x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: BLACK FRIDAY - באירופה ?!?!

BLACK FRIDAY - באירופה ?!?!

שלום חברים,

שבוע לאחר חגיגת הקניות בארה"ב, הגיע יום "שישי השחור" לאירופה.
    השחור הפעם מסמל שוב שפל חדש בנתונים הכלכליים של אירופה שפורסמו ביום אחד, כדלקמן:

אבטלה - שיא חדש של 11.7% !!! הנתון מייצג עליה מתמשכת ועקבית מדי חודש (אם כי בפרסומים זה מובלע כי בכל פעם מתקנים את הנתון הקודם ולכאורה מוצג אין שינוי).
    מככבים השחקנים המצטיינים: פורטוגל - 16.3%, יוון - 25.4% וספרד - 26.2% !!! הנתון של ספרד מייצג אבטלה גדולה יותר מהשפל של שנות ה-30 באמריקה.

מכירות קמעונאיות בגרמניה - קיטון חודשי של 2.8% (לעומת ציפיות לקיטון של 0.2% בלבד). בנוסף, עדכנו את הנתון מחודש קודם והקטינו אותו ב-1%.
    כלומר, לעומת הנתון המקורי של חודש קודם, המכירות הקמעונאיות בגרמניה ירדו החודש ב-3.8%.
    אחרי כל הסיוע והסבסוד של המדינות הצולעות (אחלה מילה מכובסת), פלא שלא נשאר כסף לצריכה וקניות ???

בנקאות באנגליה - הנגיד הבריטי הצהיר שצפוי בור שחור גדול של עשרות מיליארדי ליש"ט ב-4 הבנקים הגדולים, גם עקב השערורייה סביב פרשת הליבור (שידידנו
    LEMBO הרחיב בנושא).

וכל זאת בשבוע "מעולה" שהסתיים בתוכנית הצלה שלישית ליוון, התחיל בתוכנית חילוץ לשכנתנו קפריסין ובתווך הורדת דרוג לצרפת.
    ולא אמרנו מילה על הורדת הדירוג של קרנות החילוץ מהבוקר.

מצטער חברים, כשזה יבוא (במוקדם או במאוחר ואתם יודעים מה) זה יהיה אכזרי מאד.
    אנא הישמרו, אנא התכוננו.

בברכה ושבוע טוב,
    אודי

יפה אתה עושה אודי שאתה מזהיר וחוזר ומזהיר אותנו בנבואות קשות ושחורות מהעתיד לבוא.
    פעם זה מאג"ח הזבל, פעם זה מטייקונים מושחתים והפעם זה מאירופה הקורסת.

אתה יודע מה אודי
    - מרבית האג"ח הנידונים הם אכן אג"ח זבל ואנו יודעים את זה.
    - הטייקונים אכן מושחתים, והלוואי ויילכו לכלא.
    - ואירופה אכן בקריסה ואין חדש מתחת לשמש.
    את כל זה אנחנו יודעים.

אך חבל אודי שבשום מקום ובשום פוסט שלך (ואני באמת משתדל לקרוא את כולם), איני מוצא ולו עצה אחת קטנה, מה כן כדאי שנעשה עם השקעותינו ולאן כדאי שנפנה את כספנו. ע"מ להימנע מלפול לכל אותם הבורות שאתה צופה.
    (ואם פספסתי עצה אחת, אני מתנצל מראש).

אני קורא את שחקן כול שבוע, כשהוא מנסה לחזות מה יעלה ומה יפול, לפעמים הוא צודק (בדר"כ) ולפעמים הוא מפספס, אבל לפחות הוא נותן לנו רעיונות וכיוונים לחשוב עליהם ולנסות.

קראתי בעבר את הפוסטים של פיראט (עד שהברחת אותו) ואני קורא עדיין את TBY שלוקחים את אג"ח הזבל ומנסים ללמד אותנו להוציא מים מהסלע. לפעמים ההימור גדול עלינו ולפעמים אנחנו לוקחים אותו, אבל תמיד אנו עושים זאת בעיניים פתוחות ועל אחריותנו, משתמשים בתורה שהם נתנו לנו ומחליטים לבד.
    ואתה יודע מה, כמו שכתב אורי בלס, ולפעמים אנו גם עושים מזה כסף לא רע בכלל.
    ישנם כמובן גם אחרים וטובים, ניסן, אבי, חיפושית ועוד רבים - שמנסים לתת, לייעץ, ללמד ולהדריך. לצערי איני רואה אותך בשורה של כול אלו.

ייתכן מאד אודי, שעוד שנה (או אולי פחות) מהיום, נשב מול הטלוויזיה ונאמר, אוהו - איך אודי ראה את זה לפני כולם..., הוא הזהיר אותנו כל הזמן.
    אבל אם המפולת אכן תקרה בקרוב (לפי תחזיותיך), הרבה יותר סביר שנזכור אותך בתור מי שלמרות שהיו לו את הכישורים לראות עתיד, מגמות וטרנדים. לא היו לו את היכולת להסביר לנו, ולנסות לעזור לנו בדרך - אלא רק טרח להפחיד אותנו. ואם היא לא תקרה, לא נזכור אותך כלל.

אז אם כוונותיך לטובה, ואני מאמין שכך הן. אם אכן יש לך את הידע שאתה מתגאה בו ואני מאד רוצה להאמין שכך הדבר. אז אנא - שתף אותנו בנוסף על ה"מה לא" גם עם ה"מה כן".

אחרת, אתה משחית את דבריך, לנביאי הזעם אף פעם לא היה קהל רב, גם כאשר צדקו.

בברכה ובתודה מראש על עצותיך
    ושבוע מרווח ומוצלח לכולם (ובינתיים בלי מפולות )

אודי היי

חדשות טובות דווקא מכיוון בריטניה.
    נגיד חדש , מארק קארני.
    הגיע מ....הרבה שנים של נוכלות בגולדמן זאקס
    מצורפת מפה של פריסת גולדמן וההשתלטות שלה על הכלכלה האירופית

http://www.zerohedge.com/news/2012-1...r-bank-england

1525 - אתה רוצה טיפים הבנתי , אז קבל
    לך תממש את הפנסיות של ההורים שלך , או שלך לא משנה
    המעופ קרוב לשיא , בסביבת ריבית אפסית , שלא נראה שהולכת להשתנות אין תשואה בגדול , השיפטינג של ההון במיטבו , מהציבור לטייקונים ולבנקים.
    רק דמיין מה יקרה לנדלן בישראל ולכלל נוטלי ההלוואות אם הריבית תתקרב לממוצע ההיסטורי שלה בישראל(מעל 5 %).

לכן , צריך להיות כרגע לדעתי ממוקדים בלהגן על ההון , למי שהתמזל מזלו ויש לו קצת.. ולא שולל גם לשחק קצת בבורסה , אבל שוב , בסביבת ריבית נמוכה אי פעם ,
    כמעט בלתי אפשרי לייצר תשואה.
    שבוע טוב

לימבו, שוב נבואות שחורות. א) ומה יעזור למשוך את הפנסיה? גם אם הכסף מתחת לבלטות, ערכו יישחק עד עפר השכן שלו.
    ב) ממתי שוק ההון קשור לכלכלה הריאלי?
    ג) כל מה שציינתם הם דברים ידועים כעת ארבע שנים.
    נפילות אינן באות בעיקבות דברים ידועים. כשהכל זוהר ופתאום מגיע אכזבה, אז קורסות השווקים, כמו שהיה כשהתגלה בעיית הסאבפריים.
    כשהכל שחור, ובכל זאת יש לאנשים כסף בפנים, צריכים סיבה חדשה לברוח. וכל הפתעה קטנה לטובה ידחוף למעלה.

לימבו ידידי,

קראתי בעיון את המלצתך, קראתי אותה בשנית ובשלישית כדי להיות בטוח שהבנתי נכון ולא פרשתי אותה בטעות:
    ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    1525 - אתה רוצה טיפים הבנתי , אז קבל
    לך תממש את הפנסיות של ההורים שלך , או שלך לא משנה
    ולאחר שקמתי מהרצפה, קבעתי מייד פגישה עם מנהלי הפנסיה לבצע את העצה.

היות וחזקה עלי, שלא העזת לייעץ כך מבלי שתהיה 100% משוכנע שזאת העצה הכלכלית הנכונה (גם אם לוקחים בחשבון את קנסות שבירת הפנסיה ותשלומי מס ההכנסה הקשורים בכך...) ולא רק זאת, אין לי ספק שגם אתה נהגת על פי עצה זאת (אבל אולי אין לך פנסיה, כי העתיד ממילא שחור...).

עכשיו, אחרי שאני יושב על הר מזומנים. אני ממתין למוצא פיך כדי לקבל את העצה הגורלית: מה לעשות עם הכסף, איך להגן על הוני? שכחת להשלים את התשובה. אז אנא ממך, אני ממתין בדריכות.

בעצם, לא שכחת.., הרי כתבת:
    למי שהתמזל מזלו ויש לו קצת.. לא שולל גם לשחק קצת בבורסה ,
    הייתכן? כעת אתה מפנה אותי לבורסה? הרי כעת יש לי הרבה ולא קצת (הרבה שנים של פנסיה נשברו קודם), ומה עם כל הסיכונים והמפולת שבדרך? ומה יהיה על הפנסיה היקרה שלי?

וגם ראיתי:
    אבל שוב , בסביבת ריבית נמוכה אי פעם , כמעט בלתי אפשרי לייצר תשואה.
    שבוע טוב
    ואז חשבתי לעצמי, ואולי אני הוזה וטועה לחלוטין- וכאן אני מבקש מהאחרים בפורום לחזק או לשלול הערכה זאת- דווקא בתקופות של ריבית נמוכה הבורסות עולות ומאד קל לייצר תשואה וזה נובע מכך שאין לצבור אפיקים חלופיים וגם קל למי שזקוק לכך לגייס כסף שנהיה זמין יותר. כמובן שמיתון יכול להפוך את המגמה, אבל עד אז..., אבל מה כבר אני מבין?

לסיום, אם הבנתי נכון:
    - אנחנו לקראת מפולת.
    - במפולת אני עלול להפסיד את כל כספי כי המוסדיים משחקים בבורסה.
    - לפיכך עלי לשבור את הפנסיה.
    - ואת הר הכסף שברשותי, ניתן להשקיע בבורסה...

פשוט מדהים.

1525 אוגר
    אני מניח שלא אהבת את הטיפ שחיפשת
    לגיטימי
    אני יכול לכתוב מה שאני מאמין בו. וכן , אני עקבי בעניין.

בניתוח המניפולטיבי שעשית לדבריי הוצאת הכל מהקשר.
    אני לא אתלוש משפטים מהמניפסט האומלל שלך , מה בסך הכל ביקשת?
    אג"ח זבל או מנייה קטנה לעשות סיבוב של 500% ולהיות טייקון קטן.

לצערי לא אני ולא אף אחד פה כרגע נוכל לממש את החלום.

לגופו של עניין.
    אם אתה לא יודע איך מגינים על הון(הצמדה למדד , נדלן , זהב ועוד מליון דרכים , תלוי במציאות הכלכלית)
    מוצא פי באמת עלול לעזור לך.
    תקופת ריבית נמוכה - אתה מבין למה נכון?
    כי אם הריבית תעלה מי יחזיר את ההלוואות? ראית לאחרונה את חובות המדינות , לוקחי המשכנתאות , או סתם עסקים קטנים?
    הריבית נועדה להגן על הבנקים שעם ה8 אחוז הלימות במקרה הטוב(לא מזומן)
    יכנסו למחיקות עפי בנק ישראל אם החצי אחוז הראשון של לוקחי המשכנתאות לא עמדו בהחזר.

וכמובן על החובות הריבוניים של מדינות כמו ארהב ובריטניה שגם כך חיות מהדפסה להדפסה.
    עכשיו תאורטית אין אפיקי השקעה והבורסה עולה.... בדרכ היסטורית זה נכון , אבל יודע מה?
    זה נכון רק אם יודעים מתי למכור.
    ואתה לא יודע. גם אני לא.

יאללה מיציתי

לימבו שלום,
    אכן צדקת - הניתוח שלי היה מניפולטיבי ואכן הוצאתי דברים מהקשרם.
    פשוט לא יכולתי להתייחס לדברים כלשונם, הרי לא ייתכן שהמלצת את מה שהמלצת (שבירת הפנסיה וכדו') באמונה וברצינות...
    אבל, בשום מקרה לא התכוונתי לעלוב בך (או באודי לפניך), אם כך השתמע - הריני מתנצל מראש.

כל רצוני היה לנסות ולשמוע את התיזה שלכם קצת יותר לעומק - טווחי זמן, כיוונים, אלטרנטיבות, סיכויים ואפשרויות אחרות. אי אפשר רק לחזור על המנטרה - יהיה רע, ולומר "אני עקבי בעניין". זה לא מספיק ולא משכנע.

ולגבי הערכתך אלי - כאן טעית.
    איני רוצה להיות "טייקון קטן", אני כבר כזה (לפחות בסקלה הפרטית שלי).
    כל שקיוותי זה לשמוע דעה מנומקת אחרת שאולי תמנע ממני להיות "עני קטן".

אבל ניחא, שמעתי רק אמרות כלכליות שטחיות שלא לקוח את הדיון קדימה.

צודק - מיצינו.
    נלך הלאה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות