מדוע דירה בת 60 צריכה להיות חורבה? פ"ת, קרית אונו, גבעת שמואל , חולון, ראשון , הרצליה - אלו מקומות רעים?יש כאן בעיה רבתי, חוקר באוניברסיטה בעל קביעות ששכרו 20K+ ש"ח לחודש ועובדת היטק בשכר של 20K ש"ח לחודש מביאים הביתה 26K ש"ח נטו. אם הם צריכים להצטופף בחורבה בת 60 באזור רע
כמו כן, לפני שהזוג הרוויח 26K נטו ביחד (+50 K בשנה קרנות השתלמות) - הוא לא עבד? לא חסך? הגיעו לגיל 40 בלי כלום?
אני נולדתי בארץ, שרתתי בצבא, הייתי בקבע 3 שנים, אישתי היתה 4 שנים בקבע - שנינו מהמרכז כשקנינו דירה ראשונה, היינו זוג בני 30 בלי ילדים.
איפה כל אחד גר קודם? - אצל ההורים, אח"כ בשכירות עם שותפים (לא בת"א) , אח"כ בשכירות ביחד בקומה רביעית בלי מעלית, אח"כ בדירה חדשה בקומה חמישית עם מעלית - 4 שנים גרנו בשכירות , כל אחד חסך - לאישתי היה רכב קטן חדש, אני נסעתי בפיאט אונו יד שלישית מהשכרה...., שעברנו לגור ביחד שנוררנו ריהוט מההורים / משפחה. נסענו לחו"ל 3 פעמיים כל פעם לחודש - תרמילאים. היינו מהנדסים צעירים שעבדו בהייטק, עבדנו שעות ארוכות - אבל חסכנו . שקיבלנו רכבים מהעבודה - מכרנו את הרכבים שלנו - והכנסנו הכסף לחיסכון. קנינו דירה ב - 900 אש"ח, שיפצנו בעוד 70 אש"ח - סה"כ 1 מליון ש"ח. הון עצמי לשנינו יחד - 650 אש"ח - עוד 150 אשח מההורים, 200 אשח משכנתא - שהחזרנו תוך שנתיים (קרנות השתלמות וחסכון מהשוטף) .
מאז, היתה אינפלציה של בטח 60% ... אז אפשר להתאים המספרים להיום - מליון ש"ח, זה מליון וחצי ש"ח - בזה מוצאים דירות 3 חדרים מצוינות ואפילו 4 חדרים לא רעות
למה אני מספר כל זה - כל זוג שמרוויח שכר יפה וחוסך - מגיע לסכום נאה בצד. הבעיה היא העיניים הגדולות. במקום לקחת 200 אלף משכנתא, לוקחים מליון ונקברים.
זוג שמביא 26K צריך לחסוך + 150K בשנה ואז אין בעיה. אבל הוא רוצה רכב חדש, היא רוצה טיול ללונדון , חייבים לאכול במסעדה לפחות פעם בשבוע, קונים מותגים , קונים אוכל יקר, קונים במקומות יקרים, יוצאים לסוף שבוע "כי גם רותי וחיים נסעו והיה סבבה..." בקיצור - חיים טוב .
ולמה לא נשאר?