יש כאן בעיה רבתי, חוקר באוניברסיטה בעל קביעות ששכרו 20K+ ש"ח לחודש ועובדת היטק בשכר של 20K ש"ח לחודש מביאים הביתה 26K ש"ח נטו. אם הם צריכים להצטופף בחורבה בת 60 באזור רע
מדוע דירה בת 60 צריכה להיות חורבה? פ"ת, קרית אונו, גבעת שמואל , חולון, ראשון , הרצליה - אלו מקומות רעים?

כמו כן, לפני שהזוג הרוויח 26K נטו ביחד (+50 K בשנה קרנות השתלמות) - הוא לא עבד? לא חסך? הגיעו לגיל 40 בלי כלום?

אני נולדתי בארץ, שרתתי בצבא, הייתי בקבע 3 שנים, אישתי היתה 4 שנים בקבע - שנינו מהמרכז כשקנינו דירה ראשונה, היינו זוג בני 30 בלי ילדים.

איפה כל אחד גר קודם? - אצל ההורים, אח"כ בשכירות עם שותפים (לא בת"א) , אח"כ בשכירות ביחד בקומה רביעית בלי מעלית, אח"כ בדירה חדשה בקומה חמישית עם מעלית - 4 שנים גרנו בשכירות , כל אחד חסך - לאישתי היה רכב קטן חדש, אני נסעתי בפיאט אונו יד שלישית מהשכרה...., שעברנו לגור ביחד שנוררנו ריהוט מההורים / משפחה. נסענו לחו"ל 3 פעמיים כל פעם לחודש - תרמילאים. היינו מהנדסים צעירים שעבדו בהייטק, עבדנו שעות ארוכות - אבל חסכנו . שקיבלנו רכבים מהעבודה - מכרנו את הרכבים שלנו - והכנסנו הכסף לחיסכון. קנינו דירה ב - 900 אש"ח, שיפצנו בעוד 70 אש"ח - סה"כ 1 מליון ש"ח. הון עצמי לשנינו יחד - 650 אש"ח - עוד 150 אשח מההורים, 200 אשח משכנתא - שהחזרנו תוך שנתיים (קרנות השתלמות וחסכון מהשוטף) .

מאז, היתה אינפלציה של בטח 60% ... אז אפשר להתאים המספרים להיום - מליון ש"ח, זה מליון וחצי ש"ח - בזה מוצאים דירות 3 חדרים מצוינות ואפילו 4 חדרים לא רעות

למה אני מספר כל זה - כל זוג שמרוויח שכר יפה וחוסך - מגיע לסכום נאה בצד. הבעיה היא העיניים הגדולות. במקום לקחת 200 אלף משכנתא, לוקחים מליון ונקברים.

זוג שמביא 26K צריך לחסוך + 150K בשנה ואז אין בעיה. אבל הוא רוצה רכב חדש, היא רוצה טיול ללונדון , חייבים לאכול במסעדה לפחות פעם בשבוע, קונים מותגים , קונים אוכל יקר, קונים במקומות יקרים, יוצאים לסוף שבוע "כי גם רותי וחיים נסעו והיה סבבה..." בקיצור - חיים טוב .

ולמה לא נשאר?