שלום אלעד,

הצטערתי לקרוא את מה שכתבת,
ודווקא קיבלתי כמחמאה את רמת דפני ליף - עם כל הזלזול והפטרנות, הבחורה הזאת הוציאה מאות אלפים (כולל אותי בכל ההפגנות) לרחובות וגרמה (כן גרמה) לשינוי בשיח הציבורי ואף במעשים.
אף אחד מאיתנו לא עשה זאת !!! לכן, מגיע לה שאפו ויישר כוח.

אולי זאת הזדמנות להבהיר בקצרה ובפשטות פעם נוספת את כוונתי בנוגע לקפיטליזם החזירי, כדלקמן:
כפי שאתה יודע ומבין, קפיטליזם זהו המשטר הכלכלי ברב מדינות העולם המבוסס על הקניין הפרטי ועל היוזמה החופשית בחיי הכלכלה.
הקפיטליזם מביא לריכוז ההון בידי מעטים (פרטיים, בנקים ועוד) ולצבירת רווחים ע"י אותו המיעוט.
הכל טוב ויפה כל עוד הדברים מתנהלים בסדר - המיעוט צובר רווחים עצומים לעצמו ומשלם מס שפתיים לאחרים.
כאשר הדברים מתקלקלים ויש בעיות, אז פתאם באים שכירי החרב של המיעוט ודורשים חילוץ מהסוציאליזם (להלן: כספי ציבור). עאלק - "גדולים מכדי ליפול" או "אנחנו מעסיקים הרבה עובדים" ושאר אגדות.
אז כן, רוצים יוזמה חופשית ואי התערבות הממשלה והפרטה עד אימה ולא לשלם מיסים ועוד ועוד ועוד.
בפועל, בימי סגריר זועקים לעזרת כספי הציבור.

ולא אמרנו מילה על זה שצבירת ההון נעשית ברובה לא מכספם הפרטי אלא מכספנו,
ולא אמרנו מילה על המינוף עד טירוף,
ולא אמרנו מילה על קשרי הון - שלטון,
ולא אמרנו מילה על הרגולטורים הצבועים שדואגים לעתיד ("לעשות לביתם"),
ולא אמרנו מילה על ההטבות המוגזמות,
ולא אמרנו מילה על הרבה דברים אחרים...חזיריים.

שמע סיפור טרי מהיום - חזרתי מריצה בפארק ובצומת דרך חיפה-ארלוזורוב (ליד תחנת רכבת מרכז בת"א) היה פקק שהסתבר כפשיטת ניידות משטרה על רכב באמצע הצומת.
על הרכב העצור היו מספר אופניים, ככל הנראה גנובים. אני מניח שהעצורים הגנבים לא היו צדיקי הדור.
לצערי, לא נשלחו ניידות לבתי טייקונים גנבים לא פחות מגנבי האופניים.....

אז כן
ELADE, הריבית שלילית ויש בעיה היכן להשקיע. כפי שכבר אתה יודע, אני מעדיף להפסיד ריאלית (על הגדר) מאשר להפסיד הכל.
ובעניין הנדל"ן, תשכח מכל הבטחות המומחים האינטרסנטים למיניהם - תשואה אפסית יחסית, רווח הון בסימן שאלה ונכון הפסיכולוגיה של 4 קירות חזקה.
למרות הפסיכולוגיה, החלטתי לנצל את "בועת הנדל"ן" ולמכור נכס (הגדר עמוסה) במחירי שיא. לפחות לדעתי.

בברכה,
אודי