x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

Hybrid View

טיבי.
    הבנקים בישראל יציבים?
    מעל 55% מהחשיפת אשראי שלהם (פועלים ולאומי) היא לאשראי נדלני ופרטי
    מאות מליארדי שקלים.
    וההון העצמי שלהם? המזומן ליום סגריר? יחסי הלימות הון של סביב 8% , בכמה רבדים , ז"א
    מה מרכיב המזומן מההון? שחקן אמר שלדעתו שני שליש. לדעתי גם , אולי קצת פחות.

אתה מבין?
    300 מליארד שקל מאזן של בנק לאומי מגובים ב 10-14 מליארד שח מזומן בהערכה אופטימית.
    זה יציב כשאף לקוח לא מושך.
    באחוז הראשון שירצה מזומן הם היסטוריה.
    מעניין למה פישר אמר שכאשר החצי אחוז הראשון של לוקחי המשכנתה מהשנים האחרונות לא יעמדו בתשלומים הבנקים יעברו למחיקות ולחיסול ההון העצמי.
    זה פישר אמר לפני חצי שנה , לא אני.

לגביי הנדלן.
    צריך רק להכיר את ההיסטוריה.
    מחירי הנדלן לא יורדים כי המדינה מוכרת דונם קרקע במליון שקל. זה למה.
    מה עשו בשנות החמישים והשישים? המדינה נתנה קרקע חינם , הוציאה מכרזים לדירות קטנות וראה הפלא , למאות אלפי עולים היו אחלה דירות.
    לקראת הבחירות , ביבי רואה שוב שלושים ומשהו מנדטים ועוד 4 שנים
    עם שרה במשרד רה"מ , אז למה לו לשנות משהו?
    כנראה זה מה העם רוצה. להיות בלי דירה ועם "איומי" טרור...ופחד.
    בישראל אין סאב פריים נכון. אבל יש בנקים שלא מכירים בהפסדים על ניירות אגח אמריקאי כמו פאני ופרדי
    ועוד ניירות מורעלים , יש בנקים שחשופים לנדלן בצורה כזו שירידת מחירים ממוצעת כמו בסוף שות ה-90
    תחילת שנות 2000 , נגיד 15-20% הם נעלמים. נמחקים. נקודה.
    בארה"ב הנדלן ירד מעל 30 אחוז מהשיא ב2007.

לגביי הנתונים שלך על מחירי הדירות פה.
    בשנת 2003 אמא שלי קיבלה ירושה וחיפשה לקנות דירה בתל אביב.
    היא התלבטה בין 3 חדרים בבזל ב700 אלף שח ל3 חדרים ע"י דיזינגוף ב 900 אלף שח.
    כמה הדירות הללו שוות היום?
    זאת בבזל נמכרה ב2.2 מליון שח.
    הדירה שאמי קנתה ב900 , הוצע לה למכור ב2.6 מליון.
    כך שהנתונים שלך לא ככ מסתדרים עם העובדות שאני מכיר מהשטח.
    הטירוף הזה הוא הבכייה לדורות שקיבלנו עם פישר.
    הוא מקריב את המדינה , את הפנסיות ואת האזרחים עבור הגנה על הבנקים.
    הזמן יגיד מי צודק.
    כי אחד מאיתנו לא בכיוון בכלל

לגביי פישר.
    הוא פועל בדיוק כמו העמיתים שלו בבנקים אחרים.
    תראו את יתרות המטח של ישראל.
    עלו אצלו בשנים האחרונות בעשרות מליארדי דולרים.
    הוא מגייס בחו"ל כסף ב 5 אחוז ריבית וקונה פה מטח. בגדול.
    זה הדפסה אכול שקשוקה.
    אבל הוא הכי מעצבן אותי בגלל האי תשואה לחוסכים.
    מי ישלם פנסיות פה ,אחרי 10-20 שנה של ריבית שלילית(בחישוב אינפלציה)?
    הוא מזיין מדינה שלמה ואף אחד לא מבין את זה.
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 26.12.2012 בשעה 22:51

הסרת הרגולציה אכן הייתה טעות, אבל שים לב שהרגולציה פה על הבנקים היא עצומה. אין מה להשוות בין המצב פה לארה"ב כיום ועל אחת כמה וכמה בארה"ב של לפני המשבר. בנוסף, הוא טען שהורדת הריבית הייתה טעות באותה העת, אך היום המצב שונה. הביקורת הייתה על הריבית הנמוכה בתקופת הגאות. לטעמי יש קונצנזוס שבזמן האטה וחולשה כלכלית כאשר רוצים להכניס נזילות לשוק הורדת הריבית היא לגיטימית. אגב שים לב שכאשר הייתה עלייה בנתונים הכלכליים פישר אכן העלה את הריבית, אך נאלץ להוריד אותה בשנית עם החולשה האחרונה. בנוסף, המשק שלנו שבנוי על יצוא ולא על צריכה כמו זה האמריקני לא יכול להרשות לעצמו לשמור על פערי ריבית כה גדולים לאורך זמן אם ברצונו להישאר תחרותי.

דבר אחרון שהוא לא ממש קריטי. אני יודע שפישר היה המלווה של ברננקי בדוקטורט, אבל איך גרינספאן קשור אליהם? חוץ מזה שהוא יהודי

העלייה במחירים התחילה אמנם באמצע 2008, כנראה ע"י מי שצפה את שעומד לקרות
    הטענה שלך פנטסטית. אתה טוען שיש קבוצה גדולה של אנשים בישראל (עד כדי להשפיע על מחיר הדירות) שחזו את המשבר הפיננסי של סוף 2008 והקדימו ורכשו דירות בישראל , כי העריכו שהריבית במשק תרד. ולא רק זאת, הם היו ערים שבארה"ב למשל המחירים ירדים כבר שנתיים , אבל הם רצו עם החזון....

ההסבר שלי נראה יותר סביר - ההיצע והביקוש נפגשו בתחילת 2008 והביקושים גברו - החלה עליית מחירים, שתודלקה ללא ספק גם ע"י ריבית נמוכה - אינני מנסה לטעון לשניה אחת ההפך

אכן מסמך מרתק שנכתב ע"י בנק ישראל שהוא בכלל לא בעל עניין בנושא.
    הסתכלת על המסמך הלא נכון - הראשון. תבדוק השני - של מרכז המידע של הכנסת

טבלה 2 - עליית מחירים 2007-2010:
    ת"א - 62%
    ממוצע ארצי - 33%
    חיפה - 24.6%

זו עליה ממחירי השפל

אם תבדוק רמת מחירים ביחס לשיא המחירים ב - 1998 תגלה שהממוצע הארצי בערך שווה לשיא, וחיפה והצפון -עדיין מתחת לשיא. ת"א - הרבה מעל לשיא.

כיצד זה מוסבר - טבלה 3 - נתוני הגירה 2000-2009 -
    מחוז מרכז - גידול של 92 אלף
    חיפה - קיטון של 15 אלף
    מחוז צפון - קיטון של 18 אלף

בהמשך ניתן לקרוא כיצד מדיניות ממשלתית מקצצת בבניה הציבורית - מ -15 אלף יחידות שנה - 33% מסך הבניה בשנת 2000 ל 4000 יחידות 12% מסל הכל ב - 2009!

היה עוד שינוי קטן "טכני" שהפך את המשכנתאות לזמינות וזולות יותר בתחילת 2010 - "יחס הרזרבה" למשכנתאות - הוקטן

TBY יישר כח על הדיון הרציני והמקיף בנושא זה על כל פרקיו.

כל הכבוד לשאר המשתתפים על הרצינות וההתעמקות בסוגיה.

TBY , לא נגעת בתוכנית ברננקי לפתרון שלם כפי שהביא אותה בנאום מקיף שלו לפאד בשנת 2002.

נראה לי שהקדמת את המאוחר ובשוק המניות נכונו לנו עוד סייקל משמעותי של ירידות.

שים לב שמדבריך עולה כי האנפלציה אינה הסכנה אלה למעשה הדפלציה היא זאת שתגרום לסייקל נוסף של ירידות.

אני מסכים לגמרי עם הקביעה שיש הרבה יותר התחייבויות דולריות מאשר דולרים , בשלב מסויים אנו עשויים להגיע לסיכון שבו כולם יזרקו נכסים מכל הסוגים בכדי להשיג דולרים.

שימו לב מאז המשבר בשנת 2000, דולר עומד כנגד שאר הנכסים בכלל.

בכל שלב הגיע נכס אחר לשיא והתנפץ.

בן שלום ברננקי הוא האדם הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון, אני מאוד מקווה שהתוכנית שלו תעבוד!

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    ההסבר שלי נראה יותר סביר - ההיצע והביקוש נפגשו בתחילת 2008 והביקושים גברו - החלה עליית מחירים, שתודלקה ללא ספק גם ע"י ריבית נמוכה - אינני מנסה לטעון לשניה אחת ההפך
    נראה לי שאנחנו מתקרבים לגירסה שתניח את דעת שנינו.

גם אני חושב שהיו מספר סיבות שתרמו לעלייה,
    אבל לדעתי,
    העיקרית שבהן היא הריבית.

משכנתא זולה מאפשרת גם לזוגות ממוצעים לכוון יותר גבוה ולקחת הלוואה גדולה ממה שציפו שנה שנתיים לפני. זה דוחף מחירים מעלה.
    משקיעים/חוסכים שפתאום מקבלים תשואה אפסית על כספם גם כן מחפשים אלטרנטיבות. כל שכן אלה שכספם נראה פתאום לא כ"כ בטוח בבנק בעקבות המשבר.

בהתייחס לדבריך, איך יתכן שהמדיניות הממשלתית המקצצת גורמת לשינוי כה חד דווקא ב-2009? ברור שכל שיוך של עליית המחירים לגורם זה אמור להתבטא בעלייה מתונה ולא זה המצב.

לא התייחסת לשאלתי, כיצד ייתכן והגירה שלילית מהפריפריה גרמה לעלייה במחירים. לא סתם עליה, זינוק!

לא מכיר את כל המדינות, אבל בקנדה יש כעת בועת נדל"ן בדיוק כמה פה אם לא יותר חמורה.

הנגיד הקנדי בזמנו רצה להעלות את הריבית, אך הוא לא יכל מפני שזה היה גורם לקריסת לווים בשוק הנדל"ן

לידיעתכם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות