הייתי נזהר עם שורט כרגע. מבחינה נאיבית זה נשמע מהלך נכון מכל הסיבות שTBY כבר כתב עליהן בניתוחו המצויין ואשר הלואי שהייתי רואה ומגיב להן בזמן במכירת אגח א, שחשבתי שישלמו.
עם זאת, צריך לזכור שזה משחק עם מידע חסר ביותר, ולא זו אף זו, שפועלים בו בעלי אינטרסים חזקים מאוד אשר להם יש מידע רב שאין לך, ואינטרסים שונים משלך.
למה אני מתכוון?
סתם אפשרות אחת בגדר הספקולציה:
נניח שקיים בעל מניות חזק מסויים (או כמה כאלו) שרואה הסדר ממשמש ובא, ומבין שבכל הסדר שלא יבוא אגח יומרו למניות לפי מפתח שקשור לשווי המניה ב 30 יום שלפני ההסדר. מה יותר נכון עבורו מלבצע כמה קניות אסטרטגיות שיקפיצו את מחיר המניה (ויגררו עוד עשרות טכנוקרטים ורובוטים לחזק את המגמה)? במצב כזה מחיר המניה גם יכול להגיע ל 2000 לפני שיתרסק בהסדר. הוא אולי יפסיד על הקניות האחרונות, אבל ירוויח בכך שבמקום להיות מדולל 75%, הוא ידולל רק (נניח) 50%.
אפשרות אחרת או דומה היא שמחיקת החובות הצפויה ע"י המרה למניות, בשילוב עם תספורת כזו או אחרת (שלדעתי אגב לא צריכה לקרות - פשוט צריך להמיר מספיק חוב למניות ולתת לשוק להגיד את דברו) - מהלך שכזה יכול להותיר לנו חברה עם נכסים עודפים על התחייבויות בשיעור של כ-500 מליון ש"ח כלומר - הון עצמי כפול משווי השוק היום.

אני לא אומר ולא בא להגיד שזה המצב או מה שהולך לקרות. להיפך, גם אני שקלתי ושוקל פוזיציית שורט.
אבל כאמור, אני רואה את המצב הנוכחי מסוכן מידי. יש יותר מידי שאנחנו לא יודעים, והכסף במצבים כאלה נשאר אצל מי שכן יודעים.

גילוי נאות, מחזיק אגחים של הנ"ל.