x

עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 32

נושא: סקיילקס למיניו - סטטוס ע"פ pirate

Hybrid View

סתם ביזבוז זמן.

העסקה ממילא דורשת אישור בעלי האגח.

אם חושבים שהעסקה מקפחת אותם - הם לא יאשרו - לא צריך בית משפט

אם יאשרו - בית המשפט לא יוכל להתערב

מדוע העסקה דורשת אישור בעלי אגח?

החברה כרגע עומדת בכל ההתחייבויות כלפיהם בלי ייצוגית באיזה טוענה הם יכולים לטעון שהם צריכים לאשר את העסקה?
    רק אם התביעה תתקבל לדעתי יהיה לבעלי האג"ח מה להגיד.

שלום TBY,

ריקון הקופה -שים לב, החברה תקח אשראי בסך 200 מ' ב-2013 ו-150 מ' ב-2014 לשם פרעון אג"ח. לצורך כך תשעבד מניות פעילות סמסונג (150) ופרטנר (200).
    כל זאת בנוסף, לשיטתך, קניית אג"ח ב-200 מ' לשם שחרור מניות לסבן.
    אני הייתי מציע לחברה לקנות מניות ב-75 מ' בלבד ואת יתרת ה-125 מ' להקדיש לפרעון אג"ח ללא נטילת אשראי חדש (ששעבוד בצידו).

דיבדנד - הייתי מציע שתעיין שוב בדוח החברה ובפירוטי התזרים. בקיצור, דיבדנד העיסקה הוא בגין רווחי 2012 בלבד.

קניה חוזרת - אכן הדוג המצורפת לא היתה טובה, הכוונה היתה לחברות שיתרת הנכסים עולה במעט על ההתחייבויות (ואז במכירת חיסול גם זה נעלם נוסף על הפעילות השוטפת המפסידה וצורכת מזומנים) או בדוג קונקרטית יותר שעלתה הרבה בפורום וזכתה להדים רבים - חברת ארזים. ארזים מכרה לא מכבר את הנכס האחרון הפנוי שלה, יתרת הנכסים משועבדים ושווי הנכס נמוך מהחוב. כוונתי היתה שבמקרים דומים לארזים (כמו לדוג' פרופיט שסקרת לאחרונה ואחרים) הקניה החוזרת גורמת לריקון הקופה ולפגיעה במחזיקים.

בברכה,
    אודי

אודי,

ריקון הקופה -שים לב, החברה תקח אשראי בסך 200 מ' ב-2013 ו-150 מ' ב-2014 לשם פרעון אג"ח. לצורך כך תשעבד מניות פעילות סמסונג (150) ופרטנר (200).
    כל זאת בנוסף, לשיטתך, קניית אג"ח ב-200 מ' לשם שחרור מניות לסבן.
    אני הייתי מציע לחברה לקנות מניות ב-75 מ' בלבד ואת יתרת ה-125 מ' להקדיש לפרעון אג"ח ללא נטילת אשראי חדש (ששעבוד בצידו).

הצעה מצויינת. הבנתי פתאום שאתה בעד הגדלת המינוף - במקום לקנות חוב ולשחרר מניות חסומות ולמוכרן, אתה מציע נישאר עם החוב נוסף של 75 מליון ולרכוש בזה עוד מניות. רק תסביר לי שוב - אם כשפודים אגח קצר ל 2013-2014 ב - 200 מש"ח וחוץ מזה צריך עוד 350 מש"ח לפרעון יתר האגח - סה"כ 550 מש"ח של חיסול חוב, כמה הלוואה יהיה צריך לקחת אם קונים אגח קצר רק ב - 125 מש"ח ומניות ב - 75 מליון? ועדייו צריך לפדות 550 מליון של חוב?

דוידנד - בוא נעצור כאן. יותר מלצטט את מה שהחברה כותבת בדוח אני לא יכול. אולי אני לא מבין דבר מה.אולי אתה טועה. זה לא ממש חשוב.

קניה חוזרת - מצטער, שוב אתה לא מתמקד בנקודה הנכונה:
    ארזים מכרה לא מכבר את הנכס האחרון הפנוי שלה
    - עד כאן בסדר, גם מפרק היה מוכר הנכס - נניח הנכס נמכר במחיר פרוק
    יתרת הנכסים משועבדים ושווי הנכס נמוך מהחוב
    - זה ציון מצב לפני המכירה?
    הקניה החוזרת גורמת לריקון הקופה ולפגיעה במחזיקים
    - הכל תלוי במחיר בו נרכש האגח אם נרכש בפחות מחלקו ברכוש אזי האגחים שנותרו הרוויחו.

באיזה טוענה הם יכולים לטעון שהם צריכים לאשר את העסקה?
    הם לא צרכים טוענה - היה תשקיף לגיוס החוב ויש שטר נאמנות - זכויותיהם מעוגנות שם

אין גם מחלוקת על זכויותיהם - בחוזה מכירת פרטנר מצויין כי אחד התנאים המתלים להסכם זה אישור בעלי האגח

שלום TBY,

באמת הגיע הזמן לעצור ולסיים.

לפיכך, כוונתי היתה שבמקום לקיחת אשראי בכ-350 מ' ומתן שעבודים תמורתו, ינוצל ה-125 מ' להקטנת הצורך בלקיחת האשראי ל-225 מ' בלבד. השאר מגיע ממקורות אחרים כגון דיבדנד מפעילות סמסונג,
    קיטון הון חוזר ועוד.

דיבדנד - להלן ציטוט מהדוח:
    סעיף 1.1
    "וזאת בגין דיבידנדים שתחלק פרטנר בגובה הרווחים הראויים לחלוקה של פרטנר נכון ליום 31 בדצמבר 2012 ("סכום נתח הדיבידנד"). סכום זה יופחת באופן יחסי (ביחס ישר) ככל שסך הרווחים לחלוקה של פרטנר נכון ליום 31 בדצמבר 2012 יפחת מ-400 מיליון ₪."

קניה חוזרת - אמרתי ששוווי יתרת הנכסים המשועבדים נמוך מגובה החוב בגינו. מכאן, שווי הנכס למחזיקים - 0. מכאן, קניה חוזרת - פגיעה במחזיקי האג"ח.

לילה טוב,
    אודי

הדיון לגבי קניית החוב מאיר עניים תודה עליו

לטעמי זה עוד ניתוח שמציג את האגחים הקצרים של סקיילקס כסופר סולידיים. ביטחונות, מחמ, כסף בקופה ודוח תזרים סביר.

שלום,
    ייצוגית נגד סקיילקס ב-530 מ' ש' בגין בגין עסקת פרטנר- סבן

המבקש טוען כי חלוקת התמורה של מכירת מניות פרטנר בין הנושים של סקיילקס מקפחת את מחזיקי האג"ח הציבוריות ויוצרת העדפה לחברת אדוונט

בקשה לתביעה ייצוגית בגין עסקת מכירת פרטנר לקבוצת חיים סבן: למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב הוגשה היום (ב') בקשה לאישור תביעה ייצוגית בסך כ-530 מיליון שקל נגד חברות סקיילס שבבעלות אילן בן-דב ונגד קבוצת חיים סבן

.
    המבקש טוען כי חלוקת התמורה של עסקת מכירת מניות פרטנר בין הנושים של סקיילקס מקפחת את כלל מחזיקי האג"ח הציבוריות, תוך שהיא יוצרת העדפה ומקנה הטבה "עצומת ממדים" לחברת אדוונט, שהיא נושה אחרת של סקיילקס.באמצעות עורכי הדין יצחק אבירם ושחר בן-מאיר טוען המבקש, יובל זומר, כי מתוך התמורה הכוללת של 1.5 מיליארד שקל שתקבל סקיילקס מסבן תקבל אדוונט, שהיא נושה מועדף של סקיילקס, 1.15 מיליארד שקל, ואילו בידי סקיילקס עצמה יוותרו 350 מיליון שקל בלבד

.
    לכן, לטענת המבקש, "מבחינת המעטפת העסקה מעולה, אך מבחינת החלוקה הפנימית העסקה מזעזעת ופוגעת אנושות בחברה ובמיוחד בנושי/ם שלה שאינם אדוונט

זומר מוסיף וטוען כי העסקה פוגעת אנושות בחברה, שכן את מניות פרטנר שייוותרו בידי החברה ניתן היה למכור במחיר השוק תמורת 620 מיליון שקל, או למכור אותן לקבוצת סבן תמורת 807 מיליון שקל. "מדובר בפער של 345 מיליון שקל עד 352 מיליון שקל", טוען המבקש

אשמח להערות והארות

תודה
    המשך יום נעים

R

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות