x

עמוד 3 מתוך 15 ראשוןראשון 1234513 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

Hybrid View

להגיד 27% ב 3 שנים , ולא300% ב4 שנים גידול של המאזן , זה סוג של מניפולציה של המספרים.
    כי מעולם לא שילש בנק מרכזי את המאזנים שלו בפרק זמן ככ קצר.

בנוסף , במשבר 2008 בשיא מחנק האשראי , הפד חילק הלוואות לכל מוסד בנקאי ביקום כמעט
    כולל פועלים ודיסקונט שלנו , בסכום כולל של 15 טרליון דולר.
    זה שוחרר לציבור רק לאחר 4 שנים של עתירות לבג"צ האמריקאי ע"י בלומברג.
    אז להגיד 0.8 טרליון ,. לא מדויק.

לגביי המוניטיזציה של האגח האמריקאי.
    הפד קונה מעל 90% מההנפקות הארוכות של האג"ח האמריקאי שמשרד האוצר מנפיק.
    בדיוק קראתי בזירו הדג' על זה.
    האגח האמריקאי הארוך בשיא של 240 שנה
    הגילט הבריטי נושק לשיא של 300 שנה
    השאלה היא מתי זה יתפוצץ.

לעופר,

אג"ח ממשלתי ארוך טווח הוא מדד היחוס לתשואה על השקעה ארוכת טווח.

אם ניקח את מדינת ישראל כדוגמא: נניח ויש לפנינו קרן פנסיה שמנהלת חסכון ארוך טווח מה התשואה שאותה קרן פנסיה תדרוש להפיק על מנת להכנס להשקעה בפרויקט כמו כביש 6?

מהסתכלות בשוק רואים כי אג"ח ממשלתי 0142 שיפרע בתשלום אחד ב- 2042 (30 שנים בקירוב מהיום) מניב תשואה של 5.07% שנתי שקלי לא צמוד. האג"ח נסחר בפרמיה על הפארי והגופים העסקיים מוכנים לשלם מעל הפארי ולהסתפק בפחות מהנקוב בו בתנאי שוק נוכחיים.

המסקנה מכך כי גוף פנסיוני שיכנס להשקעה בטוחה יחסית כמו כביש 6 או מתקן הטפלת מים עם חוזים חתומים מול המדינה ידרוש תשואה טובה יותר מאשר 5% שניתן לקבל רק מהחזקה באג"ח ממשלתי ל- 30 שנה.

כעת תאר לך שבגלל סיבות כאלו ואחרות אג"ח ממשלתי ארוך טווח נותן 10% - האם המשקיע הסביר יכנס להשקעה פיזית בפחות מ- 10% לשנה?

בארה"ב תשואת אג"ח ל- 30 שנה מהווה את מדד היחוס למחיר המשכנתאות.

ברור שברננקי עוקב מקרוב אחר תשואות של אג"ח ממלתי ל- 10Y ו- 30Y על מנת לאושש את הכלכלה.

במצב בו נוצר עוות בו אג"ח ממשלתי קצר (שבעקבות הקניות המרובות של הבנק המרכזי בארה"ב) נסחר בפרמיה אבל אג"ח 30Y נסחר בתשואה גבוהה יחסית יש לו את כל הכלים למכור 2Y ולקנות 30Y תוך עליית מחירו ובהתאמה ירידת התשואה.
    תשואה נמוכה ב- 30Y מאפשרת לבנקי המשכנתאות להוריד את הריבית המבוקשת על משכנתאות לטווח ארוך ולהקטין את כמות הבתים במאזני הבנקים (בעקבות עקולים) וכן ליצור בקוש אמיתי לבניה חדשה בארה"ב.

כלי הריבית שהוא קצר טווח, וכלי היכולת לקנות בשוק אג"ח במח"מ משתנה וכן שטרי הון בנקאים (כל הספקטרום של הטווחים) הוא 2 כלים עקריים בארגז הכלים של בנק מרכזי מודרני במדינות עצמאיות דוגמאת ארה"ב או אנגליה או יפן.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    .
    תודה על ההסבר. הבנתי ממה שכתבת וממה שכתב TBY על אפשרות התמרון בריבית ובאג"חים.

בהמשך לסיפא של פרק 4 בשכתוב הכלכלה וההיסטוריה,
    הריני מצהיר כי אני גאה, ואפילו מאד, להיות אחד שאינו יודע מה הוא סח !!!
    אכן, ההדפסה האינסופית ושאר תחלואי הקפיטליזם החזירי יביאו אותנו לאבדון (והשווקים חשובים פחות בהקשר זה).
    מאוד אשמח אם תפרט את דעותיך בגיבוי עובדות ומספרים.

אם אתה חושב שאני משכתב דבר מה - אשמח אם תאיר את עיניי. אולי אלמד דבר מה.

דבר אחד אני יודע - אינסוף זה מספר גדול. ברבעון 4 של 2008 הזרים הפד 1.3 טרליון דולר. מאז הזרים עוד עוד 0.6 טרליון.

בניגוד למשתמע מדבריך, ב - 2012 הפד ספג , לא הזרים 100 מיליארד דולר.

אז אנא ממך - נמק והסבר, כי איננו מבינים.

שלום TBY וחברים,

בהמשך לסיפא של פרק 4 בשכתוב הכלכלה וההיסטוריה,
    אכן, ההדפסה האינסופית ושאר תחלואי הקפיטליזם החזירי יביאו אותנו לאבדון (והשווקים חשובים פחות בהקשר זה).

בברכה,
    אודי

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    שלום TBY וחברים,
    אודי
    חבל שלכל תופעה כלכלית שאתה לא מסכים איתה אתה קורה קפיטליזם חזירי.

זה יוצר דיון ברמה של דפני ליף. ולא זה לא מחמאה.

חזירות זה בטוח אבל למה קפיטליזם. המונופול של הממשלה על הדפסת הכסף, ההתערבות הקינסיינית המתמדת בכלכלות, תשלומי הרווחה העצומים, "הצלת" עסקים כושלים כדי שהמשבר יבא לידי ביטוי במשמרת של מישהו אחר, איך כך זה קפיטליזם או שוק חופשי.

בכל הדיון הזה שהחל בתחזית, ישנה במובלע ההנחה שלדעתי היא מופרכת לחלוטין שיש אנשים (בבנקים מרכזים, שרי אוצר או משהו כזה) שיש להם אפילו יכלת ורצון תאוריתים "לנווט" את הכלכלה לחוף מבטחים. כאילו היתה ספניה שלהם הוראות ההפעלה: יותר מידי רוח צפנית סובב מפרשים ימינה, יותר מידי דרומית סובב שמאלה...

לכלכה יש מחזורים טבעיים, עליה וירידה וחוזר חלילה (אדגים בהמשך מדוע זה הכרחי לדעתי), הממשלות בהשראת קיינס גילו את הכח הרב הטמון בתפקיד של "מווסת" הכלכלה יעני כדי שהמשברים יהיו פחות עמוקים וארוכים. למעשה בד"כ הם עושים את ההפך. האינטרס של הגופים האלו הוא לשמר את הכח העצום שלהם ולעזאל אם הוא עוזר לכלכלה או לא, העיקר שאפשר לדחות איתם משברים בסיכוי טוב מאוד ללפחות עד הקדנציה של מישהו אחר.
    המשבר הנוכחי שהסאב פריים הוא מולידו הוא תולדה של רצף בועות שהממשלה האמריקית באופן מובהק יצרה על מנת "לתקן" בועות קודמות.
    זה התחיל ב97-8 במשבר באסיה, אז היתה הירידה החדה בריבית, זה תדלק יפה את ההתפתויות הטכנולוגיות שנקראה אחרי זה בועת הדוט קום.
    גרינספן ניסה להעלות את הריבית כשהתחיל להבין את הבועה, אך זה היה מאוחר מידי ופיטורים המוניים היו בפתח.
    אז הוא הוריד עוד את הריבית, מאז (ועד היום) הריבית הראלית בארהב היא שלילית.
    אז מה אפשר לעשות כשהריבית הראלית שלילית, אגחים ממשלתים=הפסד בטוח (למשקיע, לממשלה זה אחלה), אגחים בכלל לא מענין כל כך, משוק המניות כבר קיבלנו בראש. נו איך קוראים לאפיק הזה שאף פעם לא יורד ונותן הגנה מאינפלציה + תשואה שוטפת + פוטנציאל לרווח הון? אה כן נדלן
    והנה כולם מתדלקים את בועת הנדלן שמייצרת אינסוף משרות פיקטיביות וגידול בתמג פיקטיבי והוצאות בכלל לא פיקטיביות, וחובות אמיתיים לגמרי לסין ולכל העולם.
    הנה זה מתפוצץ ב2008 ומה אפשר לעשות כדי "להמריץ" את הכלכלה. לא לתת לעסקים המחורבנים (הבנקים) לפשוט רגל ולשלם על הטעויות שלהם במחיר כבד אבל שהיה מנקה את הזבל מההנהגה של הכלכלה. בא נמריץ אותם נציל אותם וכו'. הורדת הריבית לא הספיקה, כי היא גם דה פקטו וגם דה יורה אפס או שלילית. אז אפשר ליצור כסף יש מאין : לקנות אגח ממשלתי, להרשות לבנקים לרמות במאזנים שלהם (לרשום נכסים בשווי לא קשור, זה עבד מצויין ביפן שעד היום לא השתחררה מהגאונות הזו), וכו'

את הפרק הבא אנחנו חיים qe3 עד qe1001 ....

אז אודי, שיטה קלוקלת אני מסכים אבל למה סתם לקרא לה קפיטליזם אני לא מבין.

לא ברורה לי הכוונה מאחורי "מכירה חוזרת"? איך אפשר למכור דבר שאין?
    למה אין? לפד יש 370 מליארד דולר באגח ממשלתי קצר טווח - 1-5 שנים

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    למה אין? לפד יש 370 מליארד דולר באגח ממשלתי קצר טווח - 1-5 שנים
    עשינו מעקף וחזרנו לשאלה המקורית שלי: מה יקרה כשיגמרו?

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    רשמנו לפנינו.
    אני חושב שלהתייחס לתוכן ולעובדה ש TBY כתב
    היום המאזן כבר קטן ב - 100 מליארד דולר משיאו בינואר 2012 - 2.9 טריליון
    היה משכיל אותי יותר מהצהרות דרמטיות ועקיצות שליליות.

שלום TBY,

אני מוצא את הנושא שבחרת כמעניין מאוד.
    הפרשנות שלך מאתגרת מוסכמות שהכרתי והייתי רוצה להבינה לעומק.

בלינק הבא יש גרף אינטראקטיבי המתאר את מאזן הפד בשנים האחרונות:
    http://blogs.wsj.com/economics/2012/...b/interactive/

אציין כמה אבחנות לא מקצועיות שלי לגבי המאזן ואשמח לשמוע את דעתך:
    1. באוקטובר 2010 הכריז הפד על התחלת QE2 ורכישת אג"ח ממשלת ארה"ב בסכום של 0.6 טריליון $. אכן, ניתן לראות שהמאזן גדל בכמות המדוברת. עם סיום הרכישה המשיך הפד לקנות אג"ח ארוכות במקביל למכירת אג"ח קצרות, מה שמכונה operation twist. המאזן אמנם לא גדל בתקופה זו אך האג"ח הקצרות יגמרו במאזן הפד בשלב מסויים והוא יאלץ לשוב להיות קונה נטו. הלא כן?
    2. QE3 שהוכרזה לא מזמן מאפשרת לפד לרכוש מדי חודש 40 מיליארד דולר של MBS (אגחים מגובי משכנתאות). איך לדעתך יראה המאזן בסוף התוכנית?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות