אנחנו מסכימים ביותר מ50% לדעתי אפילו 70% אבל זה אומר שנשאר לשוחח על החלקים שלא מסכימים עליהם. קודם כל מתנהל דיון תרבותי וזה נחמד. ואני מצידי מנסה ללמוד ומכון לשנות את דעותי.
הגברת המכובדת כמעט לא ראויה לתגובה. מה שכתבת נכון ועצוב ומכעיס. נקווה שישתנה אישהו ומתישהו ולטובה. כל מה שאתה טוען לגבי הפירמדות למינהן ועל שמותיהן האגזוטיים מי פחות ומי יותר אני מסכים. כבר צינתי איך לדעתי צריך לטפל מכמה כיוונים שונים בבעיה זו. וכן גם כיכר העיר זו אופציה(למשטרת ישראל: כל זה בצחוק כמובן)
צודק בגלל זה אני לא רואה את עצמי כקיצוני שנגד כל סוג של ממשל, ושל בעלות ממשלתית על יצור ופיתוח. מצד שני זה די "יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל" למשל to name a few (אני רואה שמקובל בפורום לשלב אנגלית): משרד התחבורה,מקורות,חברת החשמל,הנמלים,מערכת החינך (בהרבה רבדים שלה). אז זה לא אומר שצריך להפריט את כל אלו. אבל זה לדעתי כן אומר שצריך לחשוב על פתרון שלוקח בחשבון את הבעיתיות של ניהול ממשלתי. לוקח בחשבון אתהטבע האנושי (כן זה כולל תאוות בצע) ולוקח בחשבון את טובת כלל הציבור וטיפה פחות קבלן קולות כזה או אחר...
עוד דבר: עובדי רפאל אומנם משתכרים פחות מעמיתהם בהייטק אבל בנוסף לסיפוק, מהפן הכלכלי נטו הם מרווחים ביטחון תעסוקתי שזה שווה כסף (רק חבל שגם שם הוועד מונע כניסה של עובדים חדשים ומחייב את ההנהלה להשתמש בעיקר בעובדי קבלן).
בנוגע לBP, קנס הוא לגיטימי אבל אם יוכח (וזה הוכח) שאסון נגרם כתוצאה מרשלנות. אז הקנס צריך להיות בסדר גודל של פי 10 מעליות התיקון והנזקים שנגרמו ולא משהו כמו מיליארד דולר (שלזה לא מעט אבל לא קרוב לאומדן הנזקים)
פינת המטאפורה 3#: הבעיה היא פחות מה ספקולנטים כאן (אני אולי בינהם וזה לא מילה גסה לדעתי. ספקוציה=מחשבה לעתיד שאינו וודאי...) עושים או לא עושים. המחיר של האגחים בנוחילנד לא עד כדי כך חשוב לדעתי, וגם לא כל כך מושפע מהחברים כאן. חשוב מה יקרה בהנפקה הבאה. האם תשואה של ממשלתי +1 במחמ 7 שנים ללא בטחונות וללא התניות עדין יקבל דרוג AA או AAA ? האם קרנות הפנסיה שלנו יקפצו על העגלה הזו שדהרה כמה פעמים לתהום? רוב הבעיה שלי אינה עם נוחי שרוצה להלוות כסף בזול כדי להמר על credit אלא אם מי שמוכן לתת לו את הכסף בריבית נמוכה ובלי בטחונות.

(למשטרת ישראל: כל זה בצחוק כמובן)