x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: לקראת הבחירות

לקראת הבחירות

הבחירות לדעתי הם עניין כלכלי מאד ובגלל זה אני כותב כמה מילים.
    הרי השנים הפכו את הפוליטיקאים ואת הטייקונים לבני ברית.
    כמה מאות מהם שהצטרפו לכוחות הכסף ? אפילו לא אתחיל למנות .
    אולי אציין את הפרופסור שרק אתמול דה מארקר דיווח שקיבל 3 מליון ש"ח מאידיבי על תיווך עיסקה שלא קרתה, אחרי שנים שעמד בראש הרשות לניירות ערך.

אישית אני לא מתכוון להצביע , אין לי אמון באף פוליטיקאי שבאמת יעשה מהפכה חברתית אמיתית.
    אצביע רק למי שיצהיר שהוא הולך להלאים את מאגרי הגז.
    שמעתם טוב.
    הלאמת מאגרי הגז היא הפיתרון לכמה בעיות חמורות במדינה.

ראשית , מצב חברת החשמל, עם חובות של מעל 50 מליארד שקל , היא על סף קריסה , גז זול יציל אותה פיננסית.(בנוסף תדעו שהמדינה מוציאה את החוב הזה מהדו"ח הכללי שלה , הרי צריך יחס חוב לתוצר גבוהה....)
    שנית , ואולי חשוב יותר , להעביר את כל המדינה לשימוש בגז , תעשייה מפעלים
    רכבים משאיות מוניות בי"ח . כולם.
    במחיר אפסי .
    שירות לאזרחים ולמדינה.
    הכלכלה פה תעוף , דמיינו את החיסכון למשקי הבית ולעסקים ,
    רק אני ואשתי מוציאים 2000 שח בחודש על דלק ,
    פשוט צריך לקחת את מה ששלנו מלכתכילה , הרי מי מימן את הגילויים?
    הציבור , הפנסיות הגמל וכו.
    עם קצת מעוף , היה צריך ועדיין לא מאוחר לנצל את ההסתבכות של תשובה
    בדלק נדלן , להרמת מסך כוללת וללקיחת עסקי הגז שלו ,
    ואת ההסתבכות של קובי מיימון בסיפור של קווי אשראי ואת העובדה שעזב את ישראל להתגורר בחו"ל , להלאמה של עסקי הגז שלו גם כן.

2 טייקונים , מול רווח של מדינה שלמה ועדיין , מה הסיכוי שזה יקרה?
    הלוביסטים , החכי"ם , התקשורת , כולם בשבילם.
    מי באמת ירים את הכפפה בשבילנו?

(מעניין גם איך אף גוף כלכלי בישראל לא עשה מחקר על כמה התל"ג פה יגדל אם
    מאגרי הגז יהיו בשליטת המדינה , במחיר מסובסד אפסי?)

בגלל זה , מהלך פשוט וקל לביצוע שיביא למהפכה אמיתית שאין סיכוי שיקרה , אני לא מצביע לאף אחד.
    שיהיה לכולנו בהצלחה.

לימבו

שלום לימבו ידידי,

איזה אומץ היה לך להיכנס למרכז הזירה פה עם ההצעה (הנכונה), אתה לא זוכר את הזעקות של "המשקיעים הקטנים" אחרי ועדת ששינסקי ??
    אז עכשיו "יאכלו" אותך בלי מלח !!!
    טוב עשית שלא סיפרת לחברים על הדליפה הקבועה שיש באתר הקידוח של תשובה ושלא מצליחים לאטום אותה. אני מניח, כרגיל, שאת זה ישלם הציבור.

בכל מקרה אני אנסה לשכנע אותך כן לממש את זכותך הייסודית להשתתף במשחק הדמוקרטי ואציע לך שפע אלטרנטיבות הצבעה משובחות, כדלקמן:
    מה רע להצביע לאשת פוליטיקאי ולבעלה שחוגגים בנסיעות יוקרה לחו"ל (ולא הזכרנו את שלל הנדלן שלהם) ?
    מה רע להצביע לפוליטיקאי קטנטן שכוחו עולה ממגדל למגדל ?
    מה רע להצביע לאשת פוליטיקה ולבעלה (מלך הכינוסים) שמצהיר בריש גלי שהוא מפרק חברות בשביל הנשמה ולא בשביל הכסף (והראייה, שכר "הרעב" באאורה) ?
    מה רע להצביע לפוליטיקאי שדואג נואשות לחבריו מהמושבים ושם קצוץ עלינו ועל התחבורה בארצנו ?
    מה רע להצביע לפוליטיקאי שידע לקבל יפה מעטפות נכבדות וכבדות מזומנים ?
    מה רע להצביע לפולטיקאי ששילם את חובו לציבור (בכלא) ועושה הבחנה זולה ומבחילה של "לבנים", "אשכנזים" ו"שחורים" ?
    אני מניח שיכולתי להמשיך עוד ועוד, אבל הכוונה ברורה....

ידידי לימבו - לא ילאימו את הגז, כפי שלא יעמידו לדין בנושא הליבור, כפי שלא העמידו את תשובה על העמוד בכיכר העיר, כפי שאדון אייזנברג (ישרס) יחזיר רק 0.5 מ' במקום ה-15 שגנב ועוד ועוד.
    רצו קפיטליזם, קיבלו אותו חזירי ומלוכלך.

שבת שלום,
    אודי

נ.ב. ערוץ ההיסטוריה משדר בימים אלו את הסרט של הבמאי מייקל מור בנושא הקפיטליזם. מומלץ לראות.

נ.ב. לימבו, 2000 ש"ח לדלק, שמע לעצתי - זרוק את הרכבים, בוא לרוץ בפארק ולהנות קצת מספורט

לימבו ידידי,
    אתה חסר בצאט.
    תמיד כיף לקרוא אותך.
    מזדהה עמוקות איתך,השאלה היא האם נגזר עלינו לשתוק?! ולהסכים עם החרפה הזאת ואם כן עד מתי?!

ציינת צמיחת התל"ג אך עוד קודם לכן יווצר בור של 15 מליארד ש"ח הכנסות רק מאובדן מס הדלק.
    למדינה אין שום אינטרס להוזיל את דלק, ואפילו הרפורמה הירוקה היא מגוחכת ולא רצינית. מדובר
    במס המשמעותי ביותר, והיחיד שלא ניתן להעלימו ומושת במקור ולכן יש להבחין בין טובת האזרח ובין
    טובת המדינה. בודאי שהדבר הוא פתרון אוטופי עבור האזרחים אבל המדינה עוסקת בעיקר בהגדלת
    שומנים ולכן אין שום סיכוי בעולם שמהלך כזה, לצערי, ירקום עור וגידים.

חובות החברות הממשלתיות קרי חברת חשמל מקורות בתי חולים בנייני משרדים ממשלתיים ,
    צרכני חשמל ואנרגיה וכו , עולים לנו הרבה הרבה יותר מאשר "ההכנסות ממיסים" של הגז , שחקן
    וזה בלי להתייחס למגזר הפרטי , הידוע בתור העלוקה הדורשת שירות נורמאלי וזמני המתנה נוחים
    מבעל הבית , הפקיד התורן.

אגב כוונתי בהלאמה היא , שתשובה ומימן יפרדו מהרווחים החזיריים שהם מתכננים על הגב שלנו , דמיין כמה זה יחסוך לנו.
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 04.11.2012 בשעה 09:17

למבו - מבין את הגישה גם אם לא חושב שהיא יישומית אבל צריך לזכור שתשובה ומימן
    גם לקחו סיכון עסקי ולכן אתה חייב לספק להם מנגנון פיצוי, שכלל לא בטוח שיהא חסכוני
    ביחס לאלטרנטיבה.

אם מספיק אזרחים יחשבו כמוני אז זה יהיה ישים.
    כמובן שגם פוליטיקאים מסוג חדש לא יזיק.
    לגביי מנגנון פיצוי לתשובה ומימן , חשבתי על שילוב של דלק נדלן עם קמצוץ קווי אשראי
    קרי , תספורת ברוורס והשתלטות כוחנית במחיר סימלי(ישראמקו) הם במילא רוב הזמן לא בארץ לא?

הלאמה היא לא הפתרון לב הבעיה הכלכלית הוא המגזר הציבורי החזק והיקר ורק אח"כ כמה טיקונים ששדדו את הציבור
    בשלב ראשון יש לאזן בשכר ובתנאים בין הציבור הפרטי למגזר הציבורי
    לפקח על פעילות הכספים בקופות הפנסיה והגמל וכך יוגבלו מקורות הכספים לטייקונים שאין להם כל בעיה לקחת סיכונים על כספים שאינם שלהם שהם מקבלים במחיר זול
    לבמשיך וחלק את הריכוזיות שבידי הטייקונים
    אח"כ להגביל את שכר המנהלים כולל הפרטיים שעברו כל פרופורציה
    לא שאני חושב שצרכים לחזור לסוציאליזם אבל בטח לרסן את הקפיטליזם החזירי

http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles

רק הלאמת הגז תציל את חברת החשמל
    ותתן 5 אחוז צמיחה לשנה למשק לפחות
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 22.11.2012 בשעה 22:17

טוב הייתי בכיוון לא?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך