x




מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 32

נושא: סקיילקס למיניו - סטטוס ע"פ pirate

Hybrid View

  1. #1
    שלום TBY,

    ריקון הקופה -שים לב, החברה תקח אשראי בסך 200 מ' ב-2013 ו-150 מ' ב-2014 לשם פרעון אג"ח. לצורך כך תשעבד מניות פעילות סמסונג (150) ופרטנר (200).
    כל זאת בנוסף, לשיטתך, קניית אג"ח ב-200 מ' לשם שחרור מניות לסבן.
    אני הייתי מציע לחברה לקנות מניות ב-75 מ' בלבד ואת יתרת ה-125 מ' להקדיש לפרעון אג"ח ללא נטילת אשראי חדש (ששעבוד בצידו).

    דיבדנד - הייתי מציע שתעיין שוב בדוח החברה ובפירוטי התזרים. בקיצור, דיבדנד העיסקה הוא בגין רווחי 2012 בלבד.

    קניה חוזרת - אכן הדוג המצורפת לא היתה טובה, הכוונה היתה לחברות שיתרת הנכסים עולה במעט על ההתחייבויות (ואז במכירת חיסול גם זה נעלם נוסף על הפעילות השוטפת המפסידה וצורכת מזומנים) או בדוג קונקרטית יותר שעלתה הרבה בפורום וזכתה להדים רבים - חברת ארזים. ארזים מכרה לא מכבר את הנכס האחרון הפנוי שלה, יתרת הנכסים משועבדים ושווי הנכס נמוך מהחוב. כוונתי היתה שבמקרים דומים לארזים (כמו לדוג' פרופיט שסקרת לאחרונה ואחרים) הקניה החוזרת גורמת לריקון הקופה ולפגיעה במחזיקים.

    בברכה,
    אודי

  2. #2
    אודי,

    ריקון הקופה -שים לב, החברה תקח אשראי בסך 200 מ' ב-2013 ו-150 מ' ב-2014 לשם פרעון אג"ח. לצורך כך תשעבד מניות פעילות סמסונג (150) ופרטנר (200).
    כל זאת בנוסף, לשיטתך, קניית אג"ח ב-200 מ' לשם שחרור מניות לסבן.
    אני הייתי מציע לחברה לקנות מניות ב-75 מ' בלבד ואת יתרת ה-125 מ' להקדיש לפרעון אג"ח ללא נטילת אשראי חדש (ששעבוד בצידו).

    הצעה מצויינת. הבנתי פתאום שאתה בעד הגדלת המינוף - במקום לקנות חוב ולשחרר מניות חסומות ולמוכרן, אתה מציע נישאר עם החוב נוסף של 75 מליון ולרכוש בזה עוד מניות. רק תסביר לי שוב - אם כשפודים אגח קצר ל 2013-2014 ב - 200 מש"ח וחוץ מזה צריך עוד 350 מש"ח לפרעון יתר האגח - סה"כ 550 מש"ח של חיסול חוב, כמה הלוואה יהיה צריך לקחת אם קונים אגח קצר רק ב - 125 מש"ח ומניות ב - 75 מליון? ועדייו צריך לפדות 550 מליון של חוב?

    דוידנד - בוא נעצור כאן. יותר מלצטט את מה שהחברה כותבת בדוח אני לא יכול. אולי אני לא מבין דבר מה.אולי אתה טועה. זה לא ממש חשוב.

    קניה חוזרת - מצטער, שוב אתה לא מתמקד בנקודה הנכונה:
    ארזים מכרה לא מכבר את הנכס האחרון הפנוי שלה
    - עד כאן בסדר, גם מפרק היה מוכר הנכס - נניח הנכס נמכר במחיר פרוק
    יתרת הנכסים משועבדים ושווי הנכס נמוך מהחוב
    - זה ציון מצב לפני המכירה?
    הקניה החוזרת גורמת לריקון הקופה ולפגיעה במחזיקים
    - הכל תלוי במחיר בו נרכש האגח אם נרכש בפחות מחלקו ברכוש אזי האגחים שנותרו הרוויחו.

  3. #3
    באיזה טוענה הם יכולים לטעון שהם צריכים לאשר את העסקה?
    הם לא צרכים טוענה - היה תשקיף לגיוס החוב ויש שטר נאמנות - זכויותיהם מעוגנות שם

    אין גם מחלוקת על זכויותיהם - בחוזה מכירת פרטנר מצויין כי אחד התנאים המתלים להסכם זה אישור בעלי האגח

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות