x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

תצוגה בשכבות

למבו,

אתה שוב מציג דברים ברמה מאוד כללית, מתוך בלוגים ועיתונים , מבלי לערוך ברור משלך על הנושא.

בוא נעבור מהצהרות לניתוח "הנתונים" כפי שהצגת אותם - אינני אומר אם הם נכונים או לא, זה לא ממש משנה:

מעל 55% מהחשיפת אשראי שלהם (פועלים ולאומי) היא לאשראי נדלני ופרטי
    - לא מתווכח עם הנתון אבל צריך לשאול מספר שאלות נוספות -

1. מה LTV - יחס הלוואה לשווי כאשר ניתנה ההלוואה?
    2. מה ה LTV היום?
    3. מה שיעור האיחורים בתשלומי המשכנתא מעל 90 יום - בממוצע רב שנתי ? היום?
    4. כמה % בשנה של לווים מוצאים מהבית בגלל אי תשלום - ממוצע רב שנתי? היום?
    5. כמה הבנק הפריש עד כה לחובות מסופקים בגלל ההלוואות (גודל ההפרשה בספרים), כמה כסף ממש הפסיד ממחיקת משכנתאות השנה?

מדוע זה חשוב? - הלוואות נדלן הן ארוכות טווח ונפדות לשיעורין. הבנקים מחזיקים אותם במאזן ולכן אתה רואה את כל הסל יחדיו, אך יש שונות בין הלוואה שניתנה לפני 5 שנים עם 30% הון עצמי שמשולמת בזמן - יש פחות הלוואה ושווי הנכס עלה - מה הסיכון? , לבין הלוואה שניתנה לפני שנה , ההון העצמי הוא 10% - ומחיר הנכס ירד אולי בכמה אחוזים אל עדיין נותר מי שלקח את ההלוואה + ערבים - ורק אם הם פושטים את הרגל ולא ניתן לחלץ מהם שקל - הבנק אולי יפסיד.

על מנת להעריך את הסיכון בתיק הלוואות הנדל"ן של הבנקים צריך לדעת לענות על השאלות לעיל - אני מציע שתתחיל לחפש הנתונים - הם קיימים, נתח אותם ותגיע למסקנה.
    המסקנה שלי - אין סיכון. עובדתית מ - 2008 הפסדי הבנקים הם מהמגזר העיסקי , לא מנדל"ן ובוודאי לא מנדל"ן פרטי

בנק ישראל דואג שההלוואות החדשות יהיו עם LTV יותר נמוך כך שאין עליה בסיכון כתוצאה מעליית מחירים

ההון העצמי שלהם? המזומן ליום סגריר? יחסי הלימות הון של סביב 8% , בכמה רבדים
    זה פשוט לא נכון - http://www.themarker.com/markets/1.1880362

זה יציב כשאף לקוח לא מושך.
    באחוז הראשון שירצה מזומן הם היסטוריה.
    זה כבר ממש, אבל ממש לא נכון. בשביל זה יש בנק מרכזי שיספק לבנקים את כל המזומן שהם רוצים כתחליף לפקדונות הלקוחות - עצם זה שכולם יודעים זאת, גורמת לכך שאף אחד לא מוטרד מהנושא.

בישראל אין סאב פריים נכון. אבל יש בנקים שלא מכירים בהפסדים על ניירות אגח אמריקאי כמו פאני ופרדי
    - על מה אתה מדבר? קראת את הסדרה שכתבתי? האגח של פרדי ופאני הם כמו אגח של ממשלת ארה"ב , מחירם בהתאם והם מהנכסים הנזילים הקיימים.

יש בנקים שחשופים לנדלן בצורה כזו שירידת מחירים ממוצעת כמו בסוף שות ה-90
    תחילת שנות 2000 , נגיד 15-20% הם נעלמים. נמחקים. נקודה
    זה הצהרה רצינית - על מה היא מבוססת - תראה ניתוח מסודר. אם זו דעתך, אני חושב שהיא לא נכונה, אך אני מכבד אותה

מחירי דירות -
    כך שהנתונים שלך לא ככ מסתדרים עם העובדות שאני מכיר מהשטח.
    2003 היה "שיא שפל" במחירים, אני התייחסתי לעליית מחירים מהשיא של שנות ה- 90 . על כל פנים, אין וויכוח כי "הצפון הישן" של ת"א חווה את עליית המחירים הגבוה ביותר - זו לא מעיד שזה המצב הממוצע בכל המדינה - אך שוב, תתכבד ותבדוק הנתונים של הלמ"ס - הם זמינים .

על כל פנים - אם אימך היתה קונה את "מדד המעוף" = תא 25 - היתה מרוויחה פי 4 על כספה......

לגבי פישר והמדיניות -
    אבל הוא הכי מעצבן אותי בגלל האי תשואה לחוסכים.
    אם אתה מעוצבן, סימן שפישר מצליח - הוא רוצה לגרום לך להוציא כסף - לצרוך, להשקיע.

אגב - החוסכים עד היום הרוויחו בגדול מהורדת אינפלציה, הורדת ריבית וירידת התשואות על האגח. כסך "חדש" שנכנס היום לחסכון - יקבל משמעותית פחות, אך זה מצב זמני

אני מבין שאתה מלא תיסכול ממה שאתה חושב שזה מדיניות "לא אחראית" . אך האמת - אין לך מושג, ואין לך כלים לשפוט את המדיניות של פישר. אני די משוכנע, שאם הנושא מספיק חשוב לך ותתחיל לבדוק הנתונים לאשורם ולהבין את משמעותם, לא על סמך כתבות בעיתון שרוצה למכור
    נערך לאחרונה על ידי tby, 27.12.2012 בשעה 08:34

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות