שלום ידידי TBY,
אענה ואסביר לפי סדר:
רכישת מניות -אתה שואל איך תחזיר חוב אחרי קניית המניות (אמרנו בסך כ-75 מ'). סליחה, אבל מה עדיף ? לקנות אג"ח ב-200 מיליון כדי לשחרר כ-3 מיליון מניות ?
החברה מקבלת בינואר מזומן בסך 250 מ', ומתחילה לקנות מניות או אג"ח לשם ביצוע שלב 2. האם למחזיקי האג"ח לא עדיף שתקנה ("תרוקן את הקופה") מניות רק ב-75 מ' על פני קניית ("ריקון הקופה") אג"ח ב-200 מ' ??
דיבדנד - ידידי, הדיבדנד הינו בגין רווחי 2012 בלבד !!! החברה צופה את קבלתו ברבעון השני של השנה (דוח שנתי יפורסם עד סוף רבעון ראשון). הדיבדנד הינו בגין כ-45 מיליון מניות העוברות בשלב 1.
מניות בשלב 2 - אכן יועבר חלק יחסי מ-3 מיליון מניות כנגד החלק היחסי בדיבדנד. לפי החישוב שעשיתי בתגובות הקודמות, כנראה הדיבדנד יעמוד על כ-95 מ' וכנגד זה יעברו כ-2.4 מיליון מניות בלבד.
תספורת - אני לא מתעלם מהנכסים, ואולי לא הבהרתי את זה מספיק טוב גם לאחר תגובת ELADE.
בואו נעזוב את הדוגמאות הספציפיות, לא התכוונתי להתעמק בזיסר או בשאר הכוכבים.
לצורך הדוג' נניח שערך הנכסים (מעבר להתחייבויות) הינו 50 אג'. נקח רק את המספרים מדוג' זיסר ונמשיך -
לפני הקניות החוזרות כל 1 ע.נ. אג"ח מקבל 60.5 אג' (50 אג' נכסים+10.5 מזומן) ולאחר ריקון הקופה יקבל כל 1 ע.נ. (הנותרים) 55.7 אג' (50 אג' נכסים+5.7 מזומן).
בברכה,
אודי