x

עמוד 2 מתוך 10 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 99

נושא: אמפל - דרך חדשה?

Hybrid View

המשך EBITDA

אודי:
    כן, מימן מקורו בכיכר. אבל הוא לא קשור יותר לחברה. למרות שזה מעמיק הסטיגמה של "פורום אגח בפשיטת רגל או בסיכון גובה מאוד, לאנשים שרוצים לעסוק בזה כל היום ומוכנים שימחקו להם כל אגח בתיק, אך מקווים שבתוחלת יהיה בסדר אני בוחר לדון בזה מטעמי סקרנות.

tby:
    הכל טוב ויפה בקשר להגדרה. אבל אחרי מסך הערפל, נשאר לשלם מס וגם המכונות הציוד והמבנים באמת סופגים פחת ותוך איקס זמן יהיו לא שמישים, ותכלס מה אני מנסה להגיד זה: עם EBITDA לא הולכים למכולת. עם רווח נקי הולכים למכולת וגם לסופר.

בשנים האחרונות הרווח הנקי הוא הפסד והפסד גדול.

איך שאני רואה את זה (תקנו אותי אם אני טועה) שEBITDA זה סוג של פוטניציאל והוא או מתממש או שלא... אז tby האם אתה רואה אותו מתממש בגדות? כמה רווח נקי אפשר להגיע בכלל מהEBITDA הנל? מה המכפיל שEBITDA של חברות אחרות? כאן יוצא 6.

כללי:

הבעיה לדעתי אינה אגח זבל כזה או אחר.

הבעיה היא שאף אחד לא מדבר על אגחים אחרים. כתבתי על ב.יאיר ירדו עלי. כתבתי על חנן מור ג' קיבלתי תגובה אחת (חיובית אומנם). זו תגובה מספר 27 באגח שלטעמי לא אמור לעניין מבחינת השקעה 90% מבאי פורום זה (99% מהמשקעים בכלל). כנל לגבי אלביט הדמיה, נוחילנד, והבןדוב למינהו...

האם נשאר כאן מישהו בפורום שרוצה אגחים שלא עומדים במשואת סיכון סיכוי מטרפת. שהם לא צלש או טרש. שאפשר להפסיד בהם 10-20 אחוז אם דברים ישתבשו ואחרת בסיכוי גבוה להרוויח 7-9%

עפ"י תוצאות הדיון בבית המשפט בארה"ב, נראה שגם בית המשפט מבין שמימן לא תבוא הישועה - נתן אורכה של שבועיים בלבד - אני מתפלא שמצא זמן פנוי כל כך מהר לחזור ולדון בנושא

עוד שבועיים יגידו בעלי האגח - אנו דוחים את הצעתו של אדון מימן, הנה ,תוכניתנו - המרת חוב למניות החברה, כל הנושים מסכימים.

בית המשפט יתן זמן לממימן להכין התנגדות (כנושה) , ידון בהתנגדות ויכריע - זה יקח כמה חודשים

נפתח כאן משחק פוקר בין מימן למוסדיים.
    נראה מי ימצמץ ראשון?
    בסוף תהיה פשרה כפי שקרה במקרים הקודמים. לאף אחד לא כדאי להגיע לפרוק/העברת בעלות.
    כולם במקרה זה יפסידו.
    מענין יהיה ההמשך.
    בכל מקרה האגח בשערים כיום כדאי להימור לטווח של שנתיים.

מיקי,

בסוף תהיה פשרה כפי שקרה במקרים הקודמים. לאף אחד לא כדאי להגיע לפרוק/העברת בעלות.
    אני לא מסכים - אתה מוכן להסביר עמדתך?
    נערך לאחרונה על ידי tby, 12.11.2012 בשעה 18:43

מחזיקי האג"ח של אמפל נערכים למכירת גדות מיכליות

מחזיקי האג"ח שכרו השבוע חברת ייעוץ לצורך השבחתה ומכירתה של גדות מיכליות לפי שווי מוערך של 218 מיליון דולר ■ מניות גדות משועבדות לבנק דיסקונט בגין חוב של 80 מיליון דולר ששימש לרכישתה

אני מעריך שיש קונה שפשוט ממתין להתבהרות הענינים בתוך אמפל - מי בכלל רשאי לחתום על הסכם מכירה....

מהחוב לדיסקונט נותרו כ 66 מליון דולר לאחר שחילט כ - 17 מליון דולר מחשבונות אמפל עם הפנייה ל CH 11, זה משאיר לפחות 140 מליון דולר לקופה - 550 מש"ח - זה יותר מ - 50% מחוב האגח
    נערך לאחרונה על ידי tby, 14.11.2012 בשעה 13:18

.מסתובבת הערכה לגדות של כ-M200 דולר (כ-800M ש"ח אם מעגלים מאוד גס) שמתוכם בנק דיסקונט ימשוך כ-80M, זה אומר שיישאר כ-120M דולר בקופה אם גדות אכן תמומש במחיר הזה. לא ברור כרגע כמה מזומן נשאר בקופה (בפוסט מקורי של פיראט זה היה 120M ש"ח).
    מעניין שפיראט העריך את גדות ב-550M ש"ח (או 400M במימוש מהיר) שזה על פניו פחות ממחירים שמדברים עליהם כרגע (לא ברור עד כמה המחירים האילה מציאותיים והאם פיראט היהה פסימי מדי או ההערכה של עכשיו על כ-800M ש"ח היא אופטימית מדי). במחירים האילה (בלי להתחשב בתביעה של מיצריים שהוצאותיה שהוערכה ע"י פיראט ב-20M ש"ח ונכס של קניון לב המפרץ), האג"ח נראה כדאי מאוד.
    לא ברור לי גם פרוצדורלית מה הולך לקרות הלאה. למיטב הבנתי החוב לבעלי אג"ח יומר למניות. אם כך, אז למעשה כל הרווח הפוטנציאלי שלי הוא ממניות של אמפל ש(בתקווה) יעלו כתוצאה ממימושים מוצלחים (אם יהיו)? אם כך, אז החישובים של כסף מזומן שישולם לבעלי אג"ח תמורת מימושים של נכסים לא ממש עוזרים כי בתור בעל הון (מניות) כל מה שיש לי זו מניה אם כל מה שמשתמע מכך והערכות לפוטנציאל רווח צריכים להיות קצת שונים.

שלום,

מה שלומכם?

משהו מהשעה האחרונה. מעניין וידוע......

אשמח להערות והארות הנושא הפך למעניין ברמות......אותי מעניין איך זה יגמר????
    אני גורסת פירוק et punto ישארו רק פירורים למשקיעים. ראשונים הבנקים ......כמו תמיד.

ניהול ממש לא.......עוד לא הגיעו זמנים טובים כאלה. אמרתי לך tby אתה נמצא באיזה חלום ......צריך להיות מציאותיים
    דברים במדינת ישראל משתנים אט אט.

אפילו חוקה אין לנו LOL
    להשכילך החוקים במדינה עדיין חלקם בנויים מכמה רובדים: רובד עותומני, אנגלי, וישראלי. כבר מזמן היה צריך להיות רק רובד אחד אתה לא חושב?

מימן רצה שנאמין בחברה, אבל לא הציג שום מחויבות"

עו"ד עופר שפירא, מנציגי מחזיקי האג"ח באמפל: "מימן לא עושה טובה למשקיעים - הוא נאלץ לשים את המפתחות כי הבין שזו תהיה התוצאה בכל מקרה" ■ "אם הייתה תוכנית להסדר חוב, היא לא הובאה לידיעתם של מחזיקי האג"ח"

יום לאחר הצהרתו הדרמטית של יוסי מימן, שלפיה הוא מעביר את חברת ההשקעות אמפל (שבשליטתו לידי מחזיקי האג"ח, טוען עו"ד עופר שפירא, מנציגי המחזיקים, כי "ההודעה של מימן זה לא 'טובה' שהוא עושה למחזיקים. הוא נאלץ לשים את המפתחות, כי הבין שזו תהיה התוצאה, בין אם ירצה ובין אם לא.

"מימן הבין שאין לו סיכוי. בסופו של דבר הוא לא יוכל לשלוט בחברה שלא פורעת את החובות שלה. כשהוא הגיש את הליך הצ'פטר 11 זה התפרש כאילו הוא עשה צעד מתוחכם - עכשיו כולם מבינים שהטיול שבו הוא לקח את מחזיקי האג"ח לניו יורק היה יקר ומיותר".

עו"ד שפירא מייצג, לצד עוה"ד דן עופר ואריה דנציגר, את מחזיקי האג"ח במסגרת ועדת הנושים הלא מובטחים, שמונתה במסגרת הליך הצ'פטר 11 שנקטה אמפל בארה"ב. מימן פנה לפני יותר מחודשיים לבית המשפט בניו יורק, לאחר שלא הצליח לאשר הסדר חוב עם מחזיקי האג"ח באמפל, אשר רשומה כחברה אמריקנית בארה"ב.

אמפל טענה בהודעה מאתמול, כי ועדת הנושים הגישה בקשה לביהמ"ש האמריקני להגשת תוכנית חלופית להצעת הסדר החוב של אמפל, אשר משמעותה הוא מינוי נאמן לחברה ופגיעה אנושה ביכולת החזר החוב שלה למחזיקים. לפי אמפל, בקשה זו הוגשה לפני שאמפל הגישה את הצעתה להסדר חוב, אשר היה מביא לכך שאמפל תוכל לפרוע את חובה לנושיה, וזאת אף שהיה ידוע להם, כי בכוונת החברה להגיש בקרוב את הצעתה להסדר.

שפירא מבטל את טענת החברה: "אם הייתה תוכנית להסדר חוב, היא לא הובאה לידיעתם של מחזיקי האג"ח. הייתה לנו אתמול פגישה עם בנקאי ההשקעות של מימן, וחשבנו שהוא רוצה להציג לנו תוכנית, אבל לא הייתה לו כזו, ותוך כדי שאנחנו יושבים ודורשים ממנו לשים את המפתחות, הוא מפרסם את ההודעה שלפיה הוא מוותר על החברה. יתרה מכך, עד היום, יותר מחודשיים מאז שהתחיל התהליך בארה"ב, הנושים הלא מובטחים לא קיבלו כל הצעת הסדר קונקרטית מיוסי מימן או מהחברה, ומה שהגישו בעבר נדחה ברוב מוחלט".

דנציגר אומר, כי "מימן הגיע לאותה מסקנה שאליה הגיע בחודש אפריל (המועד שבו נדחה הסדר החוב הראשון שהציעה החברה, ר' ש'). הוא לא רוצה להביא כסף מהבית, ולכן כל הצעה שהוא יציע לא יכולה להתקבל".

"התנהלות שערורייתית"

כעת יצטרכו נושי אמפל להשלים את ההליך הפרוצדורלי שבמסגרתו יומר חוב החברה כלפיהם (כ-920 מיליון שקל) להון מניות, ולהתחיל לממש את נכסי החברה. הנכס המרכזי של החברה היום הוא הליך הבוררות שמנהל קונסורציום המחזיקים ב-EMG (ספקית הגז המצרי אשר אמפל מחזיקה ב-12.5% ממניותיה) נגד ממשלת מצרים.
    זה מתכון לאסון. משפטים עם מצריים - תהליך ארוך ומייגע

"כרגע אין לנו מעורבות בהליך", אומר דנציגר. "לא נכנסנו לתוך הבוררות הזו, כי אף אחד לא פתח לנו דלת, אפילו לא עורכי הדין הבינלאומיים שמייצגים את אמפל, שלא הסכימו להיפגש. אנשי אמפל טפטפו לנו שהשותפים בתביעה לא מסכימים שניחשף לפרטים, מטעמים של שמירת סודיות".

בהודעה מאתמול כתבה אמפל, כי מימן החליט לוותר על השליטה בחברה עקב ההבנה ש"מיעוט קיצוני בקרב המחזיקים פועל בכל דרך על מנת לטרפד הסדר שיאפשר את החזר החוב למחזיקים, ולא ניתן להגיע להבנות שישרתו את טובת החברה והמחזיקים".

לפי אמפל, אותו מיעוט "מעדיף לנהל את המאבק באמצעות אמצעי התקשורת, מתוך מטרה לזכות בהישגים תקשורתיים ופופוליסטיים, אשר לא ייטיבו עם כלל בעלי החוב, אלא משרתים מטרות פרסומיות ושיווקיות שלהם. התנהלות חסרת אחריות זו כבר גרמה ותגרום לפגיעה קשה בנכסי החברה, ותסתיים בנזק כבד ובלתי הפיך, בן עשרות מיליוני דולרים, לנושי החברה בכלל ולגופים המוסדיים בפרט".

כשבאמפל כתבו מיעוט קיצוני, הם התכוונו לבתי ההשקעות פסגות ומיטב. אלה יצאו בהצהרה חריפה נגד ההאשמות של מימן. "מאז הודיע יוסי מימן על אי-יכולתו לעמוד בתשלומי החוב הסדירים, התנהלותה של אמפל בכלל ושל יוסי מימן בפרט הנה שערורייתית ולא מקובלת. בתקופה האחרונה המשיכו אמפל ויוסי מימן בטקטיקת משיכת הזמן, במטרה לנגוס בקופת המזומנים שנותרה בחברה, לטובתו האישית ולטובת מקורביו, על חשבון ציבור החוסכים".

"האסטרטגיה של החברה: הפחדה"

שפירא מתייחס אף הוא לטענות של אמפל, ואומר כי "זוהי שטות מוחלטת. האסטרטגיה של החברה מהיום הראשון של המו"מ הייתה הפחדה של הנושים בתוצאות עזיבתו של מימן, והפצת כותרות פומפוזיות על כמה טוב יהיה להם אם מימן יישאר. כך הייתה בנויה האסטרטגיה מהיום הראשון - רק הצהרות ללא תוכן".

דנציגר אומר, כי "הצד השני אומר שאנחנו עושים שגיאה וגורמים נזק, אבל אני משתמש בברירה היחידה שיש לי. לא נתנו לי מידע, וביקשו מאתנו שנחכה עד שהבוררות תיגמר, ומצפים שאשב מנגד ואסתכל בשריפת המזומנים שעדיין נותרו. הם רוצים למשוך כסף ומשכורות גבוהות, אבל לא מוכנים לשאת אפילו במחצית מההוצאות השוטפות, ומבקשים שאנחנו נהייה סובלניים. מימן רצה שאנחנו נאמין בחברה, אבל הוא בעצמו לא הציג שום מחויבות שמראה שהוא מאמין בה".

"קיבלנו אינדיקציה שמימן לא יפרע הלוואה של 22 מיליון דולר לפרויקט האתנול"

נכון להיום בקופתה של אמפל נותר סכום זעום של מיליון דולר בלבד, לאחר שבנק דיסקונט קיזז בחודש ספטמבר כ-16 מיליון דולר מקופתה כנגד הלוואה שהעמיד לה לרכישת חברת הסחר בכימיקלים גדות מיכליות (שמולה נותר חוב של 66 מיליון דולר). מלבד גדות מחזיקה אמפל ב-50% מחברת GWE, אשר עוסקת בייצור חשמל מאנרגיית רוח, בעיקר ביוון, ושותפתה לחברה זו היא כלל תעשיות. שתי החזקות נוספות, שנמצאות באמפל עוד מלפני התקופה שמימן רכש אותה, הן קניון לב המפרץ בחיפה (37%) וקאנטרי קלאב בכפר סבא (51%).

נכס נוסף שעומד לטובת מחזיקי האג"ח, הוא הלוואה שהעמידה אמפל בהיקף של 20 מיליון דולר לטובת פרויקט ייצור אתנול של מימן בקולומביה, הניתנת להמרה ל-25% מהון הפרויקט. התנאי המתלה להמרת ההלוואה להון היה קבלת מימון לפרויקט מבנק בינלאומי. התנאי לא התממש, ולכן ההלוואה לחברת הפרויקט עדיין קיימת, מועד הפירעון שלה הוארך מפעם לפעם, וכעת הוא עומד על סוף השנה הנוכחית. מימן העניק ערבות אישית לטובת ההלוואה, שהיקפה צמח בינתיים לכ-22 מיליון דולר, והתחייב שאם חברת הפרויקט לא תוכל לפרוע אותה, הוא יפרע אותה באופן אישי.

"אנחנו לא יודעים אם לחברת הפרויקט יש אפשרות לפרוע את ההלוואה. אני מניח שהיא השקיעה את הכסף בתכנון ובתשתיות של הפרויקט, ואני לא חושב שיש לה אותו בקופה", מעריך דנציגר. "לא ידוע לנו על נכסים שמימן שיעבד לטובת הערבות הזו, וקיבלנו אינדיקציה שהוא לא הולך לפרוע את ההלוואה. אם אכן הוא לא ישלם, התוצאה היא שתהיה תביעה ומשפט כנגד יוסי מימן".

מאמפל נמסר בתגובה לנושא זה: "אין בכוונתו לנהל דוח שיח באמצעות כלי התקשורת".

אגב, גם כאן עולה הסוגיה הגיאוגרפית על הפרק. "חלק מהמהלך שנקט מימן כרוך בזה שהוא רצה להשתחרר מהערבות הזו, ולהעביר אותה לארה"ב. לפי ה'טקסט' של הערבות, מקום השיפוט של התביעה הוא בארה"ב, אבל אני לא בטוח שזה המקום היחידי. בתנאים מסוימים אולי ניתן יהיה לעשות שיפוט מקביל בישראל, על מנת להוריד עלויות, אבל נצטרך לבדוק את זה".

המשך ערב נעים,

R

REMA

הפסימיות שלך לא במקומה.

הכל הולך עכשיו כפי שצריך -עפ"י הכתוב ימירו חוב למניות וינהלו החברה לטובת בעלי המניות - זה לא פרוק. החוק על-פיו פועלים לגבי אמפל הוא החוק האמריקאי וככה העסק עובד שם.

מה את חוששת מהבנקים ?- חייבים להם 260 מליון ש"ח ויש להם בביטחונות כמעט כפליים - בנק דיסקונט עשה טובה לכולנו וקיזז את יתרות הזכות בחשבונות אמפל עם החוב של אמפל לבנק - צימצם החוב, צימצם תשלומי ריבית וייבש את "מעיין המזומנים" בו מימן עשה ככל העולה על רוחו.

לגבי המשפט עם מצרים - הסירי דאגה מליבך. את חושבת שעם מימן בהסדר חוב עקום כלשהו שעסק עם המצרים היה מתקדם אחרת ? EMG תובעת את מצרים, אמפל בעלת מניות 12.5% ב - EMG ולא צד בתביעה - שיתר ה -87.5% ידאגו לאינטרסים שלהם ב - EMG , אנחנו טרמפיסטים.

אני כאן מסכים עם הניתוח של פיראט -האגח במחירו היום קונה סל נכסים ששווה פוטנציאלית הרבה יותר ממחיר האגח - אך זה לא אגח - זו מניה ויש להתיחס אל כך בהתאם - המידע על הנכסים ידוע ושכל אחד יעשה את החשבון שלו ויחליט אם הוא רוצה להיכנס לעסק הזה שניקרא אמפל.

לצרכי ההשקעה שלי הסיכון / סיכוי נראה סביר. בניגוד להימורים בהם תוחלת הרווח שלילית, כאן לדעתי תוחלת הרווח חיוביות וגבוהה. אך זו תוחלת הרווח, לא הרווח בכיס ומי שלא מבין את המשפט, שלא יחשוב אפילו לקנות את אגח אמפל.

http://www.themarker.com/markets/1.1864282

לפי מה שרשום פה במחצית הראשונה של 2012 החברה הרוויחה 5.2 מיליון דולר

שווי של 220 מיליון דולר נראה קצת תמוה בטח בהתחשב בכך שכולם יודעים עד כמה יש לחץ לממש

לעניין גדות ומכירתה

גדות היא חברה תזרימית, שהרווח EBITDA שלה ב-2012 צפוי להיות 35 מיליון דולר - לכן אומדן של 200 מליון דולר הוא סביר בהחלט, אפילו נמוך.

מהיותה חברה פרטית שלא "הוכנה למכירה" היה אינטרס ברור של הבעלים להוריד את הרווח למס .

אני חושב שלבעלים החדשים תהיה דילמה לא פשוטה אם המחיר של 200 מליון דולר לא יושג עכשיו -
    אפשר להסתפק בפחות - האומדן הנמוך מדבר על יתרה אחרי מכירה של 40 מליון דולר - כ 150 מש"ח או לחלופין להמתין כשנה ולבצע סידרה של צעדים להשבחת החברה, להמתין לשיפור כללי במצב השוק הגלובלי ולאותת שאין כאן מצב של מכירה בלחץ.

לגדות אין כל קושי לשרת את חובה ולשלם דוידנדים ברמה שיכסו את כל הוצאות אמפל בתקופת הביניים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות