לכל המודאגים בקשר ל - QE למיניו , - עפ"י פרסומי פרוטוקול הפד הדיון הוא מתי ב - 2013 לסיים את הרכישות.

אם אני מבין נכון את המנגנון - הפד יתחיל להעלות הריבית הקצרה כשהאבטלה תגיע ל - 6.5% - לריבית הארוכה הוא יתן להתחיל לעלות, ע"י הפסקת רכישות מוקדם יותר .

סדר הפעולות של הפד יהיה דומה לפעולות בעת המשבר - רק הפוך - כלומר יתן לריבית לטווח ארוך לחזור למקומה הטבעי ביחס לריבית לטווח קצר ע"י הפסקת רכישות אגח בשוק ואז יעלה את הריבית לטווח קצר - שתיגרור עליה נוספת בריבית לטווח ארוך.

מדוע זה כך ? - האבטלה יורדת בגלל גידול בפעילות המשק המושפעת מרמת הריבית - לטווח קצר וארוך. על הריבית לטווח ארוך להיות ריאלית (מעל האינפלציה הצפויה) על מנת שהקצאת המשאבים במשק תהיה יעילה (במילים אחרות - שלא יתפתחו בועות ) ולכן חייבת לעלות, וזה יבוצע ע"י הפסקת רכישת אגח ארוך.

שלא יהיה ספק - אם יהיו סימנים לאינפלציה, הפד יתחיל למכור אגח בשוק על מנת להעלות את הריבית לטווח ארוך ולבלום ביקושים - בעודו שומר על ריבית קצרה נמוכה לעודד צריכה שתגדיל תעסוקה - עד שיגיע למטרת התעסוקה . [שאין לי מושג מה היא - אני מעריך כשיגיע ל - 5.5% אבטלה במשק בתוואי צמיחה - זו תהיה חזרה לשיגרה מוניטרית - 2015/2016]

מה זה אומר מבחינת המשקיעים -

1. הכלכלה האמריקאית מתאוששת - ויש לזה אין ספור השלכות - לכל העולם
2. הריביות לטווח ארוך יתחילו לזחול מעלה - מי שרצה להרוויח מזה - ימכור בחסר TMF או ימכור CALL על TMF
3. הסיכון לאינפלציה מתחיל עכשיו - עוד אין אינפלציה , אך זרעיה קיימים ומתחילים להבשיל התנאים לנביטתה - המבחן של הפד זה לרסס בזמן ובחומר המתאים - בתאוריה זה עובד - עכשיו מתחיל מבחן המימוש