביא את הרכישות של מנכ"ל סיטי בנק בנובמבר 2008 - נראה נורא ואיום, עד שאתה מבין שעד היום הרכישה הזו לא עברה לרווח......
לגבי כספי TARP - אי אפשר להחזיק בשתי קצוות של אותו טיעון - מצד אחד ה - TARP לא היה לכולם, מצד שני - בכלל לא היה צריך לבצע TARP - זו הדפסת כסף והיה צריך לתת לבנקים ליפול.
הוא מציין ש TARP נקבע ל 700 מליארד דולר, אך שוכח לציין שהשתמשו רק ב 417 מליארד דולר והעלות הסופית מוערכת ב 24 מליארד דולר בלבד שמקורם סיוע לתעשיית הרכב ותוכנית סיוע לבעלי משכנתאות.... == אני חושב שהעלות הסופיתבאמת תהיה רווח קטן למשלם המיסים האמריקאי.
והאמת מדוע לא רוצים להתעסק עם כל בנק קטן (עפ"י המאמר)
All the big banks have paid back their TARP loans, while more than 300 smaller firms are still struggling to repay their bailout debts.
יש אלפי בנקים בארה"ב - TARP עסק ב 707 מהם - היותר גדולים - שמהם הקטנים יותר - מתקשים.
תאר לך מה היה קורה עם כל בנק פיצפון היה מקבל כמה מאות אלפי דולרים - איך היו מנהלים זאת? מה עלות הניהול היתה?
הרי אם היו עוזרים לכולם ומפסידים סכומי עתק - מה הוא היה כותב?
הוא מציין שהבנקים הגדולים רק גדלו, רק שוכח לציין שחלקם "הוכרח" לקנות מוסדות כושלים - איפה מריל לינץ? איפה קואנטריוויד? הוא גם שוכח ש AIG זה צל של עצמה וגם סיטי בנק הוקטן
לסיכום הוא שואל , רטורית , אז מה החילוץ השיג, ומונה את כל החסרונות ו"שוכח" לציין היתרונות "השוליים" של הצלת הכלכלה העולמית בעלות אמיתית של 0, הגדרות רגולטריות חדשות על הלימות הון של בנקים גדולים ועוד ועוד.
כפי שאמרתי - חצאי אמיתות והצגה מוטה של עובדות והכל בדיעבד-שים לב שזה בחלק הפוליטי של העיתון, לא בכלכלה... ואניבאמת לא נותן לזה לבלבל אותי.
תעשה לעצמך טובה, תקרא את הדוחות של TARP
של http://www.treasury.gov/initiatives/...-Congress.aspx
לדוגמא החודש, 2 מתוך 9 קרנות ההשקעה שהוקמו בשיתוף ממשלה/סקטור פרטי נסגרו והחזירו הכספים - לא מדובר על סכומים אדירים - 1.1 מליארד דולר שהושקעו ב- 2009 הוחזרו + 0.8 מליארד רווח - את זה הביקורת לא תספר....
תאמין לי, את סיפורי הסיוע של ארה"ב לבנקים אני מכיר מכל הכיוונים ושומר על עדכון מתמיד - יש לי פוזיציה ענקית במניות הבכורה של פראדי-מק - פתחתי אותה לפני שנתייים בשיא הדיון על סגירת פאני מיי ופראדי מק - כולם קראו לסגור את הבאסטה.
גם היום אם תחפש כולם יסבירו שפראדי ופאני הם חדלות פרעון וחייבים לפרק אותם
הניתוח שלי מראה דבר אחר לגמרי, ואני משקיע עפ"י המסקנות שלי, לא על פי מאמרים בעיתון.