התפרסם עוד מידע על מה שמתרחש מאחורי הקלעים בין זיסר, בנק הפועלים והמשקיעים.

יש מספר נושאים שראויים להתיחסות:

1. מסתבר שזיסר מסתובב עם מצגת שבעצם אומרת שפלאזה שווה את ההון העצמי שלה ואלביט שווה את ההון העצמי שלה ולכן אם יומר החוב למניות, המניות יהיו שוות ההון העצמי - מדוע ? כי בשיא בועת הנדל"ן במזרח אירופה אלביט נסחרה במכפיל הון של עד 3, כך שהנחה של מכפיל הון של 1 היא הנחה שמרנית.....

כנראה שיש מספיק נאיבים בשוק להאמין זאת ויתכן שזה מתדלק את העליות במניות של אלביט (ובסוף השבוע בפלאזה).

לדעתי 2 הטיעונים אינם מחזיקים מים, וניתחנו כאן מספיק את נכסי פלאזה כדי להבין שאין שום קשר בין ההון העצמי לשווי החברה (אני רק נזכיר שהשיטה החשבונאית שפלאזה משתמשת מגדילה את הונה כאשר מחיר האגח שלה יורד... )

במקביל, די להציץ במכפיל שוק/הון של אפריקה השקעות - חברה שחלק מנכסיה בישראל , לאחר הסדר - היחס 0.3 , קרדן NV עם חשיפה יחסית קטנה לנדל"ן במזרח אירופה ואם פרויקטים חיים בסין - יחס של 0.45.

בקיצור המצגת מוכרת לוקשים ויש לי תחושה שבמקרה זה הקרנות "קנו" את הסחורה שזיסר מוכר להם והם פשוט עושים שגיאה שתעלה להם הרבה כסף - גם אם קנו אגח בהנחה של 50% (הם לא קנו בשביל 0% תשואה - הם רוצים לעשות "מכה" - ולזה אין סיכוי )

2. בנק הפועלים - מסתבר שלאחר המו"מ הממושך על חובות אירופה ישראל , כאשר הבנק כבר יודע שאין לו מספיק בטוחות, זיסר הצליח לקבל אשראי מתגלגל של 20 מיליון שקל - שהבנק נתן לזיסר לצורך הגדלת אחזקותיו באלביט הדמיה, ושאמור היה להיפרע עם מימוש המניות בידי זיסר ברגע שהן ירשמו עליות.

במילים אחרות - משהו בבנק נתן ללווה סופר בעייתי, אשראי מתגלגל (=מימון קצר טווח) לרכוש מניות של חברה שהאגחים שלה נסחרים בתשואות דו ספרתיות גבוהות , מספר חודשים לפני שהחברה חדלת פרעון, 20 מש"ח על מנת לקנות מניות תוך התבססות על ספקולציה שהאשראי יוחזר ממחירת המניה כשתעלה

אני מסתכל על זה ורואה קשירת קשר להרצת מניה . המפקח על הבנקים חייב לחקור ההתנהלות הבנק והרשות לנירות ערך חייבת לבדוק את הפרשה