נא הרחב - מה זה סבירות גבוהה ? (דרוג) , מהיא סחירות גבוהה? מהיא תשואה נאה?בשנה הקרובה ישלמו בסבירות גבוהה,
סחירות גבוהה
תשואה נאה
נא הרחב - מה זה סבירות גבוהה ? (דרוג) , מהיא סחירות גבוהה? מהיא תשואה נאה?בשנה הקרובה ישלמו בסבירות גבוהה,
סחירות גבוהה
תשואה נאה
ברור שאף פעם אין ביטחון מלא
לדעתי, ניתן לצמצם סיכון על ידי בחירת אגח של חברה איתנה פיננסית ועם מח"מ לא ארוך
אני מדבר על כסף שאינני מעוניין לסכן
הבעייה שאגח מדינה כיום נותנים תשואה אפסית ואפילו שלילית
לכן אני פונה לחברים כאן לקבל רעיונות להשקעה סולידית שתיתן גם תשואה חיובית בשנה הקרובה
זה אף אחד לא יכול להבטיח לך אלא אם תרכוש אגח קצר מאוד של חברה בטוחה מאוד.השקעה סולידית שתיתן גם תשואה חיובית בשנה הקרובה
כאמירה כללית אגחים של הבנקים נותנים קצת יותר מאגח ממשלתיות לאותו מח"מ, והם נחשבים בטוחים. אך אם אתה חושש מהפסדי הון באגח ממשלתי, כתוצאה מעליית ריבית / סיכון שוק, אותו סיכון ואף גדול יותר קיים בשכבה של האגחים "הבטוחים" - אם וכאשר התשואות על האגח הממשלתי יעלו - התשואות על האגח הקונצרני בדרוגים הגבוהים מאוד יעלו אף הם.
אתה חייב להיות יותר ספציפי בהגדרה מה אתה מחפש - באיזה דרוג החברה צריכה להיות ?, מה טווח ההשקעה שלך? איזה פיזור הסכום המושקע מאפשר? שיקלי, צמוד או מטח?
אם אינך יכול לענות , לא מומלץ שתקפוץ להשקעה באגח חברות - זה דורש ידע ומעקב .
לצאת מאגח ממשלתי עם מחמ של 3 שנים ולקנות אגח חברה לטווח של שנה יעלה לך כסף בעמלות - עמלת מכירה + עמלת קניה.
התשואות נטו של אגח שיקלי (לא צמוד) בדרוג גבוה - 1.0%-1.9% -
אני לא בטוח שבכלל כדאי לך לבצע השינוי , מה גם שבטווח של שנה הסיכון להפסד הון באגח הממשלתי במחמ 3 שנים כתוצאה מעליית ריבית הוא מינימלי.
צריך לזכור שבהרבה מקרים אגח חברות נפדה במספר תשלומים , כאשר אתה משקיע לטווח קצר של כשנה ויש תשלום של 50% עוד חודשיים - שוב אתה צריך לקנות אגח בכפי הפדיון - שוב עמלה - לכן אין מבחר משמעותי.
אגחים אפשריים -
שטראוסג'
לאומימימון ט'
כי"ל ב'