לכל האופטימיים בקשר לאחזקות יש לי שאלה, ואני לא בא להקניט חלילה. אני בסך הכל מנסה להבין מאיפה נשאבת האופטימיות.
לחברה יש 200 מיליון ש"ח בקופה. עליה לפרוע ב-12 החודשים הקרובים 12 מיליון לאגח א' 36 מיליון לאגח ב' 150 מיליון לאגח ג' 65 מיליון לאגח ד' ועוד 70 מיליון לאגח ה'. סה"ך 335 מיליון ש"ח. בנוסף יש חובות לבנקים והוצאות שוטפות כמו משרדים בעריאלי (!). בהנחה שחסרים לחברה 150 מיליון ש"ח איך היא תחזיר אותם? גם אם אלשטיין יכניס עוד 300 מיליון ש"ח הבנקים יקחו את החלק שלהם. אפילו בתרחיש אופטימי על גבול ההזוי שהחברה תשרוד את השנה הזו, מה יעשו שנה הבאה?
לכור יש מספיק מזומן כדי לפרוע את חובות האגח שלה כאן ועכשיו. בנוסף, היא מחזיקה במניות קרדיט סוויס ו-40% ממכתשים אגן. בזכות ה"גאון הפיננסי" ההפסדים שנרשמו על קרדיט סוייס לא מאפשרים העלאת הון במעלה הפירמידה.
דסק"ש תצטרך לגייס השנה כ-600 מיליון ש"ח. למזלה של דסק"ש התשואות שלו החלו לרדת לאחר שנגעו ב-25% (אם אינני טועה) וביחד עם נכסים ניתנים לשיעבוד, סביר להניח שתוכל לגייס את ההון הדרוש. לחברה יתרת רווחים לחלוקה כל כך שלילית שלא סביר שיראה דיבידנד בשנתיים הקרובות ועל הפחתת הון אין בכלל על מה לדבר.
לפיתוח יש יתרות נזילות לשנתיים הקרובות. בנוסף, היא מחזיקה בשני נכסים איכותיים וקצת מ"כור". על פניו בהנחה שבמהלך השנתיים הקרובות השוק ימשיך להתאושש לאטו והיא תקבל קצת דיבידנדים מכלל ביטוח או אפילו תמכור אותה, יש סיכוי סביר שהיא תשרוד את המשבר, אבל גם לה יתרת רווחים לחלוקה כל כך שלילית שאין סיכוי שיגיע כסף לאחזקות מה גם שצריכים כל שקל עבור פיתוח עצמה.

איך אחזקות אמורה לשרוד עד 2014. מה יכול להרשם בדו"ח החזוי לשנתיים הקרובות שיוריד את הערת העסק החי? אני לא מצליח לראות