המשך EBITDA
אודי:
כן, מימן מקורו בכיכר. אבל הוא לא קשור יותר לחברה. למרות שזה מעמיק הסטיגמה של "פורום אגח בפשיטת רגל או בסיכון גובה מאוד, לאנשים שרוצים לעסוק בזה כל היום ומוכנים שימחקו להם כל אגח בתיק, אך מקווים שבתוחלת יהיה בסדר אני בוחר לדון בזה מטעמי סקרנות.
tby:
הכל טוב ויפה בקשר להגדרה. אבל אחרי מסך הערפל, נשאר לשלם מס וגם המכונות הציוד והמבניםבאמת סופגים פחת ותוך איקס זמן יהיו לא שמישים, ותכלס מה אני מנסה להגיד זה: עם EBITDA לא הולכים למכולת. עם רווח נקי הולכים למכולת וגם לסופר.
בשנים האחרונות הרווח הנקי הוא הפסד והפסד גדול.
איך שאני רואה את זה (תקנו אותי אם אני טועה) שEBITDA זה סוג של פוטניציאל והוא או מתממש או שלא... אז tby האם אתה רואה אותו מתממש בגדות? כמה רווח נקי אפשר להגיע בכלל מהEBITDA הנל? מה המכפיל שEBITDA של חברות אחרות? כאן יוצא 6.
כללי:
הבעיה לדעתי אינה אגח זבל כזה או אחר.
הבעיה היא שאף אחד לא מדבר על אגחים אחרים. כתבתי עלב.יאיר ירדו עלי. כתבתי על חנן מור ג' קיבלתי תגובה אחת (חיובית אומנם). זו תגובה מספר 27 באגח שלטעמי לא אמור לעניין מבחינת השקעה 90% מבאי פורום זה (99% מהמשקעים בכלל). כנל לגבי אלביט הדמיה, נוחילנד, והבןדוב למינהו...
האם נשאר כאן מישהו בפורום שרוצה אגחים שלא עומדים במשואת סיכון סיכוי מטרפת. שהם לא צלש או טרש. שאפשר להפסיד בהם 10-20 אחוז אם דברים ישתבשו ואחרת בסיכוי גבוה להרוויח 7-9%